Lasagne
Vegetarisk pastagratäng med tomater, kronärtskockor, oliver och fetaost
Fisksoppa med saffran och ailoi ( skär all fisk o skaldjur och ha i precis när ni ska servera)
Hemgjorda hamburgare med goda tillbehör eller grillspett ( alla gör egna från skålar ni fixat med massa gott)
Helstekt lax i ugn med pressad potatis eller nypotatis. Kall gurkssås med cayennepeppar till.
2
Lasagne
Vegetarisk pastagratäng med tomater, kronärtskockor, oliver och fetaost
Fisksoppa med saffran och ailoi ( skär all fisk o skaldjur och ha i precis när ni ska servera)
Hemgjorda hamburgare med goda tillbehör eller grillspett ( alla gör egna från skålar ni fixat med massa gott)
Helstekt lax i ugn med pressad potatis eller nypotatis. Kall gurkssås med cayennepeppar till.
Menar du att allt ska vara tillagat och klart? Om du kan tänka dig viss tillagning så tipsar jag om mat man gör i ugnen, t.ex flygande Jacob eller lasagne. Allt kan förberedas och sen bara ställas in i ugnen x antal minuter innan det ska ätas. Sallad/grönsaker kan skäras upp innan och förvaras i kylen, bara att plocka fram när maten är klar.
Annars kan man ju göra sallader helt klara och ha i kylen, alltså pastasallad eller andra matiga sallader.
3
Menar du att allt ska vara tillagat och klart? Om du kan tänka dig viss tillagning så tipsar jag om mat man gör i ugnen, t.ex flygande Jacob eller lasagne. Allt kan förberedas och sen bara ställas in i ugnen x antal minuter innan det ska ätas. Sallad/grönsaker kan skäras upp innan och förvaras i kylen, bara att plocka fram när maten är klar.
Annars kan man ju göra sallader helt klara och ha i kylen, alltså pastasallad eller andra matiga sallader.
Jo just, riset kokas ju bredvid när man äter flygande Jacob, tänkte inte alls på det. Men ja lasagne är ju ett bra tips, enkelt att förbereda innan och så bara skjuts in i ugnen. Visst man måste sticka i den för att kolla om den är klar, men det kan man väl överleva tänker jag
6
Jo just, riset kokas ju bredvid när man äter flygande Jacob, tänkte inte alls på det. Men ja lasagne är ju ett bra tips, enkelt att förbereda innan och så bara skjuts in i ugnen. Visst man måste sticka i den för att kolla om den är klar, men det kan man väl överleva tänker jag
Köp pancetta i stället och riv i lite morot och palsternacka i köttfärsen. Oxbuljong och en lyxig hemmagjord tomatsås på färska tomater o basilika. Och rödvin !
11
Köp pancetta i stället och riv i lite morot och palsternacka i köttfärsen. Oxbuljong och en lyxig hemmagjord tomatsås på färska tomater o basilika. Och rödvin !
Jag gör ibland en rätt som är väldigt bra på det viset, man fixar allt innan och ställer in i ugnen när gästerna kommer så kan man ta en fördrink eller en förrätt medan den blir klar:
Till 4 pers:
4 dl ris
1 fläskfilé
1 pkt bacon
en banan
ett par dl jordnötter (torrostade blir bra)
3Dl vispgrädde
3 tsk curry (kan minskas litet om man hellre dricker vin än öl till maten)
2 rejäla matskedar mango chutney
1 burk mandariner i klyftor
2 msk tomatpuré
vitlök, salt och peppar
Koka riset. Under tiden, fräs baconet, klippt i småbitar, knaprigt och låt rinna av på litet hushållspapper. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och stek dem.
Häll riset i en smord form och lägg fläskfileskivorna på toppen. Strö över jordnötter, skivad banan och mandarinklyftorna.
Blanda grädden med curry, mango chutney, tomatpuré, svartpeppar och vitlöken, vispa runt så att det blandas jämnt och häll över formen så att det fördelas jämnt. Strössla baconbitarna på toppen
Gratinera i 175° i 30 min. En grönsallad passar bra till och går också att fixa i förväg.
Enkelt, gott och har dessutom fördelen att resterna blir en färdig middag i frysen - bara att mikra upp så har man en hel middag!
Vem som helst kan bli förlåten när de haft fel.
Det svåra är att bli förlåten för att du har haft rätt!
Värd hos Allt för Föräldrar
12
Flygande Jakob på fläskfile Jag gör ibland en rätt som är väldigt bra på det viset, man fixar allt innan och ställer in i ugnen när gästerna kommer så kan man ta en fördrink eller en förrätt medan den blir klar:
Till 4 pers:
4 dl ris
1 fläskfilé
1 pkt bacon
en banan
ett par dl jordnötter (torrostade blir bra)
3Dl vispgrädde
3 tsk curry (kan minskas litet om man hellre dricker vin än öl till maten)
2 rejäla matskedar mango chutney
1 burk mandariner i klyftor
2 msk tomatpuré
vitlök, salt och peppar
Koka riset. Under tiden, fräs baconet, klippt i småbitar, knaprigt och låt rinna av på litet hushållspapper. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och stek dem.
Häll riset i en smord form och lägg fläskfileskivorna på toppen. Strö över jordnötter, skivad banan och mandarinklyftorna.
Blanda grädden med curry, mango chutney, tomatpuré, svartpeppar och vitlöken, vispa runt så att det blandas jämnt och häll över formen så att det fördelas jämnt. Strössla baconbitarna på toppen
Gratinera i 175° i 30 min. En grönsallad passar bra till och går också att fixa i förväg.
Enkelt, gott och har dessutom fördelen att resterna blir en färdig middag i frysen - bara att mikra upp så har man en hel middag!
Nu måste jag påpeka, vi har ätit den ofta, men då har vi serverat jordnötterna, mangochutney och allt sådant bredvid
Annars har jag för mig att rätten heter Fläskfilé africana
14
Nu måste jag påpeka, vi har ätit den ofta, men då har vi serverat jordnötterna, mangochutney och allt sådant bredvid
Annars har jag för mig att rätten heter Fläskfilé africana
Såvitt jag visste var mango chutneyn mitt eget påhitt, jag har nämligen modifierat ett recept på en "orientalisk fläskfilé" men det är ju inget som hindrar att andra har kommit på samma idé...
Vem som helst kan bli förlåten när de haft fel.
Det svåra är att bli förlåten för att du har haft rätt!
Värd hos Allt för Föräldrar
17
Det var lustigt Såvitt jag visste var mango chutneyn mitt eget påhitt, jag har nämligen modifierat ett recept på en "orientalisk fläskfilé" men det är ju inget som hindrar att andra har kommit på samma idé...
Första gången jag åt denna rätt (med då tillbehören till, vid sidan av) var i början av 70-talet, förutom chutneyn, mandarinerna så fanns det russin, jordnötter, tomater, gurka och sådant.
Det var min mammas moster som serverade den rätten och hon skar alltid sådant i små, små bitar
18
Första gången jag åt denna rätt (med då tillbehören till, vid sidan av) var i början av 70-talet, förutom chutneyn, mandarinerna så fanns det russin, jordnötter, tomater, gurka och sådant.
Det var min mammas moster som serverade den rätten och hon skar alltid sådant i små, små bitar
Pancetta vet jag inte var man köper eller vad det är.
Morot har jag alltid i. Samt palsternacka också.
Tar alltid buljongtärning och köpes krossad tomat.
Inget rödvin, det ger en så tråkig mörk färg tycker jag.
20
Pancetta vet jag inte var man köper eller vad det är.
Morot har jag alltid i. Samt palsternacka också.
Tar alltid buljongtärning och köpes krossad tomat.
Inget rödvin, det ger en så tråkig mörk färg tycker jag.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.