Jag har ätit två olika såna. De ena är de som min kollega gör, de är lite avlånga, tror att de är stekta för de har lite knaprig yta och de är riktigt kryddstarka (kollegan kommer från Sri Lanka så hon har mycket kryddstark mat).
De andra jag har ätit är såna som finns i Icas salladsbuffé. De är runda, små som köttbullar, mycket mindre kryddor och mer mjuka på ytan, som om de vore kokta nästan.
När jag har sökt på recept så hittar jag olika, några där det står att man ska steka dem i olja och andra där det står att de ska friteras i olja i en kastrull.
Så hur gör ni? Och vad har ni för recept? Det är ingen idé att jag frågar kollegan om recept för hon lagar allt på en höft och tar lite vad hon har hemma
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.
1
Falafel Ni som gör egna falafel, hur gör ni dem?
Jag har ätit två olika såna. De ena är de som min kollega gör, de är lite avlånga, tror att de är stekta för de har lite knaprig yta och de är riktigt kryddstarka (kollegan kommer från Sri Lanka så hon har mycket kryddstark mat).
De andra jag har ätit är såna som finns i Icas salladsbuffé. De är runda, små som köttbullar, mycket mindre kryddor och mer mjuka på ytan, som om de vore kokta nästan.
När jag har sökt på recept så hittar jag olika, några där det står att man ska steka dem i olja och andra där det står att de ska friteras i olja i en kastrull.
Så hur gör ni? Och vad har ni för recept? Det är ingen idé att jag frågar kollegan om recept för hon lagar allt på en höft och tar lite vad hon har hemma
Friterar i olja om vi gör helt egna.
Libanesisk variant av falafel (vet inte vad det är för skillnad, kryddning antagligen).
Steker man dem, alltså smet, så tycker jag de håller ihop dåligt.
Köpta steker jag (frysta på Alibaba, rekommenderas, de sa vilka som var godast, och de hade rätt, smakade som på bra falafelhak).
Recept till de vi gjort, hittade jag på recept.nu (sök på libanesiska).
3
Friterar i olja om vi gör helt egna.
Libanesisk variant av falafel (vet inte vad det är för skillnad, kryddning antagligen).
Steker man dem, alltså smet, så tycker jag de håller ihop dåligt.
Köpta steker jag (frysta på Alibaba, rekommenderas, de sa vilka som var godast, och de hade rätt, smakade som på bra falafelhak).
Recept till de vi gjort, hittade jag på recept.nu (sök på libanesiska).
Näe, det var invandrad kock, kan kolla.
I kastrull, alltså en vid kastrull (så det inte blir djupt med olja utan finns mkt kastrull ovanför oljan, haha lustig förklaring, men typ bara ´1/4 olja max), ingen fläkt på och lock tillhands!
7
Näe, det var invandrad kock, kan kolla.
I kastrull, alltså en vid kastrull (så det inte blir djupt med olja utan finns mkt kastrull ovanför oljan, haha lustig förklaring, men typ bara ´1/4 olja max), ingen fläkt på och lock tillhands!
Minns att jag tog koriander (torkad) och Cayenne istället för falafelkrydda som det står (för det har jag använt i ett annat gammalt borttappat recept).
Minns att jag tog koriander (torkad) och Cayenne istället för falafelkrydda som det står (för det har jag använt i ett annat gammalt borttappat recept).
Hehe jag förstod din beskrivning
Ja kolla gärna vilket recept du brukar använda. Börjar oljan koka när man ska lägga i det som ska friteras? Eller hur vet man när det är dags?
Har aldrig friterat nåt.
9
Hehe jag förstod din beskrivning
Ja kolla gärna vilket recept du brukar använda. Börjar oljan koka när man ska lägga i det som ska friteras? Eller hur vet man när det är dags?
Har aldrig friterat nåt.
Oljan kokar aldrig, alltså sådär som vatten odyl. Det blir bara små små luftbubblor (om du tänker dig kolsyra-utseende). Antingen tar du termometer (tror jag friterat på 160-180 grader) men det är inte nödvändigt, du kan när du ser små bubblor slänga i en bit rostbröd, blir den gyllene fort (asch, sekunder, 10 sekunder?) så är oljan lagom.
Skvätt inte (dvs lägg i med stålsked, inte släpp ner). Ja och absolut INTE köksfläkten på, för det kan ta eld uppe i då, har jag hört)..
Ska googla skola åt dig! Det är inte farligt, om man är tja normalsmart och ingen klanthäck, lovar.
11
Oljan kokar aldrig, alltså sådär som vatten odyl. Det blir bara små små luftbubblor (om du tänker dig kolsyra-utseende). Antingen tar du termometer (tror jag friterat på 160-180 grader) men det är inte nödvändigt, du kan när du ser små bubblor slänga i en bit rostbröd, blir den gyllene fort (asch, sekunder, 10 sekunder?) så är oljan lagom.
Skvätt inte (dvs lägg i med stålsked, inte släpp ner). Ja och absolut INTE köksfläkten på, för det kan ta eld uppe i då, har jag hört)..
Ska googla skola åt dig! Det är inte farligt, om man är tja normalsmart och ingen klanthäck, lovar.
Uh, det är verkligen inte gott. De ska inte kokas! De ska mixas råa men blötlagda. Fråga vilken invandrare som helst. Det vore som att koka köttbullarna innan de steks.
14
Uh, det är verkligen inte gott. De ska inte kokas! De ska mixas råa men blötlagda. Fråga vilken invandrare som helst. Det vore som att koka köttbullarna innan de steks.
Ja, det är ju inte ens jobbigt? Vatten, kikärtor, kylskåp, laga mat nästa dag?
De i konserverna är kokta, det blev inte gott (ja, jag försökte fuska).
Och bland helfabrikaten, smakar inga rätt av typ Hälsans kök odyl utom de i påse som heter just Libanesiska (andra smakar mest bara parfym) eller de från Alibaba.
18
Ja, det är ju inte ens jobbigt? Vatten, kikärtor, kylskåp, laga mat nästa dag?
De i konserverna är kokta, det blev inte gott (ja, jag försökte fuska).
Och bland helfabrikaten, smakar inga rätt av typ Hälsans kök odyl utom de i påse som heter just Libanesiska (andra smakar mest bara parfym) eller de från Alibaba.
Jag mosar kikärter, hackar ner lök, vitlök och persilja (och spiskummin, cayenne, salt och vitpeppar) och så rör jag ner ett eller två ägg. Lättast är att slänga ner dem i fritösen, för då kan man klicka ner smeten utan att behöva forma bollar.
20
Jag mosar kikärter, hackar ner lök, vitlök och persilja (och spiskummin, cayenne, salt och vitpeppar) och så rör jag ner ett eller två ägg. Lättast är att slänga ner dem i fritösen, för då kan man klicka ner smeten utan att behöva forma bollar.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.