Svårt att säga. Försöker planera, ta hand om rester så tar man det till lunch nästa dag osv, men är inte så där fenomenal på att trolla ihop helt nya måltider av resterna som svärmor är. Min man är bra på att äta upp resterna.
Det som händer ibland är att man köper bananer, så blir de lite bruna och så vägrar barnen äta dem och liknande, men då försöker jag snabbt anpassa inköpen, så att vi inte hamnar i den situationen.
Har faktiskt ingen aning hur min mamma gjorde när jag var liten. På något sätt kom maten på bordet och efter pannkakor blev det alltid pannkakssoppa till lunch dagen efter (hur mycket vi än ansträngde oss att äta upp ALLA pannkakor
), men annars tänkte jag nog inte så mycket på det.
Men såg att Christopher nämnde de bruna matavfallspåsarna som mått - och där har vi nog också så att det inte hamnar så mycket där - mest fruktskal, potatisskal, när man rensar, kött, fisk, räkor (fryses med fördel och läggs i tunnan först kvällen innan sophämtning!) och det man ev. skrapar av tallriken innan man sätter den i diskmaskinen och det blir ju inga stora mängder, så påsarna brukar räcka länge, mest att man måste byta ofta ändå.