matvecka 37
Mat & dryck
  1. mandelblomma
    #1

    matvecka 37

    innan lite handling inför kommande vecka så ser vår vecka ut:

    -kalops och kokt potatis
    -vegetariska pastarullar med västerbottenost och zucchini
    -kyckling och potatis med grönsaker i lergryta
    -vegetarisk paj med ädelost ( och en liten utan till de som inte gillar osten!)
    -lax i ugn med pressad potatis och varm gurkssås
    -förrätt jordärtskockssoppa toppad med kantarell. Varmrätt hängmörad biff med krämig rotsaksbakelse och pepparssås ( födelsedag)
    -Kalvfärsbiffar med rostade rotsaker och rödbetor med chevré.
  2. 1
    matvecka 37 innan lite handling inför kommande vecka så ser vår vecka ut:

    -kalops och kokt potatis
    -vegetariska pastarullar med västerbottenost och zucchini
    -kyckling och potatis med grönsaker i lergryta
    -vegetarisk paj med ädelost ( och en liten utan till de som inte gillar osten!)
    -lax i ugn med pressad potatis och varm gurkssås
    -förrätt jordärtskockssoppa toppad med kantarell. Varmrätt hängmörad biff med krämig rotsaksbakelse och pepparssås ( födelsedag)
    -Kalvfärsbiffar med rostade rotsaker och rödbetor med chevré.
  3. Medlem sedan
    Feb 2000
    #2
    Vi är nog ganska klara med planeringen:

    mån: kåldolmar (fr trysen),kokt poatis, sallad och grönsaker
    tis: stekt kassler med ananas o ost, ris med majs, mer grönsaker
    ons: fisk av något slag att äta i omgångar
    tors: barnen steker köttbullar + tillbehör själva (de äter mer mormor som gäst)
    fre: barnen lagar mat själva (de äter med vuxen vän som gäst)
    lör: ärtsoppa (utan mig), tortillas med någon fyllning till kvällen
    sön: kycklingrätt, kvällen blir lite plock

    Jag ser nu att det var för lite vegetariskt, men det är en lite knasig vecka (planeringsmässigt sett).
  4. 2
    Vi är nog ganska klara med planeringen:

    mån: kåldolmar (fr trysen),kokt poatis, sallad och grönsaker
    tis: stekt kassler med ananas o ost, ris med majs, mer grönsaker
    ons: fisk av något slag att äta i omgångar
    tors: barnen steker köttbullar + tillbehör själva (de äter mer mormor som gäst)
    fre: barnen lagar mat själva (de äter med vuxen vän som gäst)
    lör: ärtsoppa (utan mig), tortillas med någon fyllning till kvällen
    sön: kycklingrätt, kvällen blir lite plock

    Jag ser nu att det var för lite vegetariskt, men det är en lite knasig vecka (planeringsmässigt sett).
  5. Medlem sedan
    Jul 2003
    #3
    Vi äter:
    Kantarellpasta
    Hel kyckling i ugn med jordärtskockor
    Spaghetti med pesto
    Tabbouleh, halloumi och hummus, pitabröd till dem som ville ha
    ... och imorgon blir det tacos, önskemål från födelsedagsbarnet. En vegovariant åt mig och maken (bönsalsa och valnöts"färs"), köttfärs till barnen. Lördag och söndag ingen aning!
  6. 3
    Vi äter:
    Kantarellpasta
    Hel kyckling i ugn med jordärtskockor
    Spaghetti med pesto
    Tabbouleh, halloumi och hummus, pitabröd till dem som ville ha
    ... och imorgon blir det tacos, önskemål från födelsedagsbarnet. En vegovariant åt mig och maken (bönsalsa och valnöts"färs"), köttfärs till barnen. Lördag och söndag ingen aning!
  7. Medlem sedan
    Aug 2000
    #4
    Lite sent svar, men vi har ätit och kommer äta:
    Linsgryta med färsk salsiccia
    Regnbågsfilé i gräddig sås med färskpotatis
    Rågflingegröt med äpple (barnen önskade det! )
    Pasta carbonara
    Köttfärsbiffar med fetaost och potatis
    Revbensspjäll med tillbehör
    Pannkakor
  8. 4
    Lite sent svar, men vi har ätit och kommer äta:
    Linsgryta med färsk salsiccia
    Regnbågsfilé i gräddig sås med färskpotatis
    Rågflingegröt med äpple (barnen önskade det! )
    Pasta carbonara
    Köttfärsbiffar med fetaost och potatis
    Revbensspjäll med tillbehör
    Pannkakor
  9. Medlem sedan
    Aug 2000
    #5
    Skulle naturligtvis ha hamnat under trådstarten...
  10. 5
    Skulle naturligtvis ha hamnat under trådstarten...
  11. mandelblomma
    #6
    kantarellpasta, hur gör du den?
  12. 6
    kantarellpasta, hur gör du den?
  13. Medlem sedan
    Jul 2003
    #7
    Enklast möjliga: koka ur och smörstek kantareller, koka färsk taglioni, koka upp ett par dl vispgrädde och riv parmesan. Ner med pastan i grädden, i med kantarellerna. Lägg upp och toppa med parmesan. Gudomligt med ett glas chianti till
  14. 7
    Enklast möjliga: koka ur och smörstek kantareller, koka färsk taglioni, koka upp ett par dl vispgrädde och riv parmesan. Ner med pastan i grädden, i med kantarellerna. Lägg upp och toppa med parmesan. Gudomligt med ett glas chianti till
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar