Men har du inte tomat i den vanliga köttfärssåsen då? Vi har en tomatöverkänslig dotter som älskar köttfärspaj, men de brukar bli så torra om man inte gör just sås...
3
Men har du inte tomat i den vanliga köttfärssåsen då? Vi har en tomatöverkänslig dotter som älskar köttfärspaj, men de brukar bli så torra om man inte gör just sås...
Gör en med lock? Kanske zucchini eller aubergine eller någon annan blöt grönsak i (svamp gillar jag) i färsen, ett lager med ost, ev blandat med keso eller créme fraiche och sedan ett pajdekslock. Örtkryddor är gott att krydda med och lammfärs är allra godast!
5
Gör en med lock? Kanske zucchini eller aubergine eller någon annan blöt grönsak i (svamp gillar jag) i färsen, ett lager med ost, ev blandat med keso eller créme fraiche och sedan ett pajdekslock. Örtkryddor är gott att krydda med och lammfärs är allra godast!
Jag skulle föreslå stekt köttfärs (gärna med svamp eller andra grönsaker i, men inte nödvändigt), och sedan blanda i crème fraiche och ha ost ovanpå.
Eller så kan man ha köttfärsen och litet äggstanning; inte så där mycket äggstanning som när man gör skinkpaj, utan bara litet äggstanning så att det inte blir torrt.
(Och förstås, krydda köttfärsen i båda alternativen ovan.)
När man inte har tomat i köttfärspajen så tycker jag att det är gott med litet senap blandat med köttfärsen. -Fast det är ju förstås en smakfråga.
6
Jag skulle föreslå stekt köttfärs (gärna med svamp eller andra grönsaker i, men inte nödvändigt), och sedan blanda i crème fraiche och ha ost ovanpå.
Eller så kan man ha köttfärsen och litet äggstanning; inte så där mycket äggstanning som när man gör skinkpaj, utan bara litet äggstanning så att det inte blir torrt.
(Och förstås, krydda köttfärsen i båda alternativen ovan.)
När man inte har tomat i köttfärspajen så tycker jag att det är gott med litet senap blandat med köttfärsen. -Fast det är ju förstås en smakfråga.
Bryn köttfärs m lök och vitlök, kryddor.
Lägg det i pajskal, strö över rikligt med färsk persilja.
Klicka ut mascarpone alt mozzarellabitar. Strössla över en smakrik ost (Västerbotten eller präst t.ex).
Här ogillar vi äggstanning skarpt så vi experimenterar oss fram till otorra pajer.
7
Recept?
Bryn köttfärs m lök och vitlök, kryddor.
Lägg det i pajskal, strö över rikligt med färsk persilja.
Klicka ut mascarpone alt mozzarellabitar. Strössla över en smakrik ost (Västerbotten eller präst t.ex).
Här ogillar vi äggstanning skarpt så vi experimenterar oss fram till otorra pajer.
Min son gillar inte tomater så vi har tomatpuré eller ketchup oftast.
Men ha mycket vätska ändå, grädde i köttfärssåsen tex och sen äggstanningen, då borde det inte bli så torrt.
9
Min son gillar inte tomater så vi har tomatpuré eller ketchup oftast.
Men ha mycket vätska ändå, grädde i köttfärssåsen tex och sen äggstanningen, då borde det inte bli så torrt.
Jag brukar ha krossade tomater i min Men puré funkar inte heller för dottern tyvärr, hon har någon allergiattack just nu (gråbo säkert) och då kliar all tomat så att hon blir tokig...
11
Jag brukar ha krossade tomater i min Men puré funkar inte heller för dottern tyvärr, hon har någon allergiattack just nu (gråbo säkert) och då kliar all tomat så att hon blir tokig...
Creme fraiche var ju en annan variant! Ska testa det! Äggstanning är jag lite osäker på hur barnen ställer sig till, det brukar inte vara jätteförtjusta i just skinkpajer...
13
Creme fraiche var ju en annan variant! Ska testa det! Äggstanning är jag lite osäker på hur barnen ställer sig till, det brukar inte vara jätteförtjusta i just skinkpajer...
Jag tycker aldrig det blir torrt. En mozzarella till en stor paj..
Det kanske beror på hur torrt man steker färsen (fast vi använder nöt som är ganska fettsnålt).
14
Jag tycker aldrig det blir torrt. En mozzarella till en stor paj..
Det kanske beror på hur torrt man steker färsen (fast vi använder nöt som är ganska fettsnålt).
Hurra! Asch ok, men bra, roligt att sprida små tips iaf.
Sådär får jag barnen att äta paj.
Ibland gör jag med svamp, paprika, grön sparris, mozzarella, präst.
16
Hurra! Asch ok, men bra, roligt att sprida små tips iaf.
Sådär får jag barnen att äta paj.
Ibland gör jag med svamp, paprika, grön sparris, mozzarella, präst.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.