Skrivet: 2014-10-14, 18:57
#1
Grytor!
Någon som har en supersmaskig gryta att tipsa om???
söker runt bland recept men jag tror nog mer på ett recept som någon rekommenderar.
Vad för sorts gryta?
Jag gillar bland annat burgundisk gryta på nötkött, lingongryta på fläsk, min magiskt goda lammtagine (mycket lättare än man kan få intrycket av från receptet - och så värt det!) och så fakes som är en linsgryta.
Sedan har du ju kalops, dillkött och pepparrotskött som ju kan ses som en typ av gryta.
Det finns så mycket olika...
Fakes: http://dittanodattan.blogspot.se/2009/03/fakes.html
Lammtagine: http://dittanodattan.blogspot.se/200...-mitt-vis.html
Lingongryta: http://www.arla.se/recept/lingongryta/
Burgundisk gryta: http://www.ica.se/recept/burgundisk-kottgryta-5129/
Jag följer nästan aldrig ett recept utan steker på köttbitar och lägger i en gryta. fyller på med antingen rödvin, en öl och lite köttbuljong. I med lite grönsaker som lök och morot och kanske lite vitlök och lagerblad. Lite tag vad man har.
låt puttra länge.
Jag tycker mycket om grytor, men det är svårt att ge tips. Vilken sorts gryta vill du laga? Fiskgryta, köttgryta, kycklinggryta, vegetarisk gryta? Ska det gå fort eller ska det vara ett långkok?
Här kommer i alla fall en länk till en massa grytrecept från Allt om mat! http://alltommat.se/tema/grytor/
Tack! Ska kolla. Kämpat på med två olika grytor. Men jag blir ju tokig. Får ju inte köttet så där mört och gott. Och då köper jag bra kött, jag rensar det och låter det koka i fem sex timmar...
Så kött är jag mest för, tror jag... Om det skulle bli så där supergott så skulle jag bli glad.
Där har vi felet... Du köper bra kött. Grytor gör man på det lite tuffare, "sämre" köttet, det är därför det behöver koka så länge. Gärna framdelskött.
Bra exempel på lämpligt kokkött är tex märgpipa. Och rensa det? Senor och ben möjligtvis, men det brukar inte finnas så mycket av på det köttet när man köper hem det. Fett och sånt ska sitta kvar.
Det räcker med att sjuda det i en 2-3 timmar i vanliga fall, sedan faller det sönder i för små bitar när man snuddar vid det.