Grytor!
Mat & dryck
  1. Medlem sedan
    Sep 2008
    #1

    Grytor!

    Någon som har en supersmaskig gryta att tipsa om???
    söker runt bland recept men jag tror nog mer på ett recept som någon rekommenderar.
  2. 1
    Grytor! Någon som har en supersmaskig gryta att tipsa om???
    söker runt bland recept men jag tror nog mer på ett recept som någon rekommenderar.
  3. Medlem sedan
    Aug 2000
    #2
    Vad för sorts gryta?

    Jag gillar bland annat burgundisk gryta på nötkött, lingongryta på fläsk, min magiskt goda lammtagine (mycket lättare än man kan få intrycket av från receptet - och så värt det!) och så fakes som är en linsgryta.

    Sedan har du ju kalops, dillkött och pepparrotskött som ju kan ses som en typ av gryta.

    Det finns så mycket olika...

    Fakes: http://dittanodattan.blogspot.se/2009/03/fakes.html
    Lammtagine: http://dittanodattan.blogspot.se/200...-mitt-vis.html
    Lingongryta: http://www.arla.se/recept/lingongryta/
    Burgundisk gryta: http://www.ica.se/recept/burgundisk-kottgryta-5129/
  4. 2
    Vad för sorts gryta?

    Jag gillar bland annat burgundisk gryta på nötkött, lingongryta på fläsk, min magiskt goda lammtagine (mycket lättare än man kan få intrycket av från receptet - och så värt det!) och så fakes som är en linsgryta.

    Sedan har du ju kalops, dillkött och pepparrotskött som ju kan ses som en typ av gryta.

    Det finns så mycket olika...

    Fakes: http://dittanodattan.blogspot.se/2009/03/fakes.html
    Lammtagine: http://dittanodattan.blogspot.se/200...-mitt-vis.html
    Lingongryta: http://www.arla.se/recept/lingongryta/
    Burgundisk gryta: http://www.ica.se/recept/burgundisk-kottgryta-5129/
  5. Medlem sedan
    Jan 2004
    #3
    Jag följer nästan aldrig ett recept utan steker på köttbitar och lägger i en gryta. fyller på med antingen rödvin, en öl och lite köttbuljong. I med lite grönsaker som lök och morot och kanske lite vitlök och lagerblad. Lite tag vad man har.

    låt puttra länge.
  6. 3
    Jag följer nästan aldrig ett recept utan steker på köttbitar och lägger i en gryta. fyller på med antingen rödvin, en öl och lite köttbuljong. I med lite grönsaker som lök och morot och kanske lite vitlök och lagerblad. Lite tag vad man har.

    låt puttra länge.
  7. Medlem sedan
    Mar 2002
    #4
    Jag tycker mycket om grytor, men det är svårt att ge tips. Vilken sorts gryta vill du laga? Fiskgryta, köttgryta, kycklinggryta, vegetarisk gryta? Ska det gå fort eller ska det vara ett långkok?
    Här kommer i alla fall en länk till en massa grytrecept från Allt om mat! http://alltommat.se/tema/grytor/
  8. 4
    Jag tycker mycket om grytor, men det är svårt att ge tips. Vilken sorts gryta vill du laga? Fiskgryta, köttgryta, kycklinggryta, vegetarisk gryta? Ska det gå fort eller ska det vara ett långkok?
    Här kommer i alla fall en länk till en massa grytrecept från Allt om mat! http://alltommat.se/tema/grytor/
  9. Medlem sedan
    Sep 2008
    #5
    Tack! Ska kolla. Kämpat på med två olika grytor. Men jag blir ju tokig. Får ju inte köttet så där mört och gott. Och då köper jag bra kött, jag rensar det och låter det koka i fem sex timmar...
    Så kött är jag mest för, tror jag... Om det skulle bli så där supergott så skulle jag bli glad.
  10. 5
    Tack! Ska kolla. Kämpat på med två olika grytor. Men jag blir ju tokig. Får ju inte köttet så där mört och gott. Och då köper jag bra kött, jag rensar det och låter det koka i fem sex timmar...
    Så kött är jag mest för, tror jag... Om det skulle bli så där supergott så skulle jag bli glad.
  11. Medlem sedan
    Aug 2000
    #6
    Där har vi felet... Du köper bra kött. Grytor gör man på det lite tuffare, "sämre" köttet, det är därför det behöver koka så länge. Gärna framdelskött.
    Bra exempel på lämpligt kokkött är tex märgpipa. Och rensa det? Senor och ben möjligtvis, men det brukar inte finnas så mycket av på det köttet när man köper hem det. Fett och sånt ska sitta kvar.
    Det räcker med att sjuda det i en 2-3 timmar i vanliga fall, sedan faller det sönder i för små bitar när man snuddar vid det.
  12. 6
    Där har vi felet... Du köper bra kött. Grytor gör man på det lite tuffare, "sämre" köttet, det är därför det behöver koka så länge. Gärna framdelskött.
    Bra exempel på lämpligt kokkött är tex märgpipa. Och rensa det? Senor och ben möjligtvis, men det brukar inte finnas så mycket av på det köttet när man köper hem det. Fett och sånt ska sitta kvar.
    Det räcker med att sjuda det i en 2-3 timmar i vanliga fall, sedan faller det sönder i för små bitar när man snuddar vid det.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar