Vad äter ni i helgen då?
Mat & dryck
  1. Pyssling
    #1

    Vad äter ni i helgen då?

    I går åt jag ute på tapasrestaurang, massa goda tapas och ett glas vin, så mysigt med plock så man kan sitta riktigt länge och prata och äta!
    Maken och sonen hade ätit pommes, kött och aromsmör, blir lätt sån mat när de väljer middag själva :-)

    Strax blir det lördagmiddag, vi ska äta pasta i grädde med massa citron o dill i och sen räkor o kräftstjärtar och lite stenbitsrom till. Vitlöksbröd blir det också till och en sallad med massa urgoda romanticatomater i, jag älskar verkligen romantica-tomater, de är så fantastiskt goda!

    I morgon ska jag laga porterstek, min dotter med familj kommer hit och äter söndagmiddag, ska bli mysigt!

    Tänkte också hinna med att planera veckans mat och laga lite i förväg så att vardagen flyter på lite smidigt, köttfärsbiffar fyllda med fetaost och soltorkade tomater är i alla fall en sak som jag planerat göra imorgon så att det bara är att värma sen, nån dag senare i veckan.
  2. 1
    Vad äter ni i helgen då? I går åt jag ute på tapasrestaurang, massa goda tapas och ett glas vin, så mysigt med plock så man kan sitta riktigt länge och prata och äta!
    Maken och sonen hade ätit pommes, kött och aromsmör, blir lätt sån mat när de väljer middag själva :-)

    Strax blir det lördagmiddag, vi ska äta pasta i grädde med massa citron o dill i och sen räkor o kräftstjärtar och lite stenbitsrom till. Vitlöksbröd blir det också till och en sallad med massa urgoda romanticatomater i, jag älskar verkligen romantica-tomater, de är så fantastiskt goda!

    I morgon ska jag laga porterstek, min dotter med familj kommer hit och äter söndagmiddag, ska bli mysigt!

    Tänkte också hinna med att planera veckans mat och laga lite i förväg så att vardagen flyter på lite smidigt, köttfärsbiffar fyllda med fetaost och soltorkade tomater är i alla fall en sak som jag planerat göra imorgon så att det bara är att värma sen, nån dag senare i veckan.
  3. Medlem sedan
    Jul 2001
    #2
    I fredags åt vi småplock: en sallad med granäpple och fetaost mm, oliver, lyxigt knäcke med pepparrotsost, masrinerad kycklingfilé, potatisgratäng, kamben till barnen mm.

    Igår (lördag) åt vi spagetti och en långputtrande köttfärssås. Och färskriven parmesan av god kvalitet. Det äter vi varenda lördag. Mina föräldrar började med den tratitionen under tidigt 60-tal (efter att ha varit på en resa i Italien) och hade den till början av 2000-talet. Nu har jag och min familj tagit över denna lördagstradition. Vi äter det varje lördag, och spelar italiensk musik i högtalarna och jag brukar avnjuta ett gott italienskt vin till ibland.

    Idag blir det något kött och en smarrig sås och någon form av potatis/grönsaker i ugn. Och sedan funderar jag på en klassiker från forna tider: marängswiss. Vet inte om mina barn har ätit det någon gång, men får för mig att de skulle gilla det...
  4. 2
    I fredags åt vi småplock: en sallad med granäpple och fetaost mm, oliver, lyxigt knäcke med pepparrotsost, masrinerad kycklingfilé, potatisgratäng, kamben till barnen mm.

    Igår (lördag) åt vi spagetti och en långputtrande köttfärssås. Och färskriven parmesan av god kvalitet. Det äter vi varenda lördag. Mina föräldrar började med den tratitionen under tidigt 60-tal (efter att ha varit på en resa i Italien) och hade den till början av 2000-talet. Nu har jag och min familj tagit över denna lördagstradition. Vi äter det varje lördag, och spelar italiensk musik i högtalarna och jag brukar avnjuta ett gott italienskt vin till ibland.

    Idag blir det något kött och en smarrig sås och någon form av potatis/grönsaker i ugn. Och sedan funderar jag på en klassiker från forna tider: marängswiss. Vet inte om mina barn har ätit det någon gång, men får för mig att de skulle gilla det...
  5. Medlem sedan
    Aug 2000
    #3
    Igår hade jag kokat en god köttgryta på högrev. Hade tänkt göra burgundisk gryta, men insåg att jag vare sig hade champinjoner, smålökar eller bacon/sidfläsk hemma så det fick bli med syltlök och stora vita bönor istället. Den blev riktigt lyckad.

    Idag blir det renskavsgryta.
  6. 3
    Igår hade jag kokat en god köttgryta på högrev. Hade tänkt göra burgundisk gryta, men insåg att jag vare sig hade champinjoner, smålökar eller bacon/sidfläsk hemma så det fick bli med syltlök och stora vita bönor istället. Den blev riktigt lyckad.

    Idag blir det renskavsgryta.
  7. Medlem sedan
    Oct 2014
    #4
    långputtrad köttfärssås är så gott!
  8. 4
    långputtrad köttfärssås är så gott!
  9. Medlem sedan
    Oct 2014
    #5
    i fredags en riktigt god middag ( här nedan , vad tror ni)
    I går fylld franska med ost, tomater och annat gott.
    I dag kan det bli kokt korv och bröd eller kantarellomelett. Vi åt en stadig brunch och ingen är särskilt hungrig!
  10. 5
    i fredags en riktigt god middag ( här nedan , vad tror ni)
    I går fylld franska med ost, tomater och annat gott.
    I dag kan det bli kokt korv och bröd eller kantarellomelett. Vi åt en stadig brunch och ingen är särskilt hungrig!
  11. Medlem sedan
    Oct 2014
    #6
    vi b rukar spela musiken från Gudfadern när vi lagar våra italienska långkok!
  12. 6
    vi b rukar spela musiken från Gudfadern när vi lagar våra italienska långkok!
  13. Pyssling
    #7
    Kul med en lördagstradition, köttfärssås som fått puttra riktigt länge blir ju så gott!
  14. 7
    Kul med en lördagstradition, köttfärssås som fått puttra riktigt länge blir ju så gott!
  15. Pyssling
    #8
    Grytor gillar jag jättemycket, det går att göra så mycket gott med vin och olika grönsaker eller lite vad man har!
  16. 8
    Grytor gillar jag jättemycket, det går att göra så mycket gott med vin och olika grönsaker eller lite vad man har!
  17. Pyssling
    #9
    En sen, lat brunch är mysigt på helgen och man står sig länge om man bullat upp ordentligt, mina barns favorit var alltid amerikanska blåbärspannkakor och det mättar ju rejält! Själv vill jag helst ha äggröra o bacon
  18. 9
    En sen, lat brunch är mysigt på helgen och man står sig länge om man bullat upp ordentligt, mina barns favorit var alltid amerikanska blåbärspannkakor och det mättar ju rejält! Själv vill jag helst ha äggröra o bacon
  19. Medlem sedan
    Aug 2000
    #10
    Eller med öl, eller en stark buljong, eller...
  20. 10
    Eller med öl, eller en stark buljong, eller...
  21. Medlem sedan
    Jul 2001
    #11
  22. 11
  23. Medlem sedan
    Jul 2001
    #12
    Ja, det är verkligen gott - vi tröttnar aldrig!
  24. 12
    Ja, det är verkligen gott - vi tröttnar aldrig!
  25. Medlem sedan
    Oct 2014
    #13
    har du provat att göra den på högrev ?
    Så gott och som omväxling till köttfärsen!
  26. 13
    har du provat att göra den på högrev ?
    Så gott och som omväxling till köttfärsen!
  27. Medlem sedan
    Jul 2001
    #14
    Nej, faktiskt inte! Vi gör nästan alltid på nötfärs från en gård här i närheten. Men det kan vara värt att testa kanske!
  28. 14
    Nej, faktiskt inte! Vi gör nästan alltid på nötfärs från en gård här i närheten. Men det kan vara värt att testa kanske!
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar