Nyårsmaten då?
Mat & dryck
  1. Medlem sedan
    Jul 2003
    #1

    Nyårsmaten då?

    Vad planerar ni att äta på nyår i år? Och vilken är den godaste nyårsmiddag ni någonsin ätit?
    Carolina med E 0403, V 0609 och lillebror F född 1/9 -08
    Ny blogg om mitt dubbelliv:
    http://mittsicilianskaliv.blogspot.com

    Titta gärna in på matbloggen!
    http://sisterfood.blogspot.com
  2. 1
    Nyårsmaten då? Vad planerar ni att äta på nyår i år? Och vilken är den godaste nyårsmiddag ni någonsin ätit?
  3. Medlem sedan
    Oct 2014
    #2
    I år blir det väldigt väldigt enkelt....min man jobbar så jag och de små är själva hemma.
    Eventuellt kommer min dotter över och då kanske jag gör något lite mer festligt, blir de killarna och jag blir det TV mat ( Vi ska kika på Harry Potter har jag lovat dem)
    Men lite snittar blir det i vilket fall
    Kommer dottern gör jag nog en fin bit kött och potatisrosor ( med västerbottenost i).
    Om inte, killarna önskar sig revben och kycklingvingar ...

    Godaste jag någonsin ätit, oj kan nog inte svara på det. Jag har ätit så mycket gott.
    Minns speciellt en 12 rätters på en italiensk restaurang i NY som var gudomlig ett nyår.
    Och de färska humrarna och ostronen i samma stad ett annat nyår.
    Men också den helt vanliga ganska enkla köttgrytan med familjen när de stora var små i en stuga i fjällen.
    Med mat blir det ju ofta också så att det hör i hop med minnena och intrycken d man åt
  4. 2
    I år blir det väldigt väldigt enkelt....min man jobbar så jag och de små är själva hemma.
    Eventuellt kommer min dotter över och då kanske jag gör något lite mer festligt, blir de killarna och jag blir det TV mat ( Vi ska kika på Harry Potter har jag lovat dem)
    Men lite snittar blir det i vilket fall
    Kommer dottern gör jag nog en fin bit kött och potatisrosor ( med västerbottenost i).
    Om inte, killarna önskar sig revben och kycklingvingar ...

    Godaste jag någonsin ätit, oj kan nog inte svara på det. Jag har ätit så mycket gott.
    Minns speciellt en 12 rätters på en italiensk restaurang i NY som var gudomlig ett nyår.
    Och de färska humrarna och ostronen i samma stad ett annat nyår.
    Men också den helt vanliga ganska enkla köttgrytan med familjen när de stora var små i en stuga i fjällen.
    Med mat blir det ju ofta också så att det hör i hop med minnena och intrycken d man åt
  5. Medlem sedan
    Feb 2000
    #3
    Vet inte vad godaste nyårsmiddagen är. Har inga speciella minnen för det. Det finns andra bättre middagar!

    Årets blir nog i något i stil med detta:
    - Någon sorts skaldjursröra på toast
    - Inbakad rökt takt med spenat i paketet, vitvinssås, pressad potatis och grönsaker av olika slag
    - en chokladig efterrätt

    Sedan behöver vi väl något med under kvällen.

    Själva då?
  6. 3
    Vet inte vad godaste nyårsmiddagen är. Har inga speciella minnen för det. Det finns andra bättre middagar!

    Årets blir nog i något i stil med detta:
    - Någon sorts skaldjursröra på toast
    - Inbakad rökt takt med spenat i paketet, vitvinssås, pressad potatis och grönsaker av olika slag
    - en chokladig efterrätt

    Sedan behöver vi väl något med under kvällen.

    Själva då?
  7. Medlem sedan
    Jul 2003
    #4
    Själva har vi ingen aning, är bortbjudna Men min godaste är nog när vi och matlagningsintresserade vännerna lagade sexrätters ihop (oysters rockefeller, löjromssnittar, ngt mer+trattkantarellsoppa+skaldj ursrisotto+variation på ett och samma lamm med linsragu och jordärtskockspuré (filé, korv och lägg från lammet) + äppelsorbet+chokladbakelse... eller så är det den jag och maken åt vårt första nyår som par, bara vi två (gratinerad hummer, oxfilè provencale och en efterrätt jag glömt )
  8. 4
    Själva har vi ingen aning, är bortbjudna Men min godaste är nog när vi och matlagningsintresserade vännerna lagade sexrätters ihop (oysters rockefeller, löjromssnittar, ngt mer+trattkantarellsoppa+skaldj ursrisotto+variation på ett och samma lamm med linsragu och jordärtskockspuré (filé, korv och lägg från lammet) + äppelsorbet+chokladbakelse... eller så är det den jag och maken åt vårt första nyår som par, bara vi två (gratinerad hummer, oxfilè provencale och en efterrätt jag glömt )
  9. Medlem sedan
    Aug 2000
    #5
    I år äter vi renytterfilé med hasselbackspotatis, stekta kantareller, lingon och rödvinssås.
    Sedan blir det finsk ostkaka (frozen cheesecake) med bär.

    Vi skippar förrätt då vi bara är familjen. Sannolikt fyller jag minicrustader med gräddfil, hackad rödlök och rom lagom till tolvslaget och så dricker vi alkoholfri cider till då maken ska jobba på morgonkvisten. Stackarn blev extrainkallad.


    Den godaste nyårsmiddagen jag ätit bestod av:

    Förrätt: Hummer thermidor
    Huvudrätt: Oxfilé med balsamicosås och chevrégratinerat basilikamos i filodeg, sallad och haricot vertes
    Efterrätt: Nyponsorbé med sesamflarn

    Jösses vad gott allt var!
  10. 5
    I år äter vi renytterfilé med hasselbackspotatis, stekta kantareller, lingon och rödvinssås.
    Sedan blir det finsk ostkaka (frozen cheesecake) med bär.

    Vi skippar förrätt då vi bara är familjen. Sannolikt fyller jag minicrustader med gräddfil, hackad rödlök och rom lagom till tolvslaget och så dricker vi alkoholfri cider till då maken ska jobba på morgonkvisten. Stackarn blev extrainkallad.


    Den godaste nyårsmiddagen jag ätit bestod av:

    Förrätt: Hummer thermidor
    Huvudrätt: Oxfilé med balsamicosås och chevrégratinerat basilikamos i filodeg, sallad och haricot vertes
    Efterrätt: Nyponsorbé med sesamflarn

    Jösses vad gott allt var!
  11. Pyssling
    #6
    Jag ska göra en hel massa små goda snittar, som vi ska ha både till för-förrätt tillsammans med champagne och till senare på kvällen.

    Sen blir det som vanligt hummersoppa till förrätt och oxfilé provencale till huvudrätt. Vi äter samma mat varje nyårsafton.

    I år var jag inne på att göra en annan förrätt eftersom jag stod med massa gravad lax över sen jul, men den gick åt i måndags, då vi bjöd vänner på middag, så nu är ordningen återställd och det blir samma förrätt som alltid

    Efterrätten varierar och oftast är det bara sonen som äter efterrätten i alla fall, så i år köpte jag en färdig liten bakelse i delin bara till honom, hallon- och passionsfruktmousse på biskvibotten, med vit choklad ovanpå och dekorerad med färska hallon och passionsfrukt, ser jättegod ut så jag tror han blir nöjd!
  12. 6
    Jag ska göra en hel massa små goda snittar, som vi ska ha både till för-förrätt tillsammans med champagne och till senare på kvällen.

    Sen blir det som vanligt hummersoppa till förrätt och oxfilé provencale till huvudrätt. Vi äter samma mat varje nyårsafton.

    I år var jag inne på att göra en annan förrätt eftersom jag stod med massa gravad lax över sen jul, men den gick åt i måndags, då vi bjöd vänner på middag, så nu är ordningen återställd och det blir samma förrätt som alltid

    Efterrätten varierar och oftast är det bara sonen som äter efterrätten i alla fall, så i år köpte jag en färdig liten bakelse i delin bara till honom, hallon- och passionsfruktmousse på biskvibotten, med vit choklad ovanpå och dekorerad med färska hallon och passionsfrukt, ser jättegod ut så jag tror han blir nöjd!
  13. Medlem sedan
    Mar 2002
    #7
    Vår nyårsmiddag såg ut så här:
    -pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré och rotsakschips
    -stekta bröst av skogsduva, ugnsrostade rotsaker, rödvinssås, smörstekt karl johan blandad med kantareller
    -mandelmusslor med vispad grädde och hjortronsylt
    Efter middagen dukades kex, ostar, päronklyftor, fikonmarmelad mm fram.

    Det här var en riktigt god nyårsmeny. Kanske den bästa? Annars är hela familjen löjligt förtjusta i skaldjur och brukar för det mesta frossa i det på nyår. Just i år hade vi dock skogsduvbröst i frysen, precis lagom många för att det skulle vara lagom för oss och våra nyårsgäster. Alltså ändrade vi planerna och hoppade över skaldjuren.
  14. 7
    Vår nyårsmiddag såg ut så här:
    -pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré och rotsakschips
    -stekta bröst av skogsduva, ugnsrostade rotsaker, rödvinssås, smörstekt karl johan blandad med kantareller
    -mandelmusslor med vispad grädde och hjortronsylt
    Efter middagen dukades kex, ostar, päronklyftor, fikonmarmelad mm fram.

    Det här var en riktigt god nyårsmeny. Kanske den bästa? Annars är hela familjen löjligt förtjusta i skaldjur och brukar för det mesta frossa i det på nyår. Just i år hade vi dock skogsduvbröst i frysen, precis lagom många för att det skulle vara lagom för oss och våra nyårsgäster. Alltså ändrade vi planerna och hoppade över skaldjuren.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar