Vi hade ett riktigt fint julbord måste jag säga så det utgör min frukost, lunch och middag fram till nyårsafton. Det som inte tagit slut då får gå i frysen, sill håller kanske litet längre.

Det blev litet mer än vanligt eftersom vi hade ett litet missförstånd om vem som skulle ordna sillen och eftersom killarna måste ha något också, de skulle ju svälta ihjäl framför ett normalt julbord. Alltså bestod julbordet av:
Brantevikssill (min egen och en som brodern köpt i saluhallen)
Citron- och limesill (min egen)
Gravad sill (min mors)
Löksill (min mors + en från saluhallen)
Senapssill (Abbas)
Skärgårdssill (Abbas)
Dillsill (Saluhallens)
Gravad lax(egen)
Rökt lax(köpt)
Kavring som underlag till sillen(köpt)
Knäckebröd som underlag till den gravade laxen(hembakt)

Ägghalvor med stenbitsrom på (det var inte svårt...)
Ungskokt lax (Storemannens favorit)
Laxpate (broderns egna)

Rökt fårfiol (köpt på julmarknad)
Älgkorv(dito)
Vildsvinskorv(dito)
Potatiskorv(köpt)
Skinkinnanlår(Lillemannen äter det)
Tysk pepparsalami(Storemannes enda kallskurna)
Viltpaté(broderns egna) med cumberlandsås(saluhallens)
Julskinka (köpt färdigkokt, bara griljerad hemma)

Köttbullar (mina och köpta - lillemannen står bara ut med fabriksgjorda...)
Prinskorvar (köpta givetvis)
Revbensspjäll(broderns)
Janssons frestelse (egen)
Rödkål (köpt, bara att värma till skinkan)

Litet nubbe och öl till det.

För att man inte skulle avlida av hunger måste man ju ha en efterrätt också och vi kör med ost:
Stilton
Farmers Five(5 sorters cheddar varvade)
Huntsman(varvad cheddar/stilton)
Ren, lagrad, cheddar
Altess kittost
Extralagrad Herrgård
Kex och vindruvor till det, och ett glas rött.

Ja, sedan fick vi försöka överleva resten av julafton på nötter, clementiner, Paradis, knäck, pepparkakor och litet ostbågar och chips för att killarna skulle få något också.

Det blev visst en del rester....
Inte får jag någon hjälp av killarna med att göra slut på dem heller!