Här börjar vi idag arrangera sjukstuga, vad det verkar. Så det står "Fish´n´chips" på menyn
.
Färdig fisk från frysen, gjord i ugnen samtidigt som stripsen.
Vinäger och majonnäs till förstås, och en sallad samt gröna ärtor. Ja, det får duga.
Jag har nog inget recept på prick en sån fiskgratäng, men man kan ju improvisera?
Jag skulle nog kokat ett potatismos som jag hade riven ost och finhackad purjolök i, plus ett rått ägg. Ja, och salt och vitpeppar förstås.
Under tiden som potatisen kokas skulle jag lägga torsken i en ugnsform. Salta och peppra (svartpeppar, grovmalen) plus haft på lite pressad citron.
Sen spritsar man på moset runtom lite snyggt, och sen gör man självaste såsen: Kanske blanda räkost, creme fraiche och lite mjölk. Dill såklart, och lite fiskfond (eller räkfond, går också bra). Lite pressad citron, och så salt och svartpeppar. Vispa ihop, och häll över fisken. In i ugnen....kanske 225 grader tills fisken är klar och moset fått en snygg färg
.
Sen kan man ju garnera lite med dillkvistar och citronklyftor om man vill, precis innan servering. Tadaa!
Gröna ärtor skulle jag ätit till!