Har planerat för den här veckan, det var ett litet tag sedan sist, men nu har jag återigen ledsnat på att inte veta vad jag ska göra förrän i sista minuten. Salladsgrönt ingår var dag.
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med ugnsbakade rotsaker
Sashimi (vilket påminner mig om att jag måste köpa japansk soja...)
Belgiska jästa våfflor med salta och söta tillbehör (är ju våffeldagen nu på onsdag!)
Hemgjord ärtsoppa med fläsk - storkok - ärtsoppa blir bäst då
Fransk rostbiff, gräddsås, kokt potatis, gelé och kokt broccoli
Pizza med skinka och ananas
Kaviartorsk i ugn, ris
Veckans matsedel Har planerat för den här veckan, det var ett litet tag sedan sist, men nu har jag återigen ledsnat på att inte veta vad jag ska göra förrän i sista minuten. Salladsgrönt ingår var dag.
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med ugnsbakade rotsaker
Sashimi (vilket påminner mig om att jag måste köpa japansk soja...)
Belgiska jästa våfflor med salta och söta tillbehör (är ju våffeldagen nu på onsdag!)
Hemgjord ärtsoppa med fläsk - storkok - ärtsoppa blir bäst då
Fransk rostbiff, gräddsås, kokt potatis, gelé och kokt broccoli
Pizza med skinka och ananas
Kaviartorsk i ugn, ris
Det låter jättegott alltihop
Vad är fransk rostbiff, det låter som om man äter den med lite annorlunda tillbehör än "vanligt"?
Jag har tvärtom en hel oplanerad vecka, för första gången på länge och jag ångrar mig redan, det är så mycket enklare och smidigare att ha förberett och planerat middagarna! I dag blev det i alla fall söndagmiddagsrester till sonen och min man och ett par stekta ägg till mig.
2
Det låter jättegott alltihop
Vad är fransk rostbiff, det låter som om man äter den med lite annorlunda tillbehör än "vanligt"?
Jag har tvärtom en hel oplanerad vecka, för första gången på länge och jag ångrar mig redan, det är så mycket enklare och smidigare att ha förberett och planerat middagarna! I dag blev det i alla fall söndagmiddagsrester till sonen och min man och ett par stekta ägg till mig.
Nje, det är tillagningssättet som avgör om det är fransk eller engelsk rostbiff.
Fransk har längre tillagningstid på 125 grader, medan engelsk kör man på 150 grader. Den franska blir saftigare tycker jag.
3
Nje, det är tillagningssättet som avgör om det är fransk eller engelsk rostbiff.
Fransk har längre tillagningstid på 125 grader, medan engelsk kör man på 150 grader. Den franska blir saftigare tycker jag.
Aha, ja lågtempat brukar ju bli mört och saftigt, så det låter gott! Vi brukar äta rostbiff kallskuren med helt andra tillbehör, men ni äter den som stek alltså (vilket det ju är också, så klart, det är jag som tänkte lite konstigt bara )
4
Aha, ja lågtempat brukar ju bli mört och saftigt, så det låter gott! Vi brukar äta rostbiff kallskuren med helt andra tillbehör, men ni äter den som stek alltså (vilket det ju är också, så klart, det är jag som tänkte lite konstigt bara )
Här är vår vecka:
mån: pasta med skink/ostsås med ärtor, sallad
tis: pankopanerad torskrygg med potatis, spenat och sallad
ons: hambyrgare i pitabröd
tors: vegetariskt, vet inte vad ännu
fre: har jag glömt just nu
lör: soppa för övriga familjen, jag övar på konsert och vet inte vad jag äter. Nåt enkelt och snabbt till kvällen när jag kommer hem
sön: jag äter en soppa före konsert övning och de andra vet jag inte, kvällsmat ?
5
Här är vår vecka:
mån: pasta med skink/ostsås med ärtor, sallad
tis: pankopanerad torskrygg med potatis, spenat och sallad
ons: hambyrgare i pitabröd
tors: vegetariskt, vet inte vad ännu
fre: har jag glömt just nu
lör: soppa för övriga familjen, jag övar på konsert och vet inte vad jag äter. Nåt enkelt och snabbt till kvällen när jag kommer hem
sön: jag äter en soppa före konsert övning och de andra vet jag inte, kvällsmat ?
Vi har för överfull frys (igen) så vi kör frysrensningsvecka. Då blir det:
mån: Hemgjorda hamburgare (hade både nötfärs och bröd i frysen)
tis: Risotto (färdig från frysen) med linsragu för dem som ville (färdig från frysen)
ons: Svampsoppa och våfflor
tors: Korv stroganoff (massor av falukorv i frysen)
fre: Kryddiga lammfärsbullar i tomatsås, med couscous till (mämnder av lammfärs i frysen)
Lör: Äter vi borda
Sön: Fiskgryta (massor av "fiskslattar" i frysen
6
Vi har för överfull frys (igen) så vi kör frysrensningsvecka. Då blir det:
mån: Hemgjorda hamburgare (hade både nötfärs och bröd i frysen)
tis: Risotto (färdig från frysen) med linsragu för dem som ville (färdig från frysen)
ons: Svampsoppa och våfflor
tors: Korv stroganoff (massor av falukorv i frysen)
fre: Kryddiga lammfärsbullar i tomatsås, med couscous till (mämnder av lammfärs i frysen)
Lör: Äter vi borda
Sön: Fiskgryta (massor av "fiskslattar" i frysen
-Kycklinglasagne
-pankopanerad kycklingfilé ( helt galet men det blev så...) med ris och parmesanostsås
-falukorv med makaroner ( makens dag...)
pestobakad lax och pressad potatis med het gurksås
-kan bli hemmagjorda högrevshamburgare ....igen!
-risotto, vegetarisk troligen med sparris eller svamp
-fiskgryta med aioli
8
och vår vecka då!
-Kycklinglasagne
-pankopanerad kycklingfilé ( helt galet men det blev så...) med ris och parmesanostsås
-falukorv med makaroner ( makens dag...)
pestobakad lax och pressad potatis med het gurksås
-kan bli hemmagjorda högrevshamburgare ....igen!
-risotto, vegetarisk troligen med sparris eller svamp
-fiskgryta med aioli
Sashimi är lite åt sushihållet, jag gör det istället för sushi för jag ids inte pilla ihop rullar och annat.
Jag kokar istället klibbigt ris och lägger i skålar, skär upp laxen snyggt och lägger på fat och strör över lite furikake (rene voltairs blandning) och så en liten bytta med soja till. Gari (inlagd ingefära) och wasabi samt finskurna grönsaker och en algsallad så är det klart.
Både barnen och vi vuxna älskar det.
9
Sashimi är lite åt sushihållet, jag gör det istället för sushi för jag ids inte pilla ihop rullar och annat.
Jag kokar istället klibbigt ris och lägger i skålar, skär upp laxen snyggt och lägger på fat och strör över lite furikake (rene voltairs blandning) och så en liten bytta med soja till. Gari (inlagd ingefära) och wasabi samt finskurna grönsaker och en algsallad så är det klart.
Både barnen och vi vuxna älskar det.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.