Tips på roliga snittar?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Jan 2008
    #1

    Tips på roliga snittar?

    Har ni några bra tips på goda, lite mer spännande snittar än traditionella med tunnbröd och röror/lax/ost/skinka? Eller annan trevlig plockmat som ska fungera som tilltugg/enklare förrätt?

    De måste gå att förbereda och bara ta fram, eller möjligtvis snabbt värma eller så. Ska vara en del av ett kalas som pågår en hel dag, först är vi iväg på andra aktiviteter sedan hem till oss och direkt ska fördrink med snittar serveras. Och sedan iväg igen. Ska fira vän som fyller jämt så vill gärna ha något mer spännande än bara chips och nötter i varsin skål, drinken hos mig är liksom min del av presenten (som är hela upplevelsedagen). Vill/kan ägna kanske fem minuter åt att plocka fram snittar, så det måste vara väldigt färdigt i förväg. Dagen innan finns dock mycket tid avsatt för matlagning, så där finns inga begränsningar!

    Inga allergier och "allt" uppskattas av födelsedagsbarnet
  2. 1
    Tips på roliga snittar? Har ni några bra tips på goda, lite mer spännande snittar än traditionella med tunnbröd och röror/lax/ost/skinka? Eller annan trevlig plockmat som ska fungera som tilltugg/enklare förrätt?

    De måste gå att förbereda och bara ta fram, eller möjligtvis snabbt värma eller så. Ska vara en del av ett kalas som pågår en hel dag, först är vi iväg på andra aktiviteter sedan hem till oss och direkt ska fördrink med snittar serveras. Och sedan iväg igen. Ska fira vän som fyller jämt så vill gärna ha något mer spännande än bara chips och nötter i varsin skål, drinken hos mig är liksom min del av presenten (som är hela upplevelsedagen). Vill/kan ägna kanske fem minuter åt att plocka fram snittar, så det måste vara väldigt färdigt i förväg. Dagen innan finns dock mycket tid avsatt för matlagning, så där finns inga begränsningar!

    Inga allergier och "allt" uppskattas av födelsedagsbarnet
  3. Medlem sedan
    Nov 2003
    #2
    Det enkla är det goda tycker jag. En bit surdegsbröd med en god paté och en cornichon exempelvis (passar dock inte så bra om det är varmt ute..), några räkor, ev toppade med forellrom, på smörat bröd, pancettalindade dadlar, en god ost med nåt litet sött (exempelvis camembert med en klyfta färskt fikon), en bit mörkt bröd med lite baba ganoush och en kvist timjan, det finns hur mycket som helst!
  4. 2
    Det enkla är det goda tycker jag. En bit surdegsbröd med en god paté och en cornichon exempelvis (passar dock inte så bra om det är varmt ute..), några räkor, ev toppade med forellrom, på smörat bröd, pancettalindade dadlar, en god ost med nåt litet sött (exempelvis camembert med en klyfta färskt fikon), en bit mörkt bröd med lite baba ganoush och en kvist timjan, det finns hur mycket som helst!
  5. Medlem sedan
    Jan 2008
    #3
    Ja, det finns massor! Men det ska klara sig ca 18 timmar i kylskåp utan att bli degigt, torrt eller missfärgat... och det är där jag blir osäker. Bröd med röra t.ex, funkar det att göra kvällen innan? Jag har bara gjort sådant någon timme innan förut, sen har man ju ätit rester dagen efter ibland men då blir det ofta lätt lite degigt tycker jag. Men tack för tips!
  6. 3
    Ja, det finns massor! Men det ska klara sig ca 18 timmar i kylskåp utan att bli degigt, torrt eller missfärgat... och det är där jag blir osäker. Bröd med röra t.ex, funkar det att göra kvällen innan? Jag har bara gjort sådant någon timme innan förut, sen har man ju ätit rester dagen efter ibland men då blir det ofta lätt lite degigt tycker jag. Men tack för tips!
  7. Medlem sedan
    Apr 2001
    #4
    Lättast tänkbara gjorde vi till föräldrarnas sjuttioårsfest. Ett paket smördeg, dela i tre delar. Bred på tapenade på en, soltorkade tomater på den andra och grön pesto på den tredje. Vik ihop var för sig till smala rullar, pensla med ägg och strö över sesamfrön. Skär små mumsbitar, lägg på plåt och in i ugnen 175-200 grader tills de fått lite färg.

    Man kan göra dem i förväg utan problem. Fast då äter man upp rätt många
  8. 4
    Lättast tänkbara gjorde vi till föräldrarnas sjuttioårsfest. Ett paket smördeg, dela i tre delar. Bred på tapenade på en, soltorkade tomater på den andra och grön pesto på den tredje. Vik ihop var för sig till smala rullar, pensla med ägg och strö över sesamfrön. Skär små mumsbitar, lägg på plåt och in i ugnen 175-200 grader tills de fått lite färg.

    Man kan göra dem i förväg utan problem. Fast då äter man upp rätt många
  9. Medlem sedan
    Jan 2008
    #5
    Tack! Bra förslag, låter som födelsedagsbarnets smak precis! Menar du att man rullar som rulltårta eller viker typ 2-3 gånger? Alltså hur blir formen - runda eller avlånga eller något? Inte för att det spelar ett dugg roll, bara funderar på själva utbakandet :P
  10. 5
    Tack! Bra förslag, låter som födelsedagsbarnets smak precis! Menar du att man rullar som rulltårta eller viker typ 2-3 gånger? Alltså hur blir formen - runda eller avlånga eller något? Inte för att det spelar ett dugg roll, bara funderar på själva utbakandet :P
  11. Medlem sedan
    Oct 2014
    #6
    Västerbotten ost inbakade oliver ! Enkelt att förbereda och gott.
  12. 6
    Västerbotten ost inbakade oliver ! Enkelt att förbereda och gott.
  13. Medlem sedan
    Apr 2001
    #7
    De är verkligen jättegoda! Tänk att du rullar ihop det som en smal rulltårta och skär 3-4 cm bitar av den. Till formen blir de som de där små köpevetebullarna som kommer i påse på affären (har glömt märket).
  14. 7
    De är verkligen jättegoda! Tänk att du rullar ihop det som en smal rulltårta och skär 3-4 cm bitar av den. Till formen blir de som de där små köpevetebullarna som kommer i påse på affären (har glömt märket).
  15. Salander
    #8
    Kavring med röra av rökt skinka/lök/cf/peppar mellan är ju annars mycket gott och kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylen med plast på. Brukar göra små trekanter med lock på.
    Jag gillar också röra med hackat ägg/hackade räkor/dil/vitpeppar och Cf i valfritt bröd. Beror på vad som ska drickas till och hur mätt man får bli förstås.
    Mina är mer förrättsaktiga.
    Ska det vara rent plock är ju tapenade på oliver med kex till gott.
  16. 8
    Kavring med röra av rökt skinka/lök/cf/peppar mellan är ju annars mycket gott och kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylen med plast på. Brukar göra små trekanter med lock på.
    Jag gillar också röra med hackat ägg/hackade räkor/dil/vitpeppar och Cf i valfritt bröd. Beror på vad som ska drickas till och hur mätt man får bli förstås.
    Mina är mer förrättsaktiga.
    Ska det vara rent plock är ju tapenade på oliver med kex till gott.
  17. Salander
    #9
    Funkar även bra med ostfyllning
  18. 9
    Funkar även bra med ostfyllning
  19. Medlem sedan
    Jan 2008
    #10
    Tack, då fattar jag!
  20. 10
    Tack, då fattar jag!
  21. Medlem sedan
    Jan 2008
    #11
    Mmm, det kan jag tänka mig!
  22. 11
    Mmm, det kan jag tänka mig!
  23. Medlem sedan
    Jan 2008
    #12
    Kanske bäst att det ändå blir något lite mer stadigt i magen kan jag tänka mig, dagens schema innehåller en och annan vätskepaus och även om det är överlag försiktiga damer så är nog lite mat bara bra

    Kavring hade jag inte ens tänkt på, kan tänka mig att sådant bröd håller bra även om man skurit upp det och så. Tank för tips!
  24. 12
    Kanske bäst att det ändå blir något lite mer stadigt i magen kan jag tänka mig, dagens schema innehåller en och annan vätskepaus och även om det är överlag försiktiga damer så är nog lite mat bara bra

    Kavring hade jag inte ens tänkt på, kan tänka mig att sådant bröd håller bra även om man skurit upp det och så. Tank för tips!
  25. Medlem sedan
    Jan 2008
    #13
    Just det, sådana hade jag glömt! Tack!
  26. 13
    Just det, sådana hade jag glömt! Tack!
  27. Pyssling
    #14
    Jag älskar snittar och har en hel uppsjö olika jag brukar köra med, men göra dem dagen innan, njaaa.
    Ibland tycker jag t o m de blir saggiga om gör dem på förmiddagen när de ska ätas på kvällen.

    Jag skulle inte göra snittar om jag bara hade tid dagen innan, ville jag hemskt gärna ha snittar skulle jag göra dem tidig morgon samma dag i så fall, om det var enda tiden som fanns.

    Annars skulle jag köra oliver, kex med tapenade, gruyere i tärningar, lufttorkad skinka, salami i skivor och ost o kex till det.
  28. 14
    Jag älskar snittar och har en hel uppsjö olika jag brukar köra med, men göra dem dagen innan, njaaa.
    Ibland tycker jag t o m de blir saggiga om gör dem på förmiddagen när de ska ätas på kvällen.

    Jag skulle inte göra snittar om jag bara hade tid dagen innan, ville jag hemskt gärna ha snittar skulle jag göra dem tidig morgon samma dag i så fall, om det var enda tiden som fanns.

    Annars skulle jag köra oliver, kex med tapenade, gruyere i tärningar, lufttorkad skinka, salami i skivor och ost o kex till det.
  29. Kerstimärta
    #15
    Tandpetargrejor?

    Oliv, paprika, fetaost
    Portsalut med cocktailtomat
    Salami, gurka
    Skinka, paparika
    brie, oliv

    Sen god dipp till det. En eller två. Samt bröd i skivor, kanske pain riche bara.
  30. 15
    Tandpetargrejor?

    Oliv, paprika, fetaost
    Portsalut med cocktailtomat
    Salami, gurka
    Skinka, paparika
    brie, oliv

    Sen god dipp till det. En eller två. Samt bröd i skivor, kanske pain riche bara.
  31. Medlem sedan
    Jul 2003
    #16
    Jag tror tyvärr inte att det blir så bra att göra just snittar i förväg, de blir antingen saggiga eller torra. Skulle därför satsa på annat "plock" som inte innefattade bröd med pålägg
    Typ:
    *Goda charkuterier (parmaskinka, bresaola, coppa, salami...)
    *Oliver (niceoliver är väldigt gott, eller stora gröna mammutoliver, eller ridderheims färskostfyllda)
    *En lagrad pecorino med lite marmelad till
    *Salta mandlar
    *Chèvrefyllda parmarullar (gör en röra på chèvre, CF, salt och peppar, klicka på en bit parmaskinka, lägg dit ett ruccolablad och rulla ihop)
    *Ostron (tar fem min att öppna)
    *Gratinerade musslor (förbered och förvara i kylen, tar max tio min i ugnen på grill
    *Minikvadrater av västerbottenpaj toppade med löjrom
    *Minikvadrater av matjestårta
    *Hembakade ostkex (parmesan eller västerbotten)
    *Rökt-laxrullar med pepparrotsost (bre pepparrotsfärskost på skivor med rökt lax, rulla ihop, frys och skär som kanelbullar)
    *Laxröra i krustader (rökt lax, CF, lime och färsk koriander är gott om man gillar koriander , tar max fem min att klicka i krustaderna)
  32. 16
    Jag tror tyvärr inte att det blir så bra att göra just snittar i förväg, de blir antingen saggiga eller torra. Skulle därför satsa på annat "plock" som inte innefattade bröd med pålägg
    Typ:
    *Goda charkuterier (parmaskinka, bresaola, coppa, salami...)
    *Oliver (niceoliver är väldigt gott, eller stora gröna mammutoliver, eller ridderheims färskostfyllda)
    *En lagrad pecorino med lite marmelad till
    *Salta mandlar
    *Chèvrefyllda parmarullar (gör en röra på chèvre, CF, salt och peppar, klicka på en bit parmaskinka, lägg dit ett ruccolablad och rulla ihop)
    *Ostron (tar fem min att öppna)
    *Gratinerade musslor (förbered och förvara i kylen, tar max tio min i ugnen på grill
    *Minikvadrater av västerbottenpaj toppade med löjrom
    *Minikvadrater av matjestårta
    *Hembakade ostkex (parmesan eller västerbotten)
    *Rökt-laxrullar med pepparrotsost (bre pepparrotsfärskost på skivor med rökt lax, rulla ihop, frys och skär som kanelbullar)
    *Laxröra i krustader (rökt lax, CF, lime och färsk koriander är gott om man gillar koriander , tar max fem min att klicka i krustaderna)
  33. Kerstimärta
    #17
    Krustader funkar inte. Inte så långt i förväg. Provat --- vet.
  34. 17
    Krustader funkar inte. Inte så långt i förväg. Provat --- vet.
  35. Medlem sedan
    Jan 2008
    #18
    Jag tror lite som du, därav frågan

    Vanligt plock är ju väldigt gott, men tänkte att det kunde vara roligt med något "lagat" också. Som minibitar av paj, något sådant kan det nog bli! Skinka, ostar, oliver, nötter av olika slag blir det nog också, men det känns lite...enkelt kanske i förhållande till vad andra bidrar med under dagen. Vill på något vis GÖRA något, men det är förmodligen ingen annan som märker eller tänker på det, bara jag som drar iväg som vanligt Tack för svar!
  36. 18
    Jag tror lite som du, därav frågan

    Vanligt plock är ju väldigt gott, men tänkte att det kunde vara roligt med något "lagat" också. Som minibitar av paj, något sådant kan det nog bli! Skinka, ostar, oliver, nötter av olika slag blir det nog också, men det känns lite...enkelt kanske i förhållande till vad andra bidrar med under dagen. Vill på något vis GÖRA något, men det är förmodligen ingen annan som märker eller tänker på det, bara jag som drar iväg som vanligt Tack för svar!
  37. Medlem sedan
    Jan 2008
    #19
    Funkar det OK att göra dagen innan? Har inte provat, men går det så är ju det bra alternativ!
  38. 19
    Funkar det OK att göra dagen innan? Har inte provat, men går det så är ju det bra alternativ!
  39. Kerstimärta
    #20
    Tandpetargrejorna är helt ok att göra innan. Samt dipperna.

    Brödet vill du ju ha superfärskt. Det är det svåraste om du inte vill greja med det. Kanske bara slänge 4 min i mikron? Köpt dagen före?
  40. 20
    Tandpetargrejorna är helt ok att göra innan. Samt dipperna.

    Brödet vill du ju ha superfärskt. Det är det svåraste om du inte vill greja med det. Kanske bara slänge 4 min i mikron? Köpt dagen före?
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar