Söker matinspiration!
Ordet är fritt
  1. Pyssling
    #1

    Söker matinspiration!

    Jag brukar laga någon/några maträtter på söndagar för att ha till kommande vecka, för att spara tid på kvällarna, men nu har jag totalt tappat inspirationen känner jag.

    Någon som har tips på roliga nya maträtter som man kan göra helt eller halvt färdiga i förväg?

    Svårt kanske när man inte vet vad vi brukar laga, men köttfärsås, korv stroganoff, falukorv i ugn och såna rätter kan jag redan, så de behöver ni inte tipsa om

    I dag har jag lagat en fiskgratäng med räkor, dill och pepparrot och en blomkål/broccoligratäng med kassler, ost och körsbärstomater. Men behöver som sagt lite nya ideér, så om någon har något gott tips tar jag tacksamt emot det!
  2. 1
    Söker matinspiration! Jag brukar laga någon/några maträtter på söndagar för att ha till kommande vecka, för att spara tid på kvällarna, men nu har jag totalt tappat inspirationen känner jag.

    Någon som har tips på roliga nya maträtter som man kan göra helt eller halvt färdiga i förväg?

    Svårt kanske när man inte vet vad vi brukar laga, men köttfärsås, korv stroganoff, falukorv i ugn och såna rätter kan jag redan, så de behöver ni inte tipsa om

    I dag har jag lagat en fiskgratäng med räkor, dill och pepparrot och en blomkål/broccoligratäng med kassler, ost och körsbärstomater. Men behöver som sagt lite nya ideér, så om någon har något gott tips tar jag tacksamt emot det!
  3. Medlem sedan
    Jan 2009
    #2
    Pastasås med gröna linser. Blötlägg gröna linser, koka dem med lite kryddor. Därefter gör du ungefär som din vanliga köttfärssås dock att linserna inte behöver stekas.

    Cannelloni med spenat och keso. Stek spenat, keso och buljong muskot och vitlök. Blir gott med fryst spenat även om färsk självklart är godast. Ta färska pastaplattor och rulla in röran. Därefter på med tomatsås (krossade tomater och lite kryddor fungerar bra) och sist men inte minst lite gratängost. Gräddas ca 15-20 minuter i ugnen på mellanvarm värme.

    Kycklingfilé i halloumi. Riv halloumi grovt, doppa rå kycklingfilé i ägg och sedan i osten. Stek på låg värme ganska länge.
    Ha det gott!
  4. 2
    Pastasås med gröna linser. Blötlägg gröna linser, koka dem med lite kryddor. Därefter gör du ungefär som din vanliga köttfärssås dock att linserna inte behöver stekas.

    Cannelloni med spenat och keso. Stek spenat, keso och buljong muskot och vitlök. Blir gott med fryst spenat även om färsk självklart är godast. Ta färska pastaplattor och rulla in röran. Därefter på med tomatsås (krossade tomater och lite kryddor fungerar bra) och sist men inte minst lite gratängost. Gräddas ca 15-20 minuter i ugnen på mellanvarm värme.

    Kycklingfilé i halloumi. Riv halloumi grovt, doppa rå kycklingfilé i ägg och sedan i osten. Stek på låg värme ganska länge.
  5. Medlem sedan
    Aug 2005
    #3
    Skriver inga recept, men du kan googla på Ciderkyckling, Oreganokyckling ica, Svarta lådan allt om mat, Porterköttbullar och soppa röda linser.
  6. 3
    Skriver inga recept, men du kan googla på Ciderkyckling, Oreganokyckling ica, Svarta lådan allt om mat, Porterköttbullar och soppa röda linser.
  7. Pyssling
    #4
    Tack för tips! Både pastasåsen och cannelonin kommer att provas!
    Kycklingen låter sjukt god, jag älskar halloumi, men min man vägrar kyckling helt och hållet tyvärr.
    Jag älskar kyckling och sonen också, så vi äter det ibland men då får min man äta något annat och det känns alltid lite bökigt och onödigt att laga två rätter, så då blir det att vi avstår kyckling och istället äter något som alla tre kan äta,lite synd eftersom vi verkligen gillar kyckling, jag och sonen. Ditt recept lät urgott, så det måste vi så klart testa!
  8. 4
    Tack för tips! Både pastasåsen och cannelonin kommer att provas!
    Kycklingen låter sjukt god, jag älskar halloumi, men min man vägrar kyckling helt och hållet tyvärr.
    Jag älskar kyckling och sonen också, så vi äter det ibland men då får min man äta något annat och det känns alltid lite bökigt och onödigt att laga två rätter, så då blir det att vi avstår kyckling och istället äter något som alla tre kan äta,lite synd eftersom vi verkligen gillar kyckling, jag och sonen. Ditt recept lät urgott, så det måste vi så klart testa!
  9. Pyssling
    #5
    Tack! Kyckling går tyvärr lite bort, se ovan. Svarta lådan gillar vi, men hade lite glömt bort, tack för påminnelsen
    Porterköttbullar låter jättegott, ska kolla upp det!
  10. 5
    Tack! Kyckling går tyvärr lite bort, se ovan. Svarta lådan gillar vi, men hade lite glömt bort, tack för påminnelsen
    Porterköttbullar låter jättegott, ska kolla upp det!
  11. Medlem sedan
    Aug 2005
    #6
    Ciderkycklingen kan göras med fläskkött och oreganokycklingen kan bli oreganotorsk istället

    Du kan blanda ajvar reilish med creme fraiche och hälla över torsk i ugnsform.
  12. 6
    Ciderkycklingen kan göras med fläskkött och oreganokycklingen kan bli oreganotorsk istället

    Du kan blanda ajvar reilish med creme fraiche och hälla över torsk i ugnsform.
  13. Pyssling
    #7
    Tack, Ska absolut testa!
  14. 7
    Tack, Ska absolut testa!
  15. Medlem sedan
    Oct 2014
    #8
    Lax i folie ( lägg in laxbitar och grönsaker och en klick citronsmör. Lägg in portionspaket i kylen och ta fram o släng i ugnen 20 minuter, man kan ha förkokt skivad potatis i paketen också, supergott.
    Skomakarlåda, gör klart ett ganska tjockt mos och knaperstekt bacon i små bitar. Köttet ( köttfärs biff eller biff) försteker du och sen är det bara att gratinera i ugnen när det är dax att äta.
    Lasagne, prova den med zucchini och västerbottenost i eller cannellonis med någon god fyllning, ex champinjoner eller skinka
    Fyllda lövbiffar som görs till rullader som får koka länge, hur gott som helst!
    stora italienska köttbullar med parmesan i som får koka i tomatsås, servera med spagetti.
    Fiskfärsbiffar som serveras som fiskhamburgare eller med potatis, gärna pressad och en god sås. perfekta att ha dessa biffar i kylen och ta fram och steka klart!
  16. 8
    Lax i folie ( lägg in laxbitar och grönsaker och en klick citronsmör. Lägg in portionspaket i kylen och ta fram o släng i ugnen 20 minuter, man kan ha förkokt skivad potatis i paketen också, supergott.
    Skomakarlåda, gör klart ett ganska tjockt mos och knaperstekt bacon i små bitar. Köttet ( köttfärs biff eller biff) försteker du och sen är det bara att gratinera i ugnen när det är dax att äta.
    Lasagne, prova den med zucchini och västerbottenost i eller cannellonis med någon god fyllning, ex champinjoner eller skinka
    Fyllda lövbiffar som görs till rullader som får koka länge, hur gott som helst!
    stora italienska köttbullar med parmesan i som får koka i tomatsås, servera med spagetti.
    Fiskfärsbiffar som serveras som fiskhamburgare eller med potatis, gärna pressad och en god sås. perfekta att ha dessa biffar i kylen och ta fram och steka klart!
  17. Medlem sedan
    Aug 2005
    #9
    Något som också är gott är att göra köttfärssås med valfri smak ( original, chilicremefraiche eller tacosmak eller annat ) och göra enchiladas. Busenkelt och supersnabbt!
  18. 9
    Något som också är gott är att göra köttfärssås med valfri smak ( original, chilicremefraiche eller tacosmak eller annat ) och göra enchiladas. Busenkelt och supersnabbt!
  19. Pyssling
    #10
    Tack, laxpaketen låter intressant, ska helt klart prova dem!
  20. 10
    Tack, laxpaketen låter intressant, ska helt klart prova dem!
  21. Pyssling
    #11
    Ja, enchiladas äter vi ofta, gott och snabblagat!
  22. 11
    Ja, enchiladas äter vi ofta, gott och snabblagat!
  23. Medlem sedan
    Aug 2011
    #12
    Soppor är ju kalasgott tycker jag. Och perfekt att göra för att äta en annan dag, blir bara godare! Och går att variera i det oändliga. Köttfärssoppa, laxsoppa, potatis- och purjolökssoppa, jordärtskockssoppa, kålsoppa, ängamat, ärtsoppa, kycklingsoppa (kanske med thaismak?..)...ja, det finns ju hur mycket som helst!
    Så kan man köpa med sig ett gott bröd från nåt bageri eller sånt där bakeoffbröd på ICA.

    Grytor? En god kycklinggryta kanske? Bara att koka lite ris till eller så.

    Pajer? Går ju att frysa in, ta fram på morgonen den dagen pajen ska ätas, och så slänger man in i ugnen när man kommer hem.
    Pajer går ju också att variera i det oändliga.

    Vill du ha mer specifika recept så hojta till om vad - typ om du vill ha kycklingpajrecept eller fisksopperecept eller så. Så ska jag se vad jag kan hitta i mina väl beprövade recept .
  24. 12
    Soppor är ju kalasgott tycker jag. Och perfekt att göra för att äta en annan dag, blir bara godare! Och går att variera i det oändliga. Köttfärssoppa, laxsoppa, potatis- och purjolökssoppa, jordärtskockssoppa, kålsoppa, ängamat, ärtsoppa, kycklingsoppa (kanske med thaismak?..)...ja, det finns ju hur mycket som helst!
    Så kan man köpa med sig ett gott bröd från nåt bageri eller sånt där bakeoffbröd på ICA.

    Grytor? En god kycklinggryta kanske? Bara att koka lite ris till eller så.

    Pajer? Går ju att frysa in, ta fram på morgonen den dagen pajen ska ätas, och så slänger man in i ugnen när man kommer hem.
    Pajer går ju också att variera i det oändliga.

    Vill du ha mer specifika recept så hojta till om vad - typ om du vill ha kycklingpajrecept eller fisksopperecept eller så. Så ska jag se vad jag kan hitta i mina väl beprövade recept .
  25. Pyssling
    #13
    Ja, soppor gillar vi, tack för tips!

    Och pajer är ju super, ska nog baka några olika och frysa in, jättebra idé!
  26. 13
    Ja, soppor gillar vi, tack för tips!

    Och pajer är ju super, ska nog baka några olika och frysa in, jättebra idé!
  27. Medlem sedan
    Jul 2003
    #14
    Pajär sådan där färdigrätt vi ofta gör, för det mesta köttfärspaj som vi äter med salsa, CF och sallad. Hm, och inte kyckling såg jag... melanzane alla parmeggiana gör vi ofta i förväg, likaså moussaka (med aubergine och lammfärs). Kalvfärsbullar i tomatsås är en annan sådan rätt, ätes med tagliatelle. Och så brukar vi göra hummus, kan sedan bli snabbmiddag i pitabröd med grönsaker och stekt halloumi.
  28. 14
    Pajär sådan där färdigrätt vi ofta gör, för det mesta köttfärspaj som vi äter med salsa, CF och sallad. Hm, och inte kyckling såg jag... melanzane alla parmeggiana gör vi ofta i förväg, likaså moussaka (med aubergine och lammfärs). Kalvfärsbullar i tomatsås är en annan sådan rätt, ätes med tagliatelle. Och så brukar vi göra hummus, kan sedan bli snabbmiddag i pitabröd med grönsaker och stekt halloumi.
  29. Pyssling
    #15
    Tack, ja pajer ska jag definitivt göra några stycken och frysa in. Melanzane är väl samma som Aubergine Parmigiana om jag tolkar receptet rätt, det äter vi ofta, en riktig favoriträtt faktiskt, så himla gott!
  30. 15
    Tack, ja pajer ska jag definitivt göra några stycken och frysa in. Melanzane är väl samma som Aubergine Parmigiana om jag tolkar receptet rätt, det äter vi ofta, en riktig favoriträtt faktiskt, så himla gott!
  31. Medlem sedan
    Apr 2001
    #16
    Fetaostpaj
    Galet god veggopaj med cremefraiche och fetafyllning
    71:an Nikas kebab kan man mörda för säger min familj
    Alla långkok är ju bra, grytor är nästan bäst dagen efter och sköter sig själva
    Moderaten gör lasange med keso i, den slår min med hästlängder

    Fråga om du vill ha recept, jag kan nog vaska fram dem i skrift.
  32. 16
    Fetaostpaj
    Galet god veggopaj med cremefraiche och fetafyllning
    71:an Nikas kebab kan man mörda för säger min familj
    Alla långkok är ju bra, grytor är nästan bäst dagen efter och sköter sig själva
    Moderaten gör lasange med keso i, den slår min med hästlängder

    Fråga om du vill ha recept, jag kan nog vaska fram dem i skrift.
  33. Pyssling
    #17
    Fetaostpaj låter gott, den ska jag kolla upp, tack!
  34. 17
    Fetaostpaj låter gott, den ska jag kolla upp, tack!
  35. Medlem sedan
    Aug 2005
    #18
    Röror till bakad potatis kan du göra i förväg. Tonfisk, kyckling eller helt vanlig köttfärssås.
    Jag skulle ju våga sätta in potatisen i ugnen på typ 75 grader på morgonen, men det kanske inte är ett bra tips....
    Då är de klara, eller i allafall nästan, och då är det bara att öka värmen ordentligt när ni kommer hem, så går det snabbt.
  36. 18
    Röror till bakad potatis kan du göra i förväg. Tonfisk, kyckling eller helt vanlig köttfärssås.
    Jag skulle ju våga sätta in potatisen i ugnen på typ 75 grader på morgonen, men det kanske inte är ett bra tips....
    Då är de klara, eller i allafall nästan, och då är det bara att öka värmen ordentligt när ni kommer hem, så går det snabbt.
  37. Medlem sedan
    Jan 2004
    #19
    Jag skulle gärna vilja ha receptet på fetaost-pajen, älskar paj och älskar fetaost så det kan väl liksom inte bli fel
  38. 19
    Jag skulle gärna vilja ha receptet på fetaost-pajen, älskar paj och älskar fetaost så det kan väl liksom inte bli fel
  39. Medlem sedan
    Dec 2014
    #20
    * Vegetarisk gryta med sting; http://www.matvett.se/portionen-unde...olksgryta-med-...
    * Röd linssoppa (lyxig variant); https://ordinationer.wordpress.com/2...ska-linssoppa/
    * Bamsebiff (köttfärs, snabb); http://www.arla.se/recept/bamse-biff/
  40. 20
    * Vegetarisk gryta med sting; http://www.matvett.se/portionen-unde...olksgryta-med-...
    * Röd linssoppa (lyxig variant); https://ordinationer.wordpress.com/2...ska-linssoppa/
    * Bamsebiff (köttfärs, snabb); http://www.arla.se/recept/bamse-biff/
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar