Ert bästa kladdkakerecept tack!
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Aug 2006
    #1

    Ert bästa kladdkakerecept tack!

    Och då menar jag vanlig chokladkladdkaka och ett recept som är bäst i betydelsen svårt att misslyckas med. Hon som inte gillar att baka har lovat sonen kladdkaka när han firas på söndag.
  2. 1
    Ert bästa kladdkakerecept tack! Och då menar jag vanlig chokladkladdkaka och ett recept som är bäst i betydelsen svårt att misslyckas med. Hon som inte gillar att baka har lovat sonen kladdkaka när han firas på söndag.
  3. Medlem sedan
    Aug 2002
    #2
    Jag tycker detta är bäst och det är dessutom enkelt:

    Rör ihop
    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk (siktad) kakao
    1 krm salt
    100 g smält smör
    Häll i en bröad form (vanlig storlek med löstagbar botten)

    Grädda i 150-175 grader i 35-40 minuter
  4. 2
    Jag tycker detta är bäst och det är dessutom enkelt:

    Rör ihop
    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk (siktad) kakao
    1 krm salt
    100 g smält smör
    Häll i en bröad form (vanlig storlek med löstagbar botten)

    Grädda i 150-175 grader i 35-40 minuter
  5. Medlem sedan
    Aug 2011
    #3
    Jag har ett recept som ALDRIG, jag säger ALDRIG har misslyckats här hemma. Vem som än har bakat den.
    Du kan få det lite senare, just nu har jag säckat ihop här framför datorn och förmår inte mina ben att gå ut i köket så jag kan hämta receptet....
  6. 3
    Jag har ett recept som ALDRIG, jag säger ALDRIG har misslyckats här hemma. Vem som än har bakat den.
    Du kan få det lite senare, just nu har jag säckat ihop här framför datorn och förmår inte mina ben att gå ut i köket så jag kan hämta receptet....
  7. Medlem sedan
    Feb 2000
    #4
    Jag vill ha CHOKLAD i min kladdkaka och inte bara kakao!

    Kladdaka
    200 g mörk choklad
    200 g margarin
    4 ägg
    2 dl socker
    2,5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Smörj en 2-liters springform. Sätt ugnen på 200 grader.
    Smält chokladen och margarin i vattenbad eller micro.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda mjöl och bakpulver noga.
    Rör försiktigt ned den något avsvalnade choklad-margarinblandningen i ägg-sockerblandningen.
    Vänd ner mjölet med varlig hand.
    Häll smeten i formen och grädda i 12-13 min.
    Kyl och servera med vispad grädde.
  8. 4
    Jag vill ha CHOKLAD i min kladdkaka och inte bara kakao!

    Kladdaka
    200 g mörk choklad
    200 g margarin
    4 ägg
    2 dl socker
    2,5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Smörj en 2-liters springform. Sätt ugnen på 200 grader.
    Smält chokladen och margarin i vattenbad eller micro.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda mjöl och bakpulver noga.
    Rör försiktigt ned den något avsvalnade choklad-margarinblandningen i ägg-sockerblandningen.
    Vänd ner mjölet med varlig hand.
    Häll smeten i formen och grädda i 12-13 min.
    Kyl och servera med vispad grädde.
  9. Medlem sedan
    May 2004
    #5
    Detta recept använder även jag,
  10. 5
    Detta recept använder även jag,
  11. Medlem sedan
    Mar 2003
    #6
    Det enda sätter att misslyckas med kladdkaka är väl att ha den för länge i ugnen? Jag tar gärna i lite extra god choklad som komplement till kakaon och använder riktigt smör.
  12. 6
    Det enda sätter att misslyckas med kladdkaka är väl att ha den för länge i ugnen? Jag tar gärna i lite extra god choklad som komplement till kakaon och använder riktigt smör.
  13. Medlem sedan
    Nov 2003
    #7
    Fransk chokladtårta, Anna Bergenströms recept. Den enklare varianten utan separerade ägg. Jag är kass på att baka men den fixar jag och den är jättegod!
  14. 7
    Fransk chokladtårta, Anna Bergenströms recept. Den enklare varianten utan separerade ägg. Jag är kass på att baka men den fixar jag och den är jättegod!
  15. Medlem sedan
    Apr 2001
    #8
    Det här stod enligt uppgiftslämnaren på kpml(r) s valsedlar någon gång för länge sedan. Går inte att misslyckas med, kan varieras i det oändliga (lite hackad choklad, släng i kaffe, kokos etc)

    2 st ägg
    3 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    4 msk kakao
    1.5 dl vetemjöl
    1.5 dl smält smör
    lite smör till formen
    lite mannagryn till formen

    175 grader tills ytan stelnat. Gör alltid kladdkaka - oavsett recept - dagen före så står den till sig bättre.
  16. 8
    Det här stod enligt uppgiftslämnaren på kpml(r) s valsedlar någon gång för länge sedan. Går inte att misslyckas med, kan varieras i det oändliga (lite hackad choklad, släng i kaffe, kokos etc)

    2 st ägg
    3 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    4 msk kakao
    1.5 dl vetemjöl
    1.5 dl smält smör
    lite smör till formen
    lite mannagryn till formen

    175 grader tills ytan stelnat. Gör alltid kladdkaka - oavsett recept - dagen före så står den till sig bättre.
  17. Medlem sedan
    Aug 2006
    #9
    Dagen före är bra för då har jag tid att köpa nåt färdigt i affärn om det inte blev bra
  18. 9
    Dagen före är bra för då har jag tid att köpa nåt färdigt i affärn om det inte blev bra
  19. Medlem sedan
    Apr 2001
    #10
  20. 10
  21. Medlem sedan
    Nov 1999
    #11
    Samma ingredienser, men 175 grader och 27 minuter (i min ugn - det kan variera något gruvligt).
  22. 11
    Samma ingredienser, men 175 grader och 27 minuter (i min ugn - det kan variera något gruvligt).
  23. Medlem sedan
    Aug 2006
    #12
    Riktigt smör används alltid här
  24. 12
    Riktigt smör används alltid här
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar