Första kladdkakan klar...
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Aug 2006
    #1

    Första kladdkakan klar...

    ... och provsmakad, och den var helt OK. Förhoppningsvis ännu godare imorron Andra står inne i ugnen, och den behöver ju inte alls bli likadan trots samma recept och ungefär samma storlek på formen.

    Jag gjorde en kombo av receptet som många använde med kakao och hackad mörk choklad, minskade kakaomängden lite och hade en halv kaka choklad i varje istället. Minskade också lite på sockret. Ja ni vet hur dålig jag är på att följa recept

    Nu ska jag ge mig på att göra egen Bostongurka. Något jag aldrig gjort förr. Har ni?
  2. 1
    Första kladdkakan klar... ... och provsmakad, och den var helt OK. Förhoppningsvis ännu godare imorron Andra står inne i ugnen, och den behöver ju inte alls bli likadan trots samma recept och ungefär samma storlek på formen.

    Jag gjorde en kombo av receptet som många använde med kakao och hackad mörk choklad, minskade kakaomängden lite och hade en halv kaka choklad i varje istället. Minskade också lite på sockret. Ja ni vet hur dålig jag är på att följa recept

    Nu ska jag ge mig på att göra egen Bostongurka. Något jag aldrig gjort förr. Har ni?
  3. Medlem sedan
    Jul 2003
    #2
    Egen Bostongurka har jag aldrig provat att göra.

    Däremot tror jag du har en förklaring till dina issues med bakning här: att inte följa recept :-) Jag är nog mer tvärt om och har varit noga med att följa recept till punkt och pricka och första på senare år börjat ta ut svängarna lite mer. Men börjar normalt sett alltid med en recept-bas och när jag har koll på den och hur den funkar så börjar jag ev byta ut ingredienser och mixtra med mängderna.
  4. 2
    Egen Bostongurka har jag aldrig provat att göra.

    Däremot tror jag du har en förklaring till dina issues med bakning här: att inte följa recept :-) Jag är nog mer tvärt om och har varit noga med att följa recept till punkt och pricka och första på senare år börjat ta ut svängarna lite mer. Men börjar normalt sett alltid med en recept-bas och när jag har koll på den och hur den funkar så börjar jag ev byta ut ingredienser och mixtra med mängderna.
  5. Medlem sedan
    Aug 2006
    #3
    Ja just receptgrejen är en stor del av mitt bak-ogillande, jag hatar att följa recept Jag föredrar matlagning där jag kan höfta och testa mer och lättare kan rädda det som ev. blir tokigt.

    Bostongurkan blev nog bra!
  6. 3
    Ja just receptgrejen är en stor del av mitt bak-ogillande, jag hatar att följa recept Jag föredrar matlagning där jag kan höfta och testa mer och lättare kan rädda det som ev. blir tokigt.

    Bostongurkan blev nog bra!
  7. Medlem sedan
    Nov 1999
    #4
    Hade jag sett att du skulle minska på sockermängden hade jag direkt sagt till dig att minska på tiden. Då får du visserligen inte en färdig kladdkaka utan en ogräddad chokladkaka, men den blir i alla fall kladdig.

    Jag lämnade mitt recept till en tjej i kör som återkom och sa att receptet inte var alls bra, för den blev alldeles för torr. Nu hade hon ju då halverat sockermängden, så det VAR ju inte mitt recept längre och sockret är ju där för att smälta ihop med övriga ingredienser...
  8. 4
    Hade jag sett att du skulle minska på sockermängden hade jag direkt sagt till dig att minska på tiden. Då får du visserligen inte en färdig kladdkaka utan en ogräddad chokladkaka, men den blir i alla fall kladdig.

    Jag lämnade mitt recept till en tjej i kör som återkom och sa att receptet inte var alls bra, för den blev alldeles för torr. Nu hade hon ju då halverat sockermängden, så det VAR ju inte mitt recept längre och sockret är ju där för att smälta ihop med övriga ingredienser...
  9. Medlem sedan
    Aug 2006
    #5
    Den andra kakan blev för torr för att det liksom rann ut smet och den blev tunnare än den första Den andra var rätt okej men nästa gång ska jag minska gräddningstiden med fem minuter. Tog i underkant jämfört med recepten redan nu.
  10. 5
    Den andra kakan blev för torr för att det liksom rann ut smet och den blev tunnare än den första Den andra var rätt okej men nästa gång ska jag minska gräddningstiden med fem minuter. Tog i underkant jämfört med recepten redan nu.
  11. Medlem sedan
    Nov 1999
    #6
    Det måste du ju om du minskar på sockret. Det är mängden socker som gör att man kan ha den inne länge - det blir liksom en kolasmet av det istället för att det blir en ogräddad chokladkaka, om du förstår hur jag menar.
  12. 6
    Det måste du ju om du minskar på sockret. Det är mängden socker som gör att man kan ha den inne länge - det blir liksom en kolasmet av det istället för att det blir en ogräddad chokladkaka, om du förstår hur jag menar.
  13. Medlem sedan
    Aug 2006
    #7
    Ja därför tog jag i i underkant men det behövdes tydligen mer Men den var god ändå, den som inte blev tunn alltså. Bara inte kladdig tillräckligt.
  14. 7
    Ja därför tog jag i i underkant men det behövdes tydligen mer Men den var god ändå, den som inte blev tunn alltså. Bara inte kladdig tillräckligt.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar