Måndag: Kycklingpanna med äpple, potatis och salvia
Tisdag: Squashsoppa, pannkakor
Onsdag: Pasta carbonara
Torsdag: Lax i ugn, kryddad med lime. Bönsallad, bulgur och myntadressing till.
Fredag: Pulled beef på högrev, med guacamole, gräddfil och quesadillas.
Lör-sön ej planerat än.
Kör på med den här veckans planering! Måndag: Kycklingpanna med äpple, potatis och salvia
Tisdag: Squashsoppa, pannkakor
Onsdag: Pasta carbonara
Torsdag: Lax i ugn, kryddad med lime. Bönsallad, bulgur och myntadressing till.
Fredag: Pulled beef på högrev, med guacamole, gräddfil och quesadillas.
Lör-sön ej planerat än.
Hos oss blir det:
måndag: taglitelle med renskav och kantareller
tisdag: lax med sweet limesås, ris
onsdag: pankopanerad torsk, ugnsstekta rotfrukter, tzatziki
torsdag: tomatsoppa, pannkakor
fredag: tacos
lördag-söndag ska jag fundera på under veckan
****************************** *******
"Inget mod är så förbisett som tålamodet."
Rolf Fridholm
2
Hos oss blir det:
måndag: taglitelle med renskav och kantareller
tisdag: lax med sweet limesås, ris
onsdag: pankopanerad torsk, ugnsstekta rotfrukter, tzatziki
torsdag: tomatsoppa, pannkakor
fredag: tacos
lördag-söndag ska jag fundera på under veckan
Lite sparsamt planerad och sparsamt lagat den här veckan....
I dag åt vi fördiggrullade kycklingklubbor med majs tomater sallad och bröd till.
I morgon blir det pyttipanna. Inte hemgjord
Onsdag soppa ( troligen tomatsoppa) o varma smörgåsar
Torsdag...vet inte
Fredag förmodligen tackopaj
Lördag o söndag något mer hemlagat som rotsaksgratäng och faktiskt kanske kalkon ( vi ska låna hus i helgen !
3
Lite sparsamt planerad och sparsamt lagat den här veckan....
I dag åt vi fördiggrullade kycklingklubbor med majs tomater sallad och bröd till.
I morgon blir det pyttipanna. Inte hemgjord
Onsdag soppa ( troligen tomatsoppa) o varma smörgåsar
Torsdag...vet inte
Fredag förmodligen tackopaj
Lördag o söndag något mer hemlagat som rotsaksgratäng och faktiskt kanske kalkon ( vi ska låna hus i helgen !
Renskav var länge sedan, riktig höst/vintermat tycker jag! Det får det nog bli nästa vecka Jag gillar att äta som ni med pasta och kantareller, men dottern vill absolut ha med potatismos, smör och lingon så vi får väl se vem som får bestämma
4
Renskav var länge sedan, riktig höst/vintermat tycker jag! Det får det nog bli nästa vecka Jag gillar att äta som ni med pasta och kantareller, men dottern vill absolut ha med potatismos, smör och lingon så vi får väl se vem som får bestämma
Kan ni laga mat alls i husvagnen? Eller är det bara typ micro? Tycker att ni får ihop det rätt bra och varierat ändå! Vad skönt med huslås över helgen, förstår om du längtar efter att få laga mat...
5
Kan ni laga mat alls i husvagnen? Eller är det bara typ micro? Tycker att ni får ihop det rätt bra och varierat ändå! Vad skönt med huslås över helgen, förstår om du längtar efter att få laga mat...
Vi kör enligt detta. Barnen börjar tycka det är riktigt roligt att laga mat, men vill inte laga själva. Då bestämmer de vad som ska lagas och så gör vi det ihop.
Mån: en kasslergratäng som sonen valt i sin kokbok
Tis: ugnsbakad falukorv med mos
Ons: fisksoppa eller fiskgryta
Tors: vegetariskt
Fre: kycklingklubbor
Lör: soppa till lunch och lammkorvsgryta till kvällen
Sön: lasagne
Varje dag serveras grönsaker av varierande sort, men det bestämmer vi dag för dag.
Lördagen kan komma att ändras för då ska vi gå på något som kallas "Smaka på Värmand" i Mariebergsskogen. Det är en "matmässa" med massa lokala matproducenter med smakprovningar och försäljning.
6
Vi kör enligt detta. Barnen börjar tycka det är riktigt roligt att laga mat, men vill inte laga själva. Då bestämmer de vad som ska lagas och så gör vi det ihop.
Mån: en kasslergratäng som sonen valt i sin kokbok
Tis: ugnsbakad falukorv med mos
Ons: fisksoppa eller fiskgryta
Tors: vegetariskt
Fre: kycklingklubbor
Lör: soppa till lunch och lammkorvsgryta till kvällen
Sön: lasagne
Varje dag serveras grönsaker av varierande sort, men det bestämmer vi dag för dag.
Lördagen kan komma att ändras för då ska vi gå på något som kallas "Smaka på Värmand" i Mariebergsskogen. Det är en "matmässa" med massa lokala matproducenter med smakprovningar och försäljning.
Mån: Vegfärssås med tagliatelle
Tis: Dal Makahani med ris
Ons: Broccolisoppa
Tors: Pommes m sojakorv/kabanoss
Fre: Kalas för sonen
Lör: 50-årsfest
Sön: Bakispizza
7
Ok, en dag in men kör hela.
Mån: Vegfärssås med tagliatelle
Tis: Dal Makahani med ris
Ons: Broccolisoppa
Tors: Pommes m sojakorv/kabanoss
Fre: Kalas för sonen
Lör: 50-årsfest
Sön: Bakispizza
Vår vecka: Dottern med familj har bott här över helgen och i går hade de fixat mat tills vi kom hem från jobbet, vi fick Porterstek, så himla lyxigt att komma hem och sätta sig vid dukat bord med sån god mat
Idag har vi ätit potatisplättar med bacon och lingonsylt
Onsdag: stekt fisk, potatismos, remouladsås
Torsdag: Rostade rotsaker med edamamehummus och halloumi
Fredag: Kalvfärsbiffar och bönsallad med citron o fetaost,
Lör-sön oplanerat
8
Vår vecka: Dottern med familj har bott här över helgen och i går hade de fixat mat tills vi kom hem från jobbet, vi fick Porterstek, så himla lyxigt att komma hem och sätta sig vid dukat bord med sån god mat
Idag har vi ätit potatisplättar med bacon och lingonsylt
Onsdag: stekt fisk, potatismos, remouladsås
Torsdag: Rostade rotsaker med edamamehummus och halloumi
Fredag: Kalvfärsbiffar och bönsallad med citron o fetaost,
Nej vi gör ingen direkt matlagning i husvagnen. Det är trångt och går på gasol vilket inte känns ok så här. Utomlands på semestern är det ju mysigt....nej inte här.
Vi lagar o värmer o kommer just nu åt delar av vårt kök. Om man har skor på sig o balanserar på en bräda, men det går 😁
9
Nej vi gör ingen direkt matlagning i husvagnen. Det är trångt och går på gasol vilket inte känns ok så här. Utomlands på semestern är det ju mysigt....nej inte här.
Vi lagar o värmer o kommer just nu åt delar av vårt kök. Om man har skor på sig o balanserar på en bräda, men det går 😁
Gör du potatisplättarna själva? Det var evigheter sedan jag gjorde det, var nog när jag var mammaledig med yngsta... kanske borde testa igen, tror att barnen skulle gilla det (de älskar rårakor men det tar ju så lång tid att steka). Har du ett bra recept?
12
Gör du potatisplättarna själva? Det var evigheter sedan jag gjorde det, var nog när jag var mammaledig med yngsta... kanske borde testa igen, tror att barnen skulle gilla det (de älskar rårakor men det tar ju så lång tid att steka). Har du ett bra recept?
Den här gången var det potatisplättar på överblivet mos, jag blandade moset med ägg, lite mjöl och kryddor. Till mig själv hade jag i hackad bladpersilja, hackad chili och riven parmesan och skippade lingonsylten, man och son fick den mer traditionella varianten
Annars är ju råstekta potatisplättar jättegott, riven potatis och finhackad rödlök blandat med ägg bara, men det tar ju sin lilla tid att steka, precis som rårakor.
13
Den här gången var det potatisplättar på överblivet mos, jag blandade moset med ägg, lite mjöl och kryddor. Till mig själv hade jag i hackad bladpersilja, hackad chili och riven parmesan och skippade lingonsylten, man och son fick den mer traditionella varianten
Annars är ju råstekta potatisplättar jättegott, riven potatis och finhackad rödlök blandat med ägg bara, men det tar ju sin lilla tid att steka, precis som rårakor.
Vi provade en hel massa goda saker och åt lunch där med. Det blev en wrap med ryggbiff som vad strimlad och stekt på en stor murrikapanna + en massa goda tillbehör.
Vi köpte lokala fina KRAV-grönsaker, LITE rökt nötkött som var fantastiskt gott å säker lite till som jag glömt.
Vegetariskt med blev en ljummen sallad med typiska salladsgrönsaker, bokstavspasta och edamamebönor. Till det stekt halloumi och var sitt ägg. Gott och mättande!
16
Vi provade en hel massa goda saker och åt lunch där med. Det blev en wrap med ryggbiff som vad strimlad och stekt på en stor murrikapanna + en massa goda tillbehör.
Vi köpte lokala fina KRAV-grönsaker, LITE rökt nötkött som var fantastiskt gott å säker lite till som jag glömt.
Vegetariskt med blev en ljummen sallad med typiska salladsgrönsaker, bokstavspasta och edamamebönor. Till det stekt halloumi och var sitt ägg. Gott och mättande!
Ja, det blir jättegott på riven kokt potatis! Fast har man redan gjort mos av potatisen är det ju inte så mycket att göra åt, då får det bli plättar på mos hellre än att slänga det överblivna moset
18
Ja, det blir jättegott på riven kokt potatis! Fast har man redan gjort mos av potatisen är det ju inte så mycket att göra åt, då får det bli plättar på mos hellre än att slänga det överblivna moset
Åh, det lät ju jättehärligt! Jag ska försöka gå på höstmarknaden i Norrtälje i år igen, den brukar också vara så där så att man blir glad Tack för vegotipset, letar alltid nya
20
Åh, det lät ju jättehärligt! Jag ska försöka gå på höstmarknaden i Norrtälje i år igen, den brukar också vara så där så att man blir glad Tack för vegotipset, letar alltid nya
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.