På lördag kommer ett par vänner på besök. Jag tänkte servera lite plockmat. Jag ska baka en ostpaj och servera med räkor, vitlöksbröd, vitlökssås, lite grönsaker och dip, egenbakat fröknäcke, ett par olika ostar...
Men finns det någon som har förslag på nåt mer som passar till? Det ska vara hyfsat enkelt, gärna gå att göra i förväg (eller köpa färdigt), inte jättedyrt.
*I need some fine wine and you, you need to be nicer...*
1
Mattips? På lördag kommer ett par vänner på besök. Jag tänkte servera lite plockmat. Jag ska baka en ostpaj och servera med räkor, vitlöksbröd, vitlökssås, lite grönsaker och dip, egenbakat fröknäcke, ett par olika ostar...
Men finns det någon som har förslag på nåt mer som passar till? Det ska vara hyfsat enkelt, gärna gå att göra i förväg (eller köpa färdigt), inte jättedyrt.
En linssallad av något slag? Det är ju lite matigare än vanlig sallad och samtidigt blir det lagom att ta lite av det tillsammans med de andra sakerna?
3
En linssallad av något slag? Det är ju lite matigare än vanlig sallad och samtidigt blir det lagom att ta lite av det tillsammans med de andra sakerna?
En matig sallad är ju aldrig fel, kanske med avocado och gröna bönor? Eller något litet med kött, tänker att rökt renstek borde passa i smakerna så kanske rullar med renstek och pepparrot? Eller miniköttbullar, jag gillar på lammfärs med mycket vitlök i, och med tzatziki som dipp! Om du vill fortsätta på fisktemat så är ju rökt lax alltid gott, t ex i rullar med philadelphia och gräslök, eller på snittar.
5
En matig sallad är ju aldrig fel, kanske med avocado och gröna bönor? Eller något litet med kött, tänker att rökt renstek borde passa i smakerna så kanske rullar med renstek och pepparrot? Eller miniköttbullar, jag gillar på lammfärs med mycket vitlök i, och med tzatziki som dipp! Om du vill fortsätta på fisktemat så är ju rökt lax alltid gott, t ex i rullar med philadelphia och gräslök, eller på snittar.
dressing på olivolja och pressad citron, salt och vitpeppar (om jag minns rätt) - smakar vidrigt när man smakar av, men blir riktigt gott i själva salladen
Sedan är det små gröna linser, paprika och oliver och rejält med kapris. Finhackad gul lök ingår också.
Salladen blir inte sämre av att få stå ett tag, dvs också en riktigt bra rätt att förbereda.
18
dressing på olivolja och pressad citron, salt och vitpeppar (om jag minns rätt) - smakar vidrigt när man smakar av, men blir riktigt gott i själva salladen
Sedan är det små gröna linser, paprika och oliver och rejält med kapris. Finhackad gul lök ingår också.
Salladen blir inte sämre av att få stå ett tag, dvs också en riktigt bra rätt att förbereda.
Ja men minipizzor! Min absolut godaste är med tunt hyvlad jordärtskocka, parmesanost och friterad salvia. Kanske låter konstigt med är _sjukt_ gott. Eller med svartkål och getost... fast nu kom jag på en helt annan grej: Tarte Tatin på rödlök, med svarta oliver och honung! Ett recept ur lantliv mat&dryck i höstas, vi har lagat den till döds men älskar den fortfarande! To die for!
19
Ja men minipizzor! Min absolut godaste är med tunt hyvlad jordärtskocka, parmesanost och friterad salvia. Kanske låter konstigt med är _sjukt_ gott. Eller med svartkål och getost... fast nu kom jag på en helt annan grej: Tarte Tatin på rödlök, med svarta oliver och honung! Ett recept ur lantliv mat&dryck i höstas, vi har lagat den till döds men älskar den fortfarande! To die for!
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.