Glutenfri tårta?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Apr 2000
    #1

    Glutenfri tårta?

    Min äldsta skall ha 15-årsfest nästa vecka. Några av de som kommer är glutenintoleranta. Jag skulle behöva tips på en god, inte alltför krånglig glutenfri tårta. Jag är superdålig på det och har försökt leta litet recept, men det är alltid lättare om någon kan rekommendera något som är gott (och gärna inte alltför krångligt). Planen är två tårtor, hon har bjudit rätt många och den ena tårtan får vi inte till glutenfri helt enkelt. Jag gillar inte helt att inte köra samma lösning för alla, men den här gången får det bli så. Det måste inte vara tårta, men något som ger en festlig känsla i alla fall.
  2. 1
    Glutenfri tårta? Min äldsta skall ha 15-årsfest nästa vecka. Några av de som kommer är glutenintoleranta. Jag skulle behöva tips på en god, inte alltför krånglig glutenfri tårta. Jag är superdålig på det och har försökt leta litet recept, men det är alltid lättare om någon kan rekommendera något som är gott (och gärna inte alltför krångligt). Planen är två tårtor, hon har bjudit rätt många och den ena tårtan får vi inte till glutenfri helt enkelt. Jag gillar inte helt att inte köra samma lösning för alla, men den här gången får det bli så. Det måste inte vara tårta, men något som ger en festlig känsla i alla fall.
  3. Medlem sedan
    Jul 2003
    #2
    Rekommenderar marngtårta eller glasstårta. Marängtårta med marängbottnar, fylld och täckt med grädde blandad med t ex hackade jordgubbar och vaniljsocker. Eller en glasstårta/glassbomb!
  4. 2
    Rekommenderar marngtårta eller glasstårta. Marängtårta med marängbottnar, fylld och täckt med grädde blandad med t ex hackade jordgubbar och vaniljsocker. Eller en glasstårta/glassbomb!
  5. Medlem sedan
    Apr 2000
    #3
    Jag har funderat på det, dottern var dock inte jättepeppad över just marängtårta... Men hon får väl äta av den andra helt enkelt! Ditt förslag lät både enkelt och gott, tack!
  6. 3
    Jag har funderat på det, dottern var dock inte jättepeppad över just marängtårta... Men hon får väl äta av den andra helt enkelt! Ditt förslag lät både enkelt och gott, tack!
  7. Medlem sedan
    Oct 2006
    #4
    http://www.allas.se/supertarta-med-choklad-och-mandel/

    Eller för den delen allra enklast är att göra marängtårta.
    http://www.tasteline.com/Recept/Pavlova

    Min jobbarkompis kan äta köpemarängbottnar men jag vet inte om de alltid är glutenfria.
  8. 4
    http://www.allas.se/supertarta-med-choklad-och-mandel/

    Eller för den delen allra enklast är att göra marängtårta.
    http://www.tasteline.com/Recept/Pavlova

    Min jobbarkompis kan äta köpemarängbottnar men jag vet inte om de alltid är glutenfria.
  9. Medlem sedan
    Apr 2000
    #5
    Tack!

    Chokladtårtan såg god ut, dottern själv är inte helt förtjust i marängtårtor -det var mitt första förslag. Vi får se var vi landar men nu har jag litet att utgår ifrån.
  10. 5
    Tack!

    Chokladtårtan såg god ut, dottern själv är inte helt förtjust i marängtårtor -det var mitt första förslag. Vi får se var vi landar men nu har jag litet att utgår ifrån.
  11. Medlem sedan
    Oct 2006
    #6
    Ja, det är inte helt enkelt.
    Jag har inte tyckt att det med Sempers glutenfria mjölmix smakat helt ok (det är något med konsistens) men för den som inte tål annat så kanske det är gott nog s.a.s
    Jag har aldrig använt det själv men smakat på jobbarkompisens grejer. Hon är glutenintolerant.

    Lycka till, i värsta fall, köp på kondis (så gjorde jag till ena sonens kompis, mjölproteinallergiker och glutenintolerant). Ibland enklast
  12. 6
    Ja, det är inte helt enkelt.
    Jag har inte tyckt att det med Sempers glutenfria mjölmix smakat helt ok (det är något med konsistens) men för den som inte tål annat så kanske det är gott nog s.a.s
    Jag har aldrig använt det själv men smakat på jobbarkompisens grejer. Hon är glutenintolerant.

    Lycka till, i värsta fall, köp på kondis (så gjorde jag till ena sonens kompis, mjölproteinallergiker och glutenintolerant). Ibland enklast
  13. Medlem sedan
    Oct 2006
    #7
    haha asch då, lägg till ett k. Mjölkproteinallergisk förstås.
  14. 7
    haha asch då, lägg till ett k. Mjölkproteinallergisk förstås.
  15. Medlem sedan
    Apr 2000
    #8
    Vi skall ha en köpetårta,med tema, men de säger att det är omöjligt att fixa glutenfritt. Alltså har jag lagt ner det där med att köpa på kondis, men kanske skulle jag forska mer i det för vi har begränsat med både tid och energi just nu och lejer gärna bort det helt. I vanliga fall gillar jag att baka, nu valde vi annorlunda men hamnade istället på två tårtor och känslan av att inte kunna välja bort. Det är en vansinnig massa olika allergier och det skall bjudas på middag så jag har litet bekymmer med att få ihop det, men nu har det mesta ordnat sig, utom just tårtproblematiken då... Tack för lyckönskningen (och tips!) den verkar behövas
  16. 8
    Vi skall ha en köpetårta,med tema, men de säger att det är omöjligt att fixa glutenfritt. Alltså har jag lagt ner det där med att köpa på kondis, men kanske skulle jag forska mer i det för vi har begränsat med både tid och energi just nu och lejer gärna bort det helt. I vanliga fall gillar jag att baka, nu valde vi annorlunda men hamnade istället på två tårtor och känslan av att inte kunna välja bort. Det är en vansinnig massa olika allergier och det skall bjudas på middag så jag har litet bekymmer med att få ihop det, men nu har det mesta ordnat sig, utom just tårtproblematiken då... Tack för lyckönskningen (och tips!) den verkar behövas
  17. Medlem sedan
    Apr 2001
    #9
    Det här är vad jag brukar baka till mina elever, de flesta kan äta den och ungarna som inte har några allergier fattar inte att det är en specialare. Du kan säkert göra om det till en tårta, annars blir det en kaka i långpanna.

    Silviakaka
    6 ägg + 2 vitor
    6 dl socker (blanda vitt, rör och kanske ½ dl ljust muscovado)
    2 msk bakpulver
    1 tsk vanilj
    6 dl mjöl (brukar ta Sempers glutenfria mix)
    3 dl kallt vatten

    Glasyr:
    200 g mjölkfritt smör
    2 dl socker (1 vitt, 1 ljust muscovado)
    4 tsk vanilj
    2 äggulor
    kokosflingor

    Kakan: Vispa ägg och socker rätt länge, ös i resten. Häll i långpanna, grädda en kvart på 175.
    Glasyr: Smält smör, i med allt direkt i kastrullen utom äggulorna som du vispar i sist när du dragit av kastrullen från spisen.

    Picka små hål i kakan så geggar glasyren ner sig, strö över kokos.

    Den smakar lite kola tack vare muscovadosockret och ta för guds skull inte mörkt, då smakar det lakrits. Ungarna brukar vräka i sig den och pilla smulorna från botten så den går nog hem hos de flesta barn kan jag tro Och lite festlig borde den gå att göra, sätta i en massa tomtebloss kanske?
  18. 9
    Det här är vad jag brukar baka till mina elever, de flesta kan äta den och ungarna som inte har några allergier fattar inte att det är en specialare. Du kan säkert göra om det till en tårta, annars blir det en kaka i långpanna.

    Silviakaka
    6 ägg + 2 vitor
    6 dl socker (blanda vitt, rör och kanske ½ dl ljust muscovado)
    2 msk bakpulver
    1 tsk vanilj
    6 dl mjöl (brukar ta Sempers glutenfria mix)
    3 dl kallt vatten

    Glasyr:
    200 g mjölkfritt smör
    2 dl socker (1 vitt, 1 ljust muscovado)
    4 tsk vanilj
    2 äggulor
    kokosflingor

    Kakan: Vispa ägg och socker rätt länge, ös i resten. Häll i långpanna, grädda en kvart på 175.
    Glasyr: Smält smör, i med allt direkt i kastrullen utom äggulorna som du vispar i sist när du dragit av kastrullen från spisen.

    Picka små hål i kakan så geggar glasyren ner sig, strö över kokos.

    Den smakar lite kola tack vare muscovadosockret och ta för guds skull inte mörkt, då smakar det lakrits. Ungarna brukar vräka i sig den och pilla smulorna från botten så den går nog hem hos de flesta barn kan jag tro Och lite festlig borde den gå att göra, sätta i en massa tomtebloss kanske?
  19. Medlem sedan
    Apr 2000
    #10
    Tack! Nu har jag flera alternativ att föreslå för den något kräsna 15 - åringen.
  20. 10
    Tack! Nu har jag flera alternativ att föreslå för den något kräsna 15 - åringen.
  21. Medlem sedan
    May 2004
    #11
    Det finns ett recept på potatismjölförpackningen som är bra och som vi baka efter ibland, dock brukar jag lägga till 1 tsk vaniljsocker. Detta är det enklaste och man behöver inte köpa hem något specialmjöl.
    Lycka till.
  22. 11
    Det finns ett recept på potatismjölförpackningen som är bra och som vi baka efter ibland, dock brukar jag lägga till 1 tsk vaniljsocker. Detta är det enklaste och man behöver inte köpa hem något specialmjöl.
    Lycka till.
  23. Medlem sedan
    Apr 2000
    #12
    Tack, då kollar jag upp det!
  24. 12
    Tack, då kollar jag upp det!
  25. Medlem sedan
    May 2004
    #13
    Sedan om du vill och är lite bekväm så finns det i frysen för glutenfritt färdiga tårtbottnar, som du bara behöver fylla.
    Men i så fall läs på innehållsförteckningen så det inte är något annat dom inte tål.
  26. 13
    Sedan om du vill och är lite bekväm så finns det i frysen för glutenfritt färdiga tårtbottnar, som du bara behöver fylla.
    Men i så fall läs på innehållsförteckningen så det inte är något annat dom inte tål.
  27. Medlem sedan
    Apr 2000
    #14
    Just i det här fallet är jag jättebekväm, det kan vara ett vettigt alternativ. Men dottern är noga med att det måste vara ett riktigt bra alternativ så att de som inte kan äta av den andra tårtan inte känner att de får något sämre. Jag håller ju med egentligen, men är rätt stressad över en massa saker och känner att enkelt är riktigt bra.
  28. 14
    Just i det här fallet är jag jättebekväm, det kan vara ett vettigt alternativ. Men dottern är noga med att det måste vara ett riktigt bra alternativ så att de som inte kan äta av den andra tårtan inte känner att de får något sämre. Jag håller ju med egentligen, men är rätt stressad över en massa saker och känner att enkelt är riktigt bra.
  29. Medlem sedan
    May 2004
    #15
    Sedan om du vill vara ännu bekvämare kan du köpa någon av Almondys tårtor, dom har flera eller om alla är (har inte riktigt koll), dom är glutenfria och goda, dessa kan du även om du vill garnera lite till.

    http://www.almondy.com/sv/konsument/glutenfritt
  30. 15
    Sedan om du vill vara ännu bekvämare kan du köpa någon av Almondys tårtor, dom har flera eller om alla är (har inte riktigt koll), dom är glutenfria och goda, dessa kan du även om du vill garnera lite till.

    http://www.almondy.com/sv/konsument/glutenfritt
  31. Medlem sedan
    Apr 2000
    #16
    Jag får väl helt enkelt förhandla med dottern och kolla vad hon tycker blir bra. Det är svårare att "fuska" med maten, för där var det mer blandade allergier, så kan vi komma enklare undan med tårtorna blir jag väldigt nöjd.
  32. 16
    Jag får väl helt enkelt förhandla med dottern och kolla vad hon tycker blir bra. Det är svårare att "fuska" med maten, för där var det mer blandade allergier, så kan vi komma enklare undan med tårtorna blir jag väldigt nöjd.
  33. Medlem sedan
    May 2004
    #17
    Lycka till med förhandlandet!
  34. 17
    Lycka till med förhandlandet!
  35. Medlem sedan
    Aug 2000
    #18
    Jag skulle rekommendera Karamellas "Tårtan som har allt". Gör dubbel sats (2 långpannestora bottnar) och låt alla äta samma underbara tårta.
    Den gör verkligen rätt för sitt namn, den är suveränt god! Och naturligt glutenfri. En långpannestor tårta räcker till en hel massa folk. Och den är god dagen efter också...

    Se bara till att kolla att det inte finns nån glutenkälla i cornflakesen/puffade riset, men det ska det sannolikt inte göra, det är ju gjort av majs/ris... Kolla chokladen också, man vet aldrig vad de petar i för konstigheter även när det är osannolikt.

    http://dittanodattan.blogspot.se/200...-har-allt.html
  36. 18
    Jag skulle rekommendera Karamellas "Tårtan som har allt". Gör dubbel sats (2 långpannestora bottnar) och låt alla äta samma underbara tårta.
    Den gör verkligen rätt för sitt namn, den är suveränt god! Och naturligt glutenfri. En långpannestor tårta räcker till en hel massa folk. Och den är god dagen efter också...

    Se bara till att kolla att det inte finns nån glutenkälla i cornflakesen/puffade riset, men det ska det sannolikt inte göra, det är ju gjort av majs/ris... Kolla chokladen också, man vet aldrig vad de petar i för konstigheter även när det är osannolikt.

    http://dittanodattan.blogspot.se/200...-har-allt.html
  37. Medlem sedan
    Aug 2000
    #19
    Som alternativ till "tårtan som har allt" så köp marängbottnar, grädde, lemon curd och hallon. Vispa grädden med en rejäl slatt lemon curd (typ 1/2 burken till 3 dl grädde - vilket är lagom till en tårta). Sedan lägger du halva mängden grädde på marängbottnen, på med lite hallon, sedan nästa botten och tryck till en aning så det pyser ut. Resten av grädden ovanpå andra bottnen - lite slarvigt utsmetat, och så hallonen då.
    Enkelt, snyggt och smaskigt och ingen som tänker på att det är glutenfritt. Man kan byta ut lemoncurden mot tex nutella om man vill också.

    Det går på max 10 minuter att tillverka en sådan här tårta.

    Som alltid, läs på förpackningarna för att vara säker på att de är glutenfria. En del tillverkare petar ner egendomliga saker i sina produkter.
  38. 19
    Som alternativ till "tårtan som har allt" så köp marängbottnar, grädde, lemon curd och hallon. Vispa grädden med en rejäl slatt lemon curd (typ 1/2 burken till 3 dl grädde - vilket är lagom till en tårta). Sedan lägger du halva mängden grädde på marängbottnen, på med lite hallon, sedan nästa botten och tryck till en aning så det pyser ut. Resten av grädden ovanpå andra bottnen - lite slarvigt utsmetat, och så hallonen då.
    Enkelt, snyggt och smaskigt och ingen som tänker på att det är glutenfritt. Man kan byta ut lemoncurden mot tex nutella om man vill också.

    Det går på max 10 minuter att tillverka en sådan här tårta.

    Som alltid, läs på förpackningarna för att vara säker på att de är glutenfria. En del tillverkare petar ner egendomliga saker i sina produkter.
  39. Medlem sedan
    Feb 2000
    #20
    Den är GOD!!
  40. 20
    Den är GOD!!
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar