Fondue - vilken olja?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Aug 2006
    #1

    Fondue - vilken olja?

    Ni som gör fondue med olja hemma - vilken olja använder ni och varför?
  2. 1
    Fondue - vilken olja? Ni som gör fondue med olja hemma - vilken olja använder ni och varför?
  3. Medlem sedan
    Nov 2015
    #2
    Olja ? Du menar väl choklad? Sorry jag har inte en aning men svarar tvångsmässigt på alla TS för att distrahera mina tankar från annat.
  4. 2
    Olja ? Du menar väl choklad? Sorry jag har inte en aning men svarar tvångsmässigt på alla TS för att distrahera mina tankar från annat.
  5. Medlem sedan
    Aug 2013
    #3
    Brukar det inte vara ost?
  6. 3
    Brukar det inte vara ost?
  7. Medlem sedan
    Aug 2006
    #4
    Funkar det?

    Nej denna gången menar jag inte choklad. Men gärna en annan gång
  8. 4
    Funkar det?

    Nej denna gången menar jag inte choklad. Men gärna en annan gång
  9. Medlem sedan
    Nov 2015
    #5
    Jag lämnade in min gryta till loppis när jag flyttade förra gången. Det var 9 år sedan. Har något vagt minne av att det var solrosolja som var bäst.
  10. 5
    Jag lämnade in min gryta till loppis när jag flyttade förra gången. Det var 9 år sedan. Har något vagt minne av att det var solrosolja som var bäst.
  11. Medlem sedan
    Jul 2003
    #6
    En som tål (hög) värme och inte har någon stark egensmak? Med tanke på smaken hade jag sagt raps- eller solrosolja, vet dock inte vilken som tål värme bättre.
  12. 6
    En som tål (hög) värme och inte har någon stark egensmak? Med tanke på smaken hade jag sagt raps- eller solrosolja, vet dock inte vilken som tål värme bättre.
  13. Medlem sedan
    Aug 2000
    #7
    Solrosolja brukar det rekommenderas, fast jag är mer förtjust i att köra fondue med en stark (och god) buljong istället. Eller en ostfondue...
  14. 7
    Solrosolja brukar det rekommenderas, fast jag är mer förtjust i att köra fondue med en stark (och god) buljong istället. Eller en ostfondue...
  15. Medlem sedan
    Jun 2004
    #8
    Det är bara en av olika. Sist jag åt fondue användes en god buljong att koka kött osv i.
  16. 8
    Det är bara en av olika. Sist jag åt fondue användes en god buljong att koka kött osv i.
  17. Medlem sedan
    Aug 2006
    #9
    Jag tänkte ha en av varje. En buljong till det vegetariska och en med olja till köttet.
  18. 9
    Jag tänkte ha en av varje. En buljong till det vegetariska och en med olja till köttet.
  19. Medlem sedan
    Aug 2005
    #10
    Jag glömmer alltid vilken jag använder, men det står på dem om de är lämpliga till att värma. Den som är lämplig köper jag.
  20. 10
    Jag glömmer alltid vilken jag använder, men det står på dem om de är lämpliga till att värma. Den som är lämplig köper jag.
  21. Medlem sedan
    Aug 2006
    #11
    Ja det lär väl inte vara olivolja som är bäst t ex Men jag hoppas att raps kan funka. Solrosolja har jag för mig att jag har nån anledning att ogilla men jag vet inte vilken
  22. 11
    Ja det lär väl inte vara olivolja som är bäst t ex Men jag hoppas att raps kan funka. Solrosolja har jag för mig att jag har nån anledning att ogilla men jag vet inte vilken
  23. Medlem sedan
    Jan 2000
    Forumvärd
    #12
    Jag har alltid använt rapsolja, den tål höga temperaturer.
  24. 12
    Jag har alltid använt rapsolja, den tål höga temperaturer.
  25. Medlem sedan
    Nov 1999
    #13
    När jag var lite använde vi bara solrosolja och det var ju i stort sett bara då olja användes i vårt hem. Numera, vid de ytterst få tillfällen då jag äter fondue, använder jag rapsolja, för att den tål höga temperaturer och inte direkt ger någon smak (och för att det är den olja vi har hemma, förutom olivolja).
  26. 13
    När jag var lite använde vi bara solrosolja och det var ju i stort sett bara då olja användes i vårt hem. Numera, vid de ytterst få tillfällen då jag äter fondue, använder jag rapsolja, för att den tål höga temperaturer och inte direkt ger någon smak (och för att det är den olja vi har hemma, förutom olivolja).
  27. Medlem sedan
    Aug 2006
    #14
    Då kör jag på rapsolja, för det är vad vi använder förrutom smör till stekning och så annars med.
  28. 14
    Då kör jag på rapsolja, för det är vad vi använder förrutom smör till stekning och så annars med.
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar