1.Vad har ni för grill? Gasol, kol eller el?
** Vi hade en kol och en gasol men numera kör vi bara på kol/briketter, det känns godare och är roligare att grilla på det viset.
2.Vem sköter grillningen hemma hos er?
** Numera är det alltid jag, även om mannen också vill. Men jag älskar att grilla så han står tillbaka. Även om vi grillar hos vänner lämnar de över till mig så jag är nöjd
3.Vad grillar ni mest frekvent?
** Allt! Vi blandar alltid och grillar kyckling, älgkött, kryddkorvar, fläskfilé och annat. Plus en massa grönsaker. Alltid mycket mer än vad som går åt så att vi kan göra en god grillgryta dagen efter.
4.Vad är godast att grilla?
** Allt ovanstående. Och sparris!
5.Hur ofta grillar ni?
** Ibland nästan varje dag och ibland ett par dagar i veckan. På vintern kanske ett par gånger/månad.
6.Er godaste marinad?
** Ett hopkok av vad som finns i skåpen. Soya, chilisås, chili, vitlök, sambal...
7.Bästa vintipset till grillat kött?
** Pass, dricker hellre öl.
8. Vilka redskap tycker ni är oumbärliga (pizzasten, wokpanna, revbenshållare, kycklinghållare till beer can chicken, rotisseri osv)
** Grillen är det enda som är oumbärligt, resten löser sig på vägen. Om inte annat med folie.
9. Vilken potatisrätt och sås gillar ni bäst till grillat?
** Ungsgrillade potatishalvor är ganska oslagbart i både smak och enkelhet. Bara dela potatisen itu och lägga på en oljad och kryddad plåt. På med lite snör och salt/kryddor på toppen och låt stå orört tills ytan är fin. Tar ca 30 minuter och behöver inte kollas till ens.
När det gäller såser gillar vi mest kalla och en fetaostkräm funkar alltid. Eller en vanlig vitlökssås eller liknande som slängs ihop på fem röda