Skrivet: 2016-06-17, 23:05
#1
Midsommarmat??
Lunchen är given väl? Färskpotatis, sill, gräddfil och lök.
Men sen?
Vad äter ni?
Lunchen är given väl? Färskpotatis, sill, gräddfil och lök.
Men sen?
Vad äter ni?
En stor orgie i mat.
2-3 sorters sill. Gubbröra. Färskpotatis. Laxbakelser. Räkchevi.
Varmrökt lax. Glasnudelsallad från Thailand. Vårrullar * hemlagade)
Färskpotatis sallad. Grillat kött och flera sorters grillade korvar. Buffalo wings. Chuck satay .
Dessert blir pannacotta, chokladmousse och så klart jordgubbar.
Vi brukar ha ungefär samma på midsommarbordet som jul och påsk, med vissa modifikationer förstås. Köttbullar, prinskorvar, färskpotatis, gräddfil, massa gräslök, rädisor. Och sill till de som äter det, jag gillar inte det. På senare år har vi ibland grillat istället för köttbullar/prinskorvar.
Och så klart jordgubbar med grädde, glass och jordgubbstårta.
Det blir inte så mycket lunch, utan våflor i bullar i hembygdsgården, och mer bullar på områdets lilla fika.
Och så blir det en inte så sen middag med sill och paj som förrätt, grillat till huvudrätt, masdor av färspotatis och potatissallad , och jorgobbat o glass till efterätt.
Alla jobbar tills dagen innan, så det är fullt upp att handla allt o städa undan, så ingen har tid att förbereda mängder av mat men vi brukar bli proppmätta ändå
Vi äter inte både lunch och middag på midsommar. Lunchen brukar börja vid 14-15 och pågår ett bra tag. Sill potäter lax räkor Västerbottenpaj lax någon bönsallad och vanlig sallad. Bröd ost osv. Jordgubbar och glass efteråt.
vad är det? nä det blir inget speciellt här, som en vanlig dag typ, ingen som orkar greja med något. Fräser väl till några korvar eller nåt, sen blir det öl och wirre med, jag klarar mig med det.
Same shit different day.
Hänger här dygnet runt, alla dagar på året.
Är du en utav idioterna....ja då kan du dra åt helvete.
Matjessill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och nubbe. Därefter jordgubbar med grädde eller gräddmjölk. Gud nåde den som försöker ändra på det.
Lunch på midsommarafton vet jag inte, inget traditionellt. Vi äter matjessill, nypotatis, gräddfil och gräslök framåt kvällen. Oftast med tillägg av grillad korv eller liknande eftersom det är ganska få av oss som uppskattar matjessill tillräckligt för att äta sig mätt på det. (Det är bara min man, min mor och äldsta dotterns sambo som gillar det. Vi andra föredrar korv)
Jordgubbar och glass som efterrätt.
Njae, midsommar är en ganska odramatisk matdag hos oss. Lunch brukar bli en omelett eller en pastasallad, och middag typ grillade hamburgare eller halloumi och grönsaker eller något annat enkelt. Fokus på barnen och midsommarstången, där är vi länge om det inte spöregnar och har med oss godfika av flera slag
Vi äter sill och potatis, den som inte tycker om sill får köttbullar.
Är det fint väder så grillar vi framåt kvällen.
Matjessill, potatis till lunch.
Jordgubbar och glass.
Till middag grillat. I år pratade brorsan om att han var sugen på någon speciell förrätt någon slags rårake med stenbitsrom. Låter gott så det blir det nog!
Ha det gott!
Ena dagen - vi firar ju både midsommarafton och midsommardagen - brukar vi grilla, den andra kör vi marinerat kött och potatisgratäng. Om jag minns rätt.
Och världens enklaste tårta i form av två marängbottnar, ett paket vaniljvisp och en himla massa jordgubbar.
Lite tvärtom för oss - vi brukar luncha med grillat och ha midsommarbuffé på kvällen:
Sillar i mängder
Boquerones (snabbgravad strömming i vitlök och olja)
Silltårta
Janssons frestelse
Tomat och mozzarellasallad
Ägghalvor
kallskuret
gravad lax
köttbullar
ostbricka
och så förstås jordgubbar och grädde på det
Tack för era svar!
Funderar en del då vår midsommar verkar frysa inne pga sjukdom i släkten.....tänker vi kan liksom bara festa loss på maten i vår lilla familj.