Crock-pot?
Ordet är fritt
  1. Medlem sedan
    Nov 2008
    #1

    Crock-pot?

    Någon som lagat mat i en Crock-pot och vad tycker ni isåfall? Har alltid tyckt det verkat totalt onödigt, men när jag läst om de verkar det vara helt ok ändå. Lagar ofta hel kyckling t.ex. Blir maten godare?
  2. 1
    Crock-pot? Någon som lagat mat i en Crock-pot och vad tycker ni isåfall? Har alltid tyckt det verkat totalt onödigt, men när jag läst om de verkar det vara helt ok ändå. Lagar ofta hel kyckling t.ex. Blir maten godare?
  3. Medlem sedan
    Mar 2003
    #2
    I vårt fall blev den bara använd några ggr. har bekanta som tyckte den var superbra och använde den frekvent under en period (numera står den i förrådet även hos dom och samlar damm). Jag tycker det är en onödig pryl.
  4. 2
    I vårt fall blev den bara använd några ggr. har bekanta som tyckte den var superbra och använde den frekvent under en period (numera står den i förrådet även hos dom och samlar damm). Jag tycker det är en onödig pryl.
  5. Medlem sedan
    Aug 2011
    #3
    Jag har ingen men i matgrupper på fb där jag hänger så är det en del som verkligen hyllar sin crock-pot.
    Jag är dock själv inte sugen på en. För mig funkar det lika fint med en rejäl gjutjärnsgryta eller så .

    Kanske finns det några fördelar som inte jag har fattat, men i mina ögon är det en rätt onödig pryl, i alla fall i vårt hem.
  6. 3
    Jag har ingen men i matgrupper på fb där jag hänger så är det en del som verkligen hyllar sin crock-pot.
    Jag är dock själv inte sugen på en. För mig funkar det lika fint med en rejäl gjutjärnsgryta eller så .

    Kanske finns det några fördelar som inte jag har fattat, men i mina ögon är det en rätt onödig pryl, i alla fall i vårt hem.
  7. Medlem sedan
    Nov 1998
    #4
    Lagat mat i en Crock-pot?
    - Ja

    Vad tycker ni i så fall?
    - Nej tack

    Blir maten godare?
    - Nej
  8. 4
    Lagat mat i en Crock-pot?
    - Ja

    Vad tycker ni i så fall?
    - Nej tack

    Blir maten godare?
    - Nej
  9. Medlem sedan
    Nov 2008
    #5
    Tack för svar. Jag har läst vidare och ska testa ändå!
  10. 5
    Tack för svar. Jag har läst vidare och ska testa ändå!
  11. Medlem sedan
    Feb 2016
    #6
    Kan väl vara nåt för den som har allt och tycker det är viktigt att konsumera.
  12. 6
    Kan väl vara nåt för den som har allt och tycker det är viktigt att konsumera.
  13. Medlem sedan
    Nov 2008
    #7
    Ja. Eller en massa andra skäl, som att man helt enkelt tycker mycket om att laga långkok. Jag går in på denna sidan väldigt sällan numera, och nu påmindes jag om varför. Ha en fortsatt trevlig kväll på dig!
  14. 7
    Ja. Eller en massa andra skäl, som att man helt enkelt tycker mycket om att laga långkok. Jag går in på denna sidan väldigt sällan numera, och nu påmindes jag om varför. Ha en fortsatt trevlig kväll på dig!
  15. Medlem sedan
    Feb 2016
    #8
    Jag trodde du frågade vad vi tyckte? My mistake
  16. 8
    Jag trodde du frågade vad vi tyckte? My mistake
  17. Medlem sedan
    Nov 2008
    #9
    Det gjord jag, men ditt svar var knappast givande åt något håll. Bara drygt.
  18. 9
    Det gjord jag, men ditt svar var knappast givande åt något håll. Bara drygt.
  19. Medlem sedan
    Nov 2008
    #10
    Gjutgärnsgryta är bra! Men i detta fallet är ugnen ofta upptagen med annat (lagar gärna mycket olika mat samtidigt), samt att den kommer tas med dit det inte finns ugn. Men vi får se helt enkelt!
  20. 10
    Gjutgärnsgryta är bra! Men i detta fallet är ugnen ofta upptagen med annat (lagar gärna mycket olika mat samtidigt), samt att den kommer tas med dit det inte finns ugn. Men vi får se helt enkelt!
  21. Medlem sedan
    Feb 2016
    #11
    Du frågade vad vi tycker. Jag svarade vad jag tycker. Ber oerhört mycket om ursäkt för att jag tyckte fel, det var gränslöst och dumt av mig att tro att min syn på poten skulle vara OK att uttrycka.

    På riktigt tycker jag du ska backa och be om ursäkt för ditt utfall men det lär väl aldrig ske
  22. 11
    Du frågade vad vi tycker. Jag svarade vad jag tycker. Ber oerhört mycket om ursäkt för att jag tyckte fel, det var gränslöst och dumt av mig att tro att min syn på poten skulle vara OK att uttrycka.

    På riktigt tycker jag du ska backa och be om ursäkt för ditt utfall men det lär väl aldrig ske
  23. Medlem sedan
    Aug 2000
    #12
    Jag har två stycken... En lite mindre, enklare modell, och så vann jag en förra hösten som var Crock-Pot-värstingmodellen.

    De är fantastiska att göra tex fläsklägg, köttfärssås och grytor modell långkok i, så gör du mycket sånt så är det perfekt. Även risgrynsgröt blir perfekt resultat varje gång med noll övervakning.

    Vad man får tänka på är att det inte försvinner någon vätska, och att ingredienserna släpper vätska - så man får ha i mindre vätska än man räknar med från början och så kan man ha i redning runt en halvtimme innan man beräknar att det ska vara klart så hinner det tjockna. Sedan blir det ju inte brynt, så vill du tex göra hel kyckling så ska du nog räkna med att stoppa in det i ugnen några minuter för fin färg efter det att maten är klar. Annars kan du bryna innan du stoppar maten i "pottan".

    Det som är riktigt bekvämt är att man kan sätta igång den på morgonkvisten och så drar den inte mer ström än en glödlampa och kan stå på utan övervakning hela dagen och ha maten klar lagom till kvällsmaten.
  24. 12
    Jag har två stycken... En lite mindre, enklare modell, och så vann jag en förra hösten som var Crock-Pot-värstingmodellen.

    De är fantastiska att göra tex fläsklägg, köttfärssås och grytor modell långkok i, så gör du mycket sånt så är det perfekt. Även risgrynsgröt blir perfekt resultat varje gång med noll övervakning.

    Vad man får tänka på är att det inte försvinner någon vätska, och att ingredienserna släpper vätska - så man får ha i mindre vätska än man räknar med från början och så kan man ha i redning runt en halvtimme innan man beräknar att det ska vara klart så hinner det tjockna. Sedan blir det ju inte brynt, så vill du tex göra hel kyckling så ska du nog räkna med att stoppa in det i ugnen några minuter för fin färg efter det att maten är klar. Annars kan du bryna innan du stoppar maten i "pottan".

    Det som är riktigt bekvämt är att man kan sätta igång den på morgonkvisten och så drar den inte mer ström än en glödlampa och kan stå på utan övervakning hela dagen och ha maten klar lagom till kvällsmaten.
  25. Medlem sedan
    Nov 2008
    #13
    Tack för bra svar! Det är så jag tänker att den kan stå igång på dagen, det hade jag inte gjort med en ugn. Bra tips med vätskan, det hade jag inte tänkt på. Menar du att du låter köttfärssåsen koka väldigt länge då?
  26. 13
    Tack för bra svar! Det är så jag tänker att den kan stå igång på dagen, det hade jag inte gjort med en ugn. Bra tips med vätskan, det hade jag inte tänkt på. Menar du att du låter köttfärssåsen koka väldigt länge då?
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar