Annons:
Försökt under 12 mån
  1. Medlem sedan
    aug 2009
    #1

    Fertilitetsmonitor? Hypotyreos

    Hej!
    Jag är 37 år och har inga barn, håller på att längta ihjäl mig!! Har fel på sköldkörteln och har ej hamnat på rätt TSH nivå ännu.. hade 17 på senaste mätningen, ska vara 0,5-2. Hur som helst så får jag ej bli gravid förrän värdet är nere på normal nivå, men det lär ju inte vara nån risk då vi har försökt i över ett år.. hoppas på bättre fertilitet när värdet blir normalt.
    Nu har jag skaffat en fertilitetsmonitor som jag kollar ägglossningen med. Är lätt att använda och avläsa.
    Jag vill gärna höra andras erfarenheter av monitorn? Har den hjälpt er att bli gravida?
    Jag vill gärna höra andras erfarenheter av att ha hypotyreos och vilja bli gravid!
  2. 1
    Fertilitetsmonitor? Hypotyreos Hej!
    Jag är 37 år och har inga barn, håller på att längta ihjäl mig!! Har fel på sköldkörteln och har ej hamnat på rätt TSH nivå ännu.. hade 17 på senaste mätningen, ska vara 0,5-2. Hur som helst så får jag ej bli gravid förrän värdet är nere på normal nivå, men det lär ju inte vara nån risk då vi har försökt i över ett år.. hoppas på bättre fertilitet när värdet blir normalt.
    Nu har jag skaffat en fertilitetsmonitor som jag kollar ägglossningen med. Är lätt att använda och avläsa.
    Jag vill gärna höra andras erfarenheter av monitorn? Har den hjälpt er att bli gravida?
    Jag vill gärna höra andras erfarenheter av att ha hypotyreos och vilja bli gravid!
  3. Medlem sedan
    dec 2006
    #2

    Här är en till

    Även jag har hypotyreos. Fick diagnosen i maj (tsh 19) och fick normala värden i juni (tsh 3,3). Vi ökade på dosen Levaxin lite till ändå eftersom jag satsar på graviditet. Jag fick klartecken från MVC att börja prova i augusti eftersom mina värden var normala. Jag blev gravid direkt. I vecka 4+3 lämnade jag nya prover och låg då på tsh 2,6. Fick tråkigt nog missfall i v. 5+3. Funderar nu på varför kroppen inte kunde behålla graviditeten. Är övertygad om att det har med min sjukdom att göra.
    Såg att du nämnde normala värden tsh 0,5-2. Kan det vara så att jag måste ligga ännu lägre i värdena än normala normalvärden (0,4-4) för att kunna behålla fostret? Var har du fått den uppgiften från?

    Kan tilläggas att min läkare har väldigt dålig koll på hypotyreos i kombination med att försöka att bli gravid.
    Nettan m Anton-01, Märta-04 & Lina-10
  4. 2
    Här är en till Även jag har hypotyreos. Fick diagnosen i maj (tsh 19) och fick normala värden i juni (tsh 3,3). Vi ökade på dosen Levaxin lite till ändå eftersom jag satsar på graviditet. Jag fick klartecken från MVC att börja prova i augusti eftersom mina värden var normala. Jag blev gravid direkt. I vecka 4+3 lämnade jag nya prover och låg då på tsh 2,6. Fick tråkigt nog missfall i v. 5+3. Funderar nu på varför kroppen inte kunde behålla graviditeten. Är övertygad om att det har med min sjukdom att göra.
    Såg att du nämnde normala värden tsh 0,5-2. Kan det vara så att jag måste ligga ännu lägre i värdena än normala normalvärden (0,4-4) för att kunna behålla fostret? Var har du fått den uppgiften från?

    Kan tilläggas att min läkare har väldigt dålig koll på hypotyreos i kombination med att försöka att bli gravid.
  5. Medlem sedan
    aug 2009
    #3
    Hej!
    Jag beklagar verkligen ditt missfall. Jag tror mycket väl det kan bero på sjukdomen. 2,6 låter lite mycket. Har saxat några rader ur fass.se åt dig:
    "Nivåerna av S-TSH och fritt T4 under graviditet följs var fjärde vecka till stabilt läge. Därefter max 8 veckor mellan kontrollerna. Korrigera levotyroxindosen så att S-TSH ligger i nedre halvan av referensvärdet.

    Det kan dröja 6-12 månader efter det att provvärden blivit normala innan patienten känner sig fullt återställd och får en normal hjärnfunktion. Såväl S-TSH och fritt-T4 bör vid behandling ligga inom normalvärdena (S-TSH 0,4-2,0). Utöver hjärtrisker medför för hög levotyroxindos en ökad risk för benskörhet."
    Du kan googla på FASS NORMALVÄRDE TSH så hittar du sidan. Har du möjlighet att få en remiss till en specialist? Jag har en vanlig husläkare, men hon står i ständig kontakt med en endokrinolog (tror jag det heter) så det känns ju som hon verkligen vill hjälpa mig. Hon har även sagt att jag bör vänta ett tag innan jag försöker bli gravid trots normala värden (vilket jag inte har ännu) för att kroppen ska komma i fas. Men jag vet inte om det gäller allmänt... jag hade ett TSH på 99 när jag fick diagnosen vilket tyder på att jag varit sjuk flera år.
    Hur som helst så tycker jag att det är jättejobbigt att inte få prova... det är ju det jag allra helst vill! Det positiva är väl ändå att när man väl är rätt inställd så ska man ha normal chans att få barn. Så förhoppningsvis beror min infertilitet pga hypotyreosen. (har försökt drygt ett år innan jag fick diagnos)
    Hoppas fass-sidan kan ge dig information och varför inte skriva ut den och visa läkaren vettja!
    Lycka till!
  6. 3
    Hej!
    Jag beklagar verkligen ditt missfall. Jag tror mycket väl det kan bero på sjukdomen. 2,6 låter lite mycket. Har saxat några rader ur fass.se åt dig:
    "Nivåerna av S-TSH och fritt T4 under graviditet följs var fjärde vecka till stabilt läge. Därefter max 8 veckor mellan kontrollerna. Korrigera levotyroxindosen så att S-TSH ligger i nedre halvan av referensvärdet.

    Det kan dröja 6-12 månader efter det att provvärden blivit normala innan patienten känner sig fullt återställd och får en normal hjärnfunktion. Såväl S-TSH och fritt-T4 bör vid behandling ligga inom normalvärdena (S-TSH 0,4-2,0). Utöver hjärtrisker medför för hög levotyroxindos en ökad risk för benskörhet."
    Du kan googla på FASS NORMALVÄRDE TSH så hittar du sidan. Har du möjlighet att få en remiss till en specialist? Jag har en vanlig husläkare, men hon står i ständig kontakt med en endokrinolog (tror jag det heter) så det känns ju som hon verkligen vill hjälpa mig. Hon har även sagt att jag bör vänta ett tag innan jag försöker bli gravid trots normala värden (vilket jag inte har ännu) för att kroppen ska komma i fas. Men jag vet inte om det gäller allmänt... jag hade ett TSH på 99 när jag fick diagnosen vilket tyder på att jag varit sjuk flera år.
    Hur som helst så tycker jag att det är jättejobbigt att inte få prova... det är ju det jag allra helst vill! Det positiva är väl ändå att när man väl är rätt inställd så ska man ha normal chans att få barn. Så förhoppningsvis beror min infertilitet pga hypotyreosen. (har försökt drygt ett år innan jag fick diagnos)
    Hoppas fass-sidan kan ge dig information och varför inte skriva ut den och visa läkaren vettja!
    Lycka till!
  7. Medlem sedan
    dec 2006
    #4

    Tack för infon

    Har nu läst runt lite igen. Får ta och ringa min läkare så att jag kan öka dosen ytterligare av Levaxin. Endikrinologläkaren hade sagt till henne att jag skulle ligga på 100 i Levaxin, men min läkare tyckte att det räckte med 50. Har nu sett att kvinnor bör ligga i nedre spanet.
    Tack än en gång.
    Nettan m Anton-01, Märta-04 & Lina-10
  8. 4
    Tack för infon Har nu läst runt lite igen. Får ta och ringa min läkare så att jag kan öka dosen ytterligare av Levaxin. Endikrinologläkaren hade sagt till henne att jag skulle ligga på 100 i Levaxin, men min läkare tyckte att det räckte med 50. Har nu sett att kvinnor bör ligga i nedre spanet.
    Tack än en gång.
  9. Medlem sedan
    dec 2006
    #5

    Bokat gynekolog

    Har nu fått tid till gynekolog på samma vårdinrättning som min läkare är på. Hoppas nu på att kunna få klarhet och hjälp. Har även fått telefontid till min läkare på torsdag. Hon får faktiskt forska vidare bland sina kollegor om det är så att jag skall ligga högre. Blir tokig på detta.
    Nettan m Anton-01, Märta-04 & Lina-10
  10. 5
    Bokat gynekolog Har nu fått tid till gynekolog på samma vårdinrättning som min läkare är på. Hoppas nu på att kunna få klarhet och hjälp. Har även fått telefontid till min läkare på torsdag. Hon får faktiskt forska vidare bland sina kollegor om det är så att jag skall ligga högre. Blir tokig på detta.
  11. Medlem sedan
    aug 2009
    #6
    Åhh jag veet! Man blir tokig på den här konstiga sjukdomen!! Hoppas din gynekolog kan ge klarhet i vad som gäller.! Och samarbeta med din doktor!! Håller tummarna för dig. Själv har jag tagit nya blodprover i dag och inte fått besket om mina värden än. Hoppas sååå att de ska vara normala. Min nyinförskaffade fertilitetsmonitor visar på maximal fertilitet i dag, så jag glädjs åt att den ger utslag över huvud taget... förut har jag aldrig fått något utslag. Kanske är mina hormoner på väg att bli som de ska iallafall... hoppas hoppas. Men jag får ju inte fösrsöka ännu, och det känns förfärligt jobbigt! Vi är nog två som håller på att bli tokiga!
  12. 6
    Åhh jag veet! Man blir tokig på den här konstiga sjukdomen!! Hoppas din gynekolog kan ge klarhet i vad som gäller.! Och samarbeta med din doktor!! Håller tummarna för dig. Själv har jag tagit nya blodprover i dag och inte fått besket om mina värden än. Hoppas sååå att de ska vara normala. Min nyinförskaffade fertilitetsmonitor visar på maximal fertilitet i dag, så jag glädjs åt att den ger utslag över huvud taget... förut har jag aldrig fått något utslag. Kanske är mina hormoner på väg att bli som de ska iallafall... hoppas hoppas. Men jag får ju inte fösrsöka ännu, och det känns förfärligt jobbigt! Vi är nog två som håller på att bli tokiga!
  13. Medlem sedan
    aug 2002
    #7
    Har motsatt problem. Mitt TSH ligger på 0,01 och har alltså hypertyreos. Får det när jag är gravid (gestationell hypertyreos). Fick missfall i våras och värdena vill inte riktigt ge med sig...Har annars väldigt lätt för att bli gravid, men inte just nu... Nu ska vi vänta i två mån och se om värdena går upp utav sig självt, annars måste jag medicineras och får inte bli gravid under tiden....
  14. 7
    Har motsatt problem. Mitt TSH ligger på 0,01 och har alltså hypertyreos. Får det när jag är gravid (gestationell hypertyreos). Fick missfall i våras och värdena vill inte riktigt ge med sig...Har annars väldigt lätt för att bli gravid, men inte just nu... Nu ska vi vänta i två mån och se om värdena går upp utav sig självt, annars måste jag medicineras och får inte bli gravid under tiden....
  15. Medlem sedan
    aug 2009
    #8
    Den där jäklans sköldkörteln är lömsk! Om man har hypertyreos producerar den för mycket hormon då? Hoppas du får rätt på ditt värde, utan behandling! Jag låg på TSH 11 i går så det har inte gått ner så mycket som jag hade hoppats, men det är ju en klar förbättring. Får fortsätta vänta... inte kul när man inte ens får försöka bli gravid!
  16. 8
    Den där jäklans sköldkörteln är lömsk! Om man har hypertyreos producerar den för mycket hormon då? Hoppas du får rätt på ditt värde, utan behandling! Jag låg på TSH 11 i går så det har inte gått ner så mycket som jag hade hoppats, men det är ju en klar förbättring. Får fortsätta vänta... inte kul när man inte ens får försöka bli gravid!
  17. Medlem sedan
    aug 2002
    #9
    Ja T3 (eller är det T4?) brukar bli hög då. Ja det är surt att vänta, men samtidigt skönt att veta varför inget händer.... vi får stötta varandra vad gäller våra bråkiga sköldkörtlar...!
  18. 9
    Ja T3 (eller är det T4?) brukar bli hög då. Ja det är surt att vänta, men samtidigt skönt att veta varför inget händer.... vi får stötta varandra vad gäller våra bråkiga sköldkörtlar...!
  19. Medlem sedan
    aug 2009
    #10
    Ja absolut! Håller med om att det är skönt att ha en förklaring till varför inget händer.. och att det faktiskt går att få behandling. Hoppas på snabb tillfriskning för oss!! :-)
  20. 10
    Ja absolut! Håller med om att det är skönt att ha en förklaring till varför inget händer.. och att det faktiskt går att få behandling. Hoppas på snabb tillfriskning för oss!! :-)

Liknande trådar

  1. Fertilitetsmonitor
    By Ma01 in forum Försökt under 12 mån
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2010-09-18, 19:15
  2. Clearblue fertilitetsmonitor?
    By anonymt namn in forum Försökt under 12 mån
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-06-24, 22:17
  3. Fertilitetsmonitor...
    By Mibell in forum Försökt under 12 mån
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2008-02-18, 12:27
  4. cb fertilitetsmonitor..
    By anonymt namn in forum Försökt i över 12 mån
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-07-05, 11:13
  5. cb fertilitetsmonitor???
    By anonymt namn in forum Försökt under 12 mån
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-06-26, 08:45
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar
annons

Faktabank

Artiklar och nyttig information

Vårt instagram-flöde

Annons:
Annons: