Höstlov

20141024-171040-61840141.jpg

Barnens skola och fritids höll stängt för planering idag, fredagen innan höstlov, så de har varit hemma med mig. Det innebär att de får tio dagar ledigt nu med höstlov och allt. En solresa hade suttit fint, men faktum är att vi har absolut ingenting inplanerat. Nyss var det sommar… Och nu börjar alla prata om Halloween helt plötsligt. Jag tycker att tiden flög förbi väldigt snabbt!

Det blir dock inte helt ledigt för min del under höstlovet, eftersom jag kommer att jobba hemifrån med mina underbara online-kunder på Lofsangruppen. Det är så häftigt att följa alla grymma kvinnor i den fantastiska resan de gör! Och ännu häftigare att få äran att vara den som planerar träning, coachar och peppar längs vägen.

Utomhusträning och yoga

20141022-145122-53482318.jpg

20141022-145121-53481321.jpg

Vilken paradox. Jag strukturerar, planerar noggrant och följer upp alla mina kunders träning. Det är viktigt för mig att de får resultat och att varje träningsprogram som jag levererar tar kunden närmare sitt mål. Min egen träning däremot verkar mest ”gå på känsla” just nu.

Det är bekvämt att ”träna på känsla”. Man mår bra, kroppen mår bra och allt är lugnt. Vill man däremot lite mer med sin träning och uppnå vissa mål så behövs en struktur. Igår kväll påbörjade jag därför en noggrann programmering till mig själv, som jag startar nästa vecka och ska köra tills året är slut. Mina uppsatta mål ska vara nådda – punkt och slut.

Jag har dock lämnat ett pass i veckan till lite mer fritt tänkande, för jag vet att det behövs. Det kommer dagar då jag inte orkar, hinner eller kan träna enligt plan.

Träningen idag gjorde jag utomhus. Det var kallt som tusan i början, men sedan blev det varmare och jag tog av mig ett lager kläder när svetten började rinna. Jag gjorde bland annat sittvändningar med press (squat clean thruster), pullups, chin ups och klättrade i rep.

Efter min egenträning hade jag en PT-kund som också fick träna utomhus idag. Till sist unnade jag kroppen något extra snällt, nämligen en timmes lunchyoga. Jag har varit på sisådär två yogapass tidigare av olika slag, men denna höll hus på boxen och med en superproffsig instruktör. Som newbie var jag mest fokuserad på att lyssna på instruktioner än att stänga av öronen, andas och bara låta kroppen göra rörelserna. Det är lite pinsamt hur svårt det är att skilja på höger och vänster, men det var definitivt skönt att töja ut mig lite.

Höstmys med spa

20141021-081507-29707271.jpg
Det kanske inte blev den bästa bilden, men den togs i all hast med mobilkamera inne på en skoltoalett igår eftermiddag

Hej på er!
Någon kanske hann undra vad bilden har med rubriken att göra. I så fall ska jag berätta det…

Igår eftermiddag när jag hämtade Alice från fritids var det så där bullrigt i lokalerna som det brukar vara när mellanstadieelever har fri lek. Men så var det några barn i Alice klass som visade in mig till ett avskilt rum. När jag öppnade dörren såg jag att det var mörkt där inne och det hördes lugn plingande musik. På varsin filt och kudde på golvet låg Alice och en kompis omgivna av tända ljus. De hade ansiktsmask och gurkskivor på ögonlocken. Det var som att kliva in i en helt annan miljö, barnen var nöjda och där utanför var det kö in till ”spaet”.

Barnen hade fått boka in sig på spa, två i taget, och fått välja mellan olika behandlingar te x massage, ansiktsbehandling och så vidare. Vilket höstmys! Jag hade gott kunnat boka in mig själv där, men är glad för min lilla dotters skull att hon blev ompysslad lite extra igår. Så ja, bilden till inlägget – den knäppte jag i farten när vi skulle hem och Alice tvättade bort ansiktsmasken.

CrossFit utomhus

crossfit-blogg-träningsblogg-tumadre-personlig-tränare-sollentuna-pt_2

Det var så kallt ute i morse! Jag tror det var runt 3 grader, blött och grått ute. Jag mjukade upp kroppen inomhus, gjorde några prehab-övningar och bar sedan ut en skivstång och vikter ut till boxens gård. Det är så himla bra med möjligheten att träna utomhus. Dessutom får byggarbetarna på andra sidan gatan och alla grannarna runtomkring något kul att titta på. Jag bjuder på det!

Där ute på gården rev jag av veckans tuffaste träningspass. Det var mjölksyra deluxe för benen med många repetitioner, plyometriska övningar och sprint. På dagens meny stod front squats, good moornings, back squats, raka marklyft, hopp upp på däck och power cleans. Jag avslutade med olika varianter av utfallsgång, grodhopp och sprint på sträckan längs med huset.

crossfit-blogg-träningsblogg-tumadre-personlig-tränare-sollentuna-pt_1

Utfallsgång med stång över huvudet är en ruskigt jobbig övning som sätter stora krav på rörlighet, balans, stabilitet och styrka. Efter dagens prövningar klättrade den högt upp i topplistan av mina favoritövningar. Jag har en hatkärlek för sånt som utmanar.

crossfit-blogg-träningsblogg-pinkoholic-tumadre-personlig-tränare-sollentuna-pt_1
Oktober-månad till ära har jag lite mer rosa på mig än jag brukar. Det kanske ni har sett på min Instagram @tumadreblogg? Min fina tröja kommer från Pinkoholic, en butik som enbart säljer rosa produkter. Jag tycker riktigt bra om modellen; den är tunn med långa ärmar (extralånga och med tumhål, perfekt vid löpning eller träning utomhus). Det är denna sorten av långärmade tröjor jag föredrar att ha när jag jobbar som PT också. Tröjan är ganska rymlig i storleken; jag har storlek S på min och den sitter ganska löst. Strumporna från Pinkholic (både de korta och knähöga) är två andra nya favoriter. När jag tränar inomhus tränar jag ofta enbart i strumpor, så strumpor går åt och är en förbrukningsvara för mig. Dessa från Pinkholic är inte kompressionsstrumpor, men de är riktigt mjuka (yes!) och sköna inuti. De passar bra både på gymmet/boxen eller hemma i soffan.

Merrell våren/sommaren 2015

IMG_1497-0.JPG
IMG_1520.JPG

Det är pressvecka i Stockholm just nu. PR-byråerna bjuder in till showroom, för att visa nyheter och kollektioner för våren och sommaren 2015. Det kan tyckas vara tidigt att redan nu titta så långt framåt, när vi knappt har hunnit genomlida de värsta höststormarna (ungefär som när jag åt årets första julbord i början på september). Men så är det – ska det hinna klämmas, kännas, testas och skrivas om i diverse medier, så får man vara ute i god tid.

Dessvärre hinner jag inte titta förbi hos alla byråer i veckan, men jag tog en vända in till stan idag efter egenträning och PT-kund. Jag tittade bland annat på sommaren/vårens kommande sortiment hos skoföretaget Merrell.

Merrell specialiserar sig på lättviktsskor och inför kommande säsong satsas det extra på trailmodeller, bland annat med deras egna sula Merrell Select Grip. Beroende på vilken skomodell, så är sulan uppbyggd av olika lager. Deras olika sulor är:
- M Select MOVE: följsam sula som följer fotens naturliga rörelser
- M Select DRY: vattentäta sulor med bra andningsförmåga. Finns även en XDRY-sula.
- M Select WARM: sulor som kapslar in kroppsvärme och håller fötterna varma under löpturen
- M Select FRESH: sulor som eliminerar svettlukt och håller skorna fräscha
- M Select GRIP: sulor med bra grepp i alla väder, dessutom relativt stort mellanrum emellan upphöjningarna så det inte fastnar grus i sulan
- M Select ICE GRIP: något hårdare gummisulor som är anpassade för att få grepp även i snö, modd och på is.

Skorna har olika kombinationer av fresh/move/grip eller fresh/move/dry osv beroende på modell. Jag är sedan tidigare bekant med Merrells barfotaskor med vibram-sula, men har aldrig testat deras egna sulor. Jag klämde och kände på dem idag och de såg riktigt bra ut, varpå flera modeller hamnade på min önskelista. Det var riktigt fina färgkombinationer på skorna också, både för dam, herr och barn. Nästan som att titta in i en karamellbutik!