Utomhusträning

Yey, två blogginlägg på samma dag! Tänk att det ibland kan gå några dagar mellan mina inlägg, men så plötsligt vänder det och jag uppdaterar lite mer frekvent. Jag gissar att det blir mer naturligt för mig att slänga iväg ett inlägg i bloggen om jag ändå sitter och jobbar hemifrån vid datorn. På helgerna får min Mac vila och då är jag också utloggad från Facebook. Den här helgen missade jag säkert inget annat än tvåhundra bilder på rosa körsbärsträd i full blom.

TogpsqSMRUiSqwYSnT8WLQ-001

Där jag tränar har vi en utomhusrigg på gården precis intill en parkering. En morgon knackade en man på dörren och sa att han inte kunde parkera sin bil på grund av ett däck som låg alldeles för nära hans parkeringsruta. ”Okej, då är det väl är bara att flytta på däcket”, sa jag och välte däcket på två röda. Han stod och såg helt förundrad ut , men ärligt talat… Han hade säkert kunnat välta däcket själv också.

Det blev inte några däckvält idag, men däremot tunga treor i marklyft, ett gäng lätta frontböj och sedan joinade jag en kompis på en WOD utomhus. Det blev en modifierad version av klassiska Cindy – ett bra pass för er som vill träna utomhus utan några redskap.

30 minuter AMRAP:

400 meter löpning

Två varv av Cindy:
5 pullups
10 armhävningar
15 knäböj

Sätt timern på 30 minuter och gör så många varv som möjligt. Tänk på att inte gå för hårt ut i början och sträva efter att hålla ett jämnt tempo genom hela passet.

Rymdtema för barn i alla åldrar

Jag trodde först att jag hade en planlös helg, men så kikade jag i kalendern och såg att jag hade noterat tre aktiviteter samma dag och samma tid: en fotbollscup med 07:orna, titta på ett terränglopp som går av stapeln här i krokarna och en förhandsvisning på bio.

Av någon anledning har Antonios intresse för att delta i fotbollsskolan svalnat de senaste månaderna, men han spelar gärna på rasterna under skoltid. Jag har försökt prata med honom och försökt reda ut varför han plötsligt inte längre har lust att gå på fotbollsskolan, men har inte lyckats få grepp på vad det beror på. Det blev med andra ord inte en fotbollscup för vår del och det där med att titta på terrängloppet var något som jag hade placerat i kategorin ”om vi inte har något annat för oss så kan det bli kul”.

Vi åkte istället in till stan för att se några avsnitt ur en ny serie på Disney Junior som har premiär den 2:a maj. Serien heter Miles från Morgondagen och vänder sig åt en något yngre publik än mina barn. Det var affischerna med rymdtema som fångade intresset. Alice började ju fascineras av rymden redan i tidig ålder (ni som har läst den här bloggen länge kanske minns?) och det har liksom hängt kvar i flera år nu. Tack vare henne började även jag gilla Star Wars och det är numera även mitt hemliga nördintresse. En skön hemmaaktivitet i vår familj är att ha ett Star Wars-maraton och plöja igenom alla filmerna under några dagar.

IMG_7691
Det var nästan fullsatt i den stora salongen och jag såg många bekanta ansikten. Det bjöds på typisk event-snacks i form av godis, kanelbullar och dryck. Alla barn fick även varsin goodiebag.

I goodiebagen fanns bland annat en barnbok som Christer Fuglesang skrivit, som passade mina barn väldigt bra. Christer Fuglesang var Alice stora idol när hon var liten. Jag tror hon var 3-4 år gammal när hon såg ett tidningsomslag i affären och ropade ”Titta, det är Christer!”, som om det var världens självklaraste sak att ett litet barn skulle känna igen honom även utan rymddräkten på.

För läskunniga barn i 9-12 årsåldern är i alla fall dessa böcker perfekta. De handlar om ett syskonpar som tillsammans med sin farbror åker ut på rymdäventyr. Det märks att böckerna är skrivna av någon med entusiasm för vetenskap, vilket gör att böckerna är välskrivna, intressanta och innehåller mycket faktainslag i berättelseformat.

Texten är inte onödigt förenklad som den ofta är i barnböcker, utan här får barnen utmanas i både grammatik och ordkunskap. Den boken som mina barn fick heter ”Det svarta hålet” och handlar om kvantfysik, så jag gissar att mina kids snart rabblar fakta om atomer, paralleller, strålning och diskuterar fysikaliska teorier.

House of Nightmares och adrenalinpåslag på Gröna Lund

Nu i helgen slår Gröna Lund upp sina portar för denna säsong, men jag var där redan idag på en liten smygvisning. En av årets stora nyheter är det nya spökhuset ”House of Nightmares”. Jag testade självklart nya spökhuset, några andra av parkens attraktioner och så lyckades jag dessutom med konsten att spräcka mina byxor i grenen.

gröna-lund-house-of-nightmares-premiär-press-blogg-bilder-recension-2

Vi välkomnades först in i Gröna Lunds teatern för en kort presentation av House of Nightmares. Vi fick se en film om Dr Morphios, en vetenskapsman som bedrivit forskning om människans undermedvetna och mardrömmar. Han är numera spårlöst försvunnen efter att utfört experiment på sina patienter, där han med tvång och brutala metoder försökt extrahera drömmarna ur deras medvetande för att göra dem levande… House of Nightmares är huset där Dr Morphio ryktades att ha skapat levande varelser av sina patienters värsta mardrömmar. Vem vågar gå in?

gröna-lund-house-of-nightmares-premiär-press-blogg-bilder-recension-3

De som ville fick rigga fast en specialbyggd mörkerkamera som filmade reaktionerna inne i huset, vilket jag självklart ville göra. Tyvärr strulade kameran därinne – oklart om det var batterierna, USB-minnet eller spökerierna som orsakade det, men jag fick med mig en snutt av mitt besök inne i huset. Ett kort filmklipp finns att titta på Instagram @tumadreblogg för den som är nyfiken att se mina reaktioner. Kameran går inte att låna eller hyra som vanlig besökare och det är otillåtet att filma eller fotografera inne i spökhuset. Jag får för övrigt inte heller avslöja vad exakt som väntar där inne, men… Det är absolut värt ett besök för den som inte är alltför lättskrämd!

Attraktionschefen på Gröna Lund berättar att den här skräckupplevelsen är något som långt ifrån alla bör utsätta sig för och däför har man lagt en åldersgräns på 13 år. Genom avancerad teknik och specialeffekter har man kunnat skapa ett spökhus där man berör besökarens alla sinnen.

gröna-lund-house-of-nightmares-premiär-press-blogg-bilder-recension-4
gröna-lund-house-of-nightmares-premiär-press-blogg-bilder-recension-1

House of Nightmares till vänster och Fritt Fall till höger. Två attraktioner på Gröna Lund som ger ett skönt adrenalinpåslag och pirr-i-magen-känsla. Gröna Lund hade öppnat några av parkens värstingar som vi fick provåka, bland annat Fritt Fall Tilt, Eclipse (slänggungorna som snurrar 120 m uppe i luften) och bergochdalbanorna Twister och Jetline. Eftersom parken inte stod öppen för allmänheten var det inga köer eller krav på att visa upp biljetter, så det var bara att åka det man ville.

Jag stannade inte kvar så länge. Jag råkade nämligen spräcka hål i grenen på mina byxor när jag satte mig i Twister. Det syntes inte så mycket i början, men känslan av att byxorna spricker lite mer ju mer jag rör på mig var ganska oskön. Jag envisades ändå att åka alla attraktioner en gång och låtsas som att jag inte märkte av att det fläktade lite vid ena skinkan. Gains!

Lofsangruppens inspirationshelg i Torekov

Efter fyra dagar på vift är jag hemma nu. Det har varit roliga, intensiva och alldeles fantastiska dagar på alla sätt och vis. Samtidigt som jag är fylld av beundran över mina coachkollegor och deras enorma kompetenser inom sina respektive områden, så är jag också oerhört glad och stolt över att jag är en i detta härliga team. Med allas vår olika bakgrund och utbildningar inom så väl kropp, kost, beteendevetenskap, pedagogik och träning i olika former så har vi en enorm samlad kunskapsbank tillsammans som vi kunde dela med oss av till alla deltagare på eventet.

torekov-lofsangruppen-inspirationshelg-blogg-bilder-eleiko-skivstång-träningsblogg-3
Vi behövde bara öppna altandörren i vårt hotellrum, så hade vi en perfekt gå-på-händer-gräsmatta utanför. Och de där sista repsen med pinne kvällen innan våra workshops gjorde susen! 

Vi hade träningskläder på dagen, men bytte till frivillig klädsel på kvällen. För min del blev det klackar och klänning. Jag delade rum med Elin Bemark, en ny coach i team Lofsangruppen. Hon är f.d truppgymnast, numera personlig tränare och även sångerska, låtskrivare och musikalartist (från bland annat Cats, Rock of Ages m.m.).

torekov-lofsangruppen-inspirationshelg-blogg-bilder-eleiko-skivstång-träningsblogg-1

Jag fick förmånen att hålla mina workshops med sprojtans nya redskap från Eleiko och jag blev så glad över att det var många som ville komma att alla platser blev fyllda. Det är jätteroligt att dela med sig av något man är passionerad över och har ”nördat” in sig i minsta detalj. Och ännu bättre när ens pedagogiska förmåga sätts på prov och får en undrande blick att plötsligt förvandlas till ett ögonpar som lyser ”aha!”.

Jag har tyvärr inga egna bilder från våra workshops att dela med mig av. Som ni säkert förstår hade var mitt fokus på deltagarna. Mitt coachhjärta nästan sprack av glädje när jag såg deltagarna i praktik och de gjorde allihopa så himla bra ifrån sig!

torekov-lofsangruppen-inspirationshelg-blogg-bilder-eleiko-skivstång-träningsblogg-2

Alla måltider på Hotel Torekov var tipptopp. Frukostbuffén hade precis allt (till och med chiapudding). Lunchbufférna var lika härliga och salladsbordet var så välfyllt att man kunde fylla en hel tallrik innan man ens hunnit snegla på varmrätten. Middagarna var helt magiska med poolen och havet som glittrade utanför och de vackra solnedgångarna som pricken över i:et.

torekov-lofsangruppen-inspirationshelg-blogg-bilder-eleiko-skivstång-träningsblogg-4
Det är inte varje dag man sitter 6+ timmar i en bil fullpackad med skivstänger, kettlebells och viktskivor. 

Havet var så nära, så nära… Men ändå så långt borta. Likaså hotellets SPA och gym, som jag inte besökte en enda gång under tiden deltagarna var på plats. Det var som att ställa ett påskägg framför ett barn och säga att hen inte får öppna. Jag fick ändå min kvot fylld när jag såg alla glada deltagare som njöt av sin vistelse till fullo! Och – vi hade tur med vädret! Skåne levererade!

#LofsangruppenGoesTorekov

Vi coacher har testat anläggningen på Hotel Torekov Resort and Spa. Vi har tränat, ätit middag, hängt på spa, tränat igen, ätit frukost… Och däremellan har vi jobbat, pratat och börjat förbereda inför vårt event som börjar ikväll (fredag) och avslutas på söndag runt lunch. Det kommer 60 träningsglada och starka kvinnor för att njuta av en hel helg med träning, god mat, spa och massor av nya bekantskaper. Så härligt!


Middag


Hotellfrukost


Min arbetsvy just nu. Jag sitter i en skön fåtölj under ett litet palmträd med lugn musik som spelar i bakgrunden.

Vi var ett gäng coacher som möttes i hotellets lilla gym klockan 7 i morse och körde ett riktigt discofredags-pass med fokus på axlar, triceps och biceps. Ådrorna poppade och mjölksyran i axlarna sprutade nästan ur öronen.

Nu har jag precis fått en rapport om att Eleiko har kommit hit och levererat helt nya skivstänger och viktskivor. Yey, fräscht! Det bästa är att de inte enbart kommer användas till detta event, utan är inköpta av ”oss”. En sådan grej får hjärtat att slå dubbelslag.

För er som är nyfikna på vad vi gör i helgen, så kan ni kolla under #LofsangruppenGoesTorekov på instagram.