Med flera strängar på min lyra

20140916-101248-36768614.jpg
En dag förra veckan på skolans gym

Jag tycker det är skönt att kunna disponera min egen tid som egenföretagare. Nu i detta skede med nya uppdrag, så har jag något att göra precis hela tiden. Dels har jag mina heltidsstudier, min kostrådgivningskurs, mina online-klienter på Lofsangruppen och min fysiska PT-verksamhet som jag fyller ut dagarna med.

Jag har inte varit på ”mitt” CrossFit Norrort på en hel vecka, på grund av att jag var bortrest på kick off med team Lofsangruppen och hade kurs resterande dagar av förra veckan. Jag är på väg dit nu, först för PT-kund och därefter egenträning. Det är skönt att bryta jobb/studier vid iPad och dator för lite omväxling!

Chins och dips

20140913-074614-27974655.jpg
Chins och dips

God morgon! Träningskläderna ligger kvar hemma idag, för jag vilar upp kroppen efter veckans träningspass och laddar upp med energi till ett tungt styrkepass imorgon bitti istället. Den här dagen får bli mer av en stillasittande karaktär, eftersom jag är i full fart att bygga vidare på min PT-utbildning med ännu mer kost och hälsa.

Om det börjar krypa i kroppen (vilket det har en tendens att göra på mig som är ovan vid att sitta still), så går jag längst bak i klassrummet där vi har vår ”lekplats”, dvs ett utrymme med foamrollers, pilatesbollar, trx, monkeybar, skivstänger m.m.

Bilden och rubriken har egentligen inget med inlägget att göra, men bara för sakens skull kan jag bjuda på hur gårdagens träning såg ut (jag slänger in något pass lite då och då av denna karaktär utöver min ”vanliga” styrketräning):
- 50 thrusters
- 40 hang clean
- 30 back squat
- 20 utfall
- 10 burpees over bar

+ AMRAP 10 min:
5 pullups, 5 press

Team Lofsangruppen

lofsangruppen_pt-online

Nu har bilderna kommit från vår photoshoot! Och här är vi; Sveriges enda kompletta och heltäckande online-team inom personlig träning, kostrådgivning och rehabilitering.  Jag lovade er en bättre presentation av coacherna i Lofsangruppen, so here we go… Det här är mina kollegor:

Lovisa – Även känd som ”Lofsan”. Hon står bakom hela konceptet Lofsangruppen och är i botten personlig tränare med gedigen erfarenhet. Bland annat driver hon Sveriges största träningsblogg, håller föreläsningar, syns regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon som träningsexpert och gör träningsresor. En kvinna med många järn i elden!

Rebecca – Coach i Lofsangruppen, men också Lovisas hjälpreda bakom kulisserna. Utbildad personlig tränare och kostrådgivare. Några beskrivande ord om Rebecca är: strukturerad, noggrann och ambitiös. Hon är ödmjuk, har sunda värderingar och ett stort hjärta!

Clara – Coach i Lofsangruppen. Expertisen är att lyfta tungt och den övning jag bäst förknippar Clara med är marklyft. Hon har ett öga för detaljer och är pedagogiskt skicklig på att ge tydliga instruktioner till övningar. Hon är både stark och smart. Ett bra stycke kvinna, med andra ord!

Johanna – Coach i Lofsangruppen. Stark som en oxe och med lång idrottskarriär bakom sig. Hon vet precis hur man får kunden att komma utanför komfortzonen, men samtidigt vara en snäll och kompetent coach med hjärtat på rätt plats.

Betty – Coach i Lofsangruppen. Ägare av B-room, ett coolt och funktionellt tjejgym i Växjö. Kettlebell-instruktör och certifierad mammamage-tränare. Kompetent och en riktigt härlig personlighet.

Louise – Coach i Lofsangruppen. Legitimerad sjukgymnast som sitter på enorma kunskaper om skador, rehab, prehab och kroppens rörelsekedja. Hon är en stor tillgång i teamet, med sin härliga karaktär; tydlig, trevlig, pedagogiskt och ödmjuk.

Sophia – Coach i Lofsangruppen. Legitimerad dietist med en  djup kunskap inom det oerhört breda och komplexa ämnet kost. Hon hjälper både kunder och coacher har ett sunt förhållningssätt till mat. Perfekt i dagens samhälle när vi blir översköljda av så många sanningar och myter.

Ida – Coach i Lofsangruppen. Multisportare, som cyklar, springer, paddlar och vet precis hur man konstruerar program för konditionsträning för att på bästa sätt uppnå nya nivåer.

Caroline - Hon är inte coach i teamet, men hänger med oss andra bakom kulisserna ändå. Anledningen till detta är hennes kunskaper i och med yrket som läkare. Hos oss är hon den läkare som vi rådfrågar när det gäller medicinska frågor.

Kostrådgivning

20140910-055207-21127627.jpg
Gårdagens lunch med team Lofsangruppen var oxbringa och rotfrukter

Från det ena till det andra. Mina barn är kvar hos mormor resten av veckan och jag träffar dem inte förrän på söndag kväll. Men det är så jag är tvungen att göra för att få ihop pusslet med skolan. Det är många och långa dagar.

Denna vecka och även lite längre fram i september ska jag bygga på min PT-utbildning med en kurs i kostrådgivning. Min lärare kommer vara Kristina Andersson, en näringsfysiolog som bland annat syns på TV4 Nyhetsmorgon (ibland tillsammans med min kompis/arbetsgivare Lovisa) och i olika magasin som kostexpert.

Kristina hade några kostdagar med oss även i PT-utbildningen, men det går att djupdyka i ämnet hur mycket som helst. Kursmaterialet är riktigt stort och matigt (hehe) och vi kommer gå djupt in på cellnivå och så mycket mer. Det är en stor förmån att få en utbildning packad och levererad av någon som verkligen kan som grej! Det ska bli så kul!

Kick off med team Lofsangruppen

IMG_1405.JPG
Den här bilden lånade jag av Betty Wassenius, som driver det coola och funktionella tjejgymmet B-Room i Växjö. En bättre presentation av samtliga coacher får ni av mig när jag har fått bilderna från vår photoshoot.

Hej på er!
De senaste 1,5 dygnen har jag varit på konferens med coacher och övriga inblandade i Lofsangruppen. Teamet består av kompetenta, självgående och coola kvinnor med stor drivkraft och hjärtat på rätt plats. Alla är kunniga inom stora områden kring träning, kost och hälsa, men har också en spetskompetens som tillför gruppen någonting och där man kompletterar varandra. Att vara handplockad till ett sådant gäng placerar sig högt upp i listan av alla de bästa komplimangerna jag någonsin fått!

Under dessa dagar har vi pratat mycket om själva projektet Lofsangruppen, men också haft workshops, föreläsningar, tränat och ätit. Det är så givande att jobba i ett team med coacher där alla sitter på enorma kunskaper, men också delar med sig till varandra.

Vi har bland annat grottat ner oss i kostrådgivning med dietist-Sophia, rehabträning med sjukgymnast-Louise och mammamage-träning med Betty som har en bred kunskap om träning efter graviditet och är certifierad mammamage-tränare. På de flesta PT-utbildningarna går man visserligen igenom träning vid graviditet och efter förlossning, men min uppfattning är man bara är där och skrapar lite på ytan, vilket leder till att de allra flesta personliga tränare har alldeles för lite kunskaper i området. Att gå ännu djupare in på ämnet ökar förståelsen och ger verktygen för att kunna utforma träning som minimerar risken för smärtor och skador.