Version 2.0

Inspirationshelgen som Lofsangruppen styrde upp innan sommaren blev ett lyckat koncept och det blir en repris i underbara Torekov nu i oktober.

Hela coachteamet med personliga tränare, dietister, naprapat, sjukgymnast, löpcoacher och läkare kommer finnas på plats, så det kommer återigen finnas en stor samlad kompetens i eventet på våra föreläsningar och workshops. Även om vi är en bunt olika personligheter med olika utbildningar och erfarenheter, så står vi stadigt på en gemensam värdegrund inom träning, kost och hälsa. Ni som är intresserade kan läsa mer hos Lovisa, där ni också hittar information om hur ni bokar.

IMG_0079

På senaste eventet höll jag och min kollega Elin Bemark workshops i frivändning. Det var oerhört roligt. Frivändning (eng. clean) är ett av mina favoritlyft och med flera års erfarenhet av pedagogiska yrken, så kändes det både naturligt och hur kul som helst att hålla just dessa workshops där både kunskap och min förmåga att förmedla den till andra sattes på prov, på ett helt annat sätt än en PT-timme eller att instruera en träningsklass gör. Jag var lite nervös inför den feedback som varje deltagare hade fått skicka in efter eventet, men den visade sig vara så fin att jag nästan fick nypa mig i armen. Bra eller inte, så finns det alltid något som kan bli ännu bättre.

And so it’s gonna be. Vi kommer hålla worskhops tillsammans igen inom samma område, men denna gång kommer det vara två olika. Dessutom kommer vi kunna avsätta ännu mer tid till varje workshop. Ena workshopen kommer rikta sig till deltagare i nybörjarnivå som vill förstå frivändning i både syfte och utförande. Den andra workshopen kommer vara något mer avancerad och rikta sig för den som är bekant med övningen, vill utveckla sin teknik och även jobba med överstöt.

Elin och jag kommer dessutom ha äran att köra helgens sista klass, för alla deltagare som vill kräma ut det allra sista och avsluta inspirationshelgen med svett och trötta muskler. Det kommer bli så kul!

Oh, ja. Det utlovas även goda måltider, mycket trevligt sällskap och tillgång till SPA under hela vistelsen. Det kommer bli så himla kul och jag ser framemot ännu en fantastisk helg i Skåne!

Beauty is about having a pretty mind, pretty heart and pretty soul

Sommaren levererar inte det bästa vädret om man tycker om att vistas utomhus, men vad gör man? Vi knatar runt i skogen, plockar svamp och blåbär. Chillar hemma och tittar på Netflix. Och när vi blir sugna på att bada struntar vi helt enkelt i allting vad stranden heter och går till simhallen istället.

IMG_0199

Simningen känns bra nu och bottendykningen blir bättre, både för mig och barnen. Att dyka 4 meter ner går numera helt utan problem. Och vet ni vad? Antonio imponerar och visade att han också kan dyka hela vägen ner till botten! Det gör mig glad att jag mina barn är två små vattendjur och inte är lika rädda för vatten som jag har varit. När jag gick i skolan och vi tränade simning och dykning, så var jag en av dem som satt på läktaren och tittade på de andra för att jag var så skraj och vägrade prova själv. Det är en av typ hundra saker som jag istället tar igen nu i vuxen ålder, nu när jag är både äldre och vet bättre.

Det hände faktiskt en kul grej när vi var i simhallen igår. Jag och Antonio hade precis övat på bottendykning när jag såg en kvinna och hennes kompis som stod vid bassängkanten och såg ut att titta efter något i vattnet. Hon frågade om jag kunde hjälpa henne att dyka efter hennes hårklämma som hon trodde låg nere i botten av bassängen, eftersom varken hon eller hennes kompis kunde dyka ner och hämta den. Efter några dopp lyckades jag urskilja något mörkbrunt på den svarta linjen i botten. Det gick knappt att se uppifrån vattenytan, men jag dök ner och plockade upp hårklämman. Att simma upp med en liten hårklämma i handen var en aningen lättare än att simma upp med en otymplig docka som väger 75 kg, men kvinnan var glad och bjöd mig och barnen på glass.

Jag har en annan vattenfobi-grej som jag har bestämt att jag ska bli bättre på, nämligen att simdyka sträckor. Jag har inte gjort något seriöst försök än, men målet just nu är att kunna simma en hel längd på 25 meter på ett enda andetag.

Utomhusträning

Jag fick finfint sällskap i boxen idag av min kompis Johanna, som också är coach i Lofsangruppen. Johanna är stark. Och då menar jag verkligen… råstark. Dessutom har hon en vilja av stål och ett pannben utan dess like, så det var verkligen jättekul att hon kom och hälsade på.

Det är inte många träningsanläggningar som har lika bra möjligheter till utomhusträning som CrossFit Norrort, så vi plockade givetvis ut allting vi behövde till träningen och sedan körde vi hela passet utomhus. Både Johanna och jag är vana vid att köra mycket styrka, så planen för vår träning var att vi skulle omsätta all den styrka vi byggt upp till funktionella rörelser. Med funktionella rörelser menar jag sådant som vi kan relatera till vardagen: att dra, lyfta, putta, kasta, klättra och så vidare. Inga krångliga övningar – bara helt naturliga rörelser.

lofsangruppen-coach-träning-crossfit-sollentuna-pt-personlig-tränare

Det blev tre korta, tuffa och roliga teamwodar som innehöll bland annat: marklyft, frivändningar, wall ball, strikta pullups, svingar, löpning, farmers walk, repklättring, välta däck och dra släde.

Mina ben är inte sommarfina nu, kan jag säga… Ett stort sår på underbenet som ständigt rivs upp av repklättring eller marklyft (om ni har undrat, så är det bland annat därför många crossfittare har knähöga strumpor) och blåmärken på låren. Geggavattnet som skvätte upp vid däckvältningen gav dessutom en ny gråbrun nyans på min hud. I brist på sol och brunbrända ben, så why not bara satsa på att istället bli jättesmutsig?

 

Fredagsfys och fredagsmys

Vi var fyra stycken i boxen som styrde upp en kul teamwod efter lite egenträning igår. Vi gick ut och flippade däck, 250 kg som vi förflyttade totalt 400 meter runt i kvarteret. Vi var i två lag, tjejerna mot killarna och turades om att göra varannan gång. Att välta däck är riktigt kul och med detta bjöd vi grannarna och förbipasserande på lite fredagsunderhållning också.

gröna-lund-sommar-konsert-2015-damian-markley-reggae

Damian Marley @ Gröna Lund. Han har så långa dreadlocks att de nästan når ned till fötterna. 

På kvällen byttes träningskläderna till människokläder. Jag har VIP-kort till Gröna Lund, som jag dessvärre inte har använt särskilt flitigt. Jag har varit bortskämd med att blivit inbjuden till parken när det har varit tomt på folk och kunnat åka allting helt utan kötider, så att vistas där när det är fullsmockat med folk blir en alldeles för stor kontrast.

Igår kväll lockades jag i alla fall dit för att se Damian Marley uppträda. Jag fick sällskap av min kompis Maria och vi inledde med att äta hamburgare och bara ta det lugnt. Innan konserten ställde vi oss vid scenområdet och strax därpå började det välla in mer och mer människor. Rätt som det var stod vi mitt i publikhavet och konserten började. Det var kul att se legenden Bob Marleys son stå på scen och få publiken i gung!

Anything that gets your blood racing is probably worth doing

Det verkar som att det pågår en del störningar i sändningarna av Sommarväder, men det gör inte mig så mycket eftersom jag då kan sitta inomhus och jobba. Just nu sitter jag och skriver träningsprogrammeringar till mina online-klienter i Lofsangruppen. Så kul!

2015-05-167
Ninja-lek

Jag har jobbsommar i år, vilket innebär: no utomlandsresa at all. Det känns lite konstigt, eftersom vi har rest iväg 1-3 gånger varje år sedan barnen har varit små. Som egenföretagare har jag trots allt möjlighet att åka närsomhelst på året, så länge barnen får beviljad ledighet från skolan. Det mest exotiska vi upplever den här sommaren är typ mormors lantställe. Jag har dock inte varit där i år ännu, men barnen har varit där både en i taget och båda samtidigt. Jag har med andra ord fått egentid med båda barnen, samt egentid helt för mig själv.