Pressfrukost med hälsa i fokus

20140902-102538-37538952.jpg
Inbjudande frukostbord

Nu på morgonen har jag varit på pressfrukost som hälsokedjan LIFE anordnade. LIFE fyller 20 år och bjöd in till föreläsning om hälsotrender och näringsrekommendationer. Jag fick ingen AHA-upplevelse av föreläsningarna, men däremot är det värdefullt för mig att ta del av hur andra tänker och ser på saker kring hälsa. Hälsobranschen är mycket stor, åsikter går isär och trender kommer och går i vågor. Det är kul med en ständigt omväxlande och oerhört bred bransch där man aldrig är färdiglärd och där varje dag är olik den andra.

Hey monkeysister!

image
image
image

Välkommen härliga september!
Nu börjar det bli höst och den har dessutom visat sig från sin bästa och soligaste sida idag. Att hösten kommer med kyla försöker jag förtränga bort just nu och passar på att träna utomhus så länge det går. Jag råder er att göra detsamma, för det är så härlig luft ute nu. Jag tyckte däremot att vattnet var ruskigt kallt när jag tvingades plumsa ner i Djurgårdskanalen i lördags. Det var definitivt inte tal om sommartemperaturer i vattnet. Hej höst!

Jag var ute på en promenad idag, gick förbi Segeluddens utegym vid Edsviken här i Sollentuna. Där gick jag några varv armgång, om och om igen. Jag lyckades avsluta precis innan valkarna i händerna revs upp. Upprivna händer är inte så önskvärt just nu, men armgång är kul och jag hade gärna tagit några varv till.

Tough Viking 2014

20140830-130632-47192427.jpg

Det blev ett bra träningspass idag! 15 km löpning mestadels i terräng med inslag av tacklingar simning, kräla i lera, klättring och så lite elstötar på det. Jag skulle kunna gjort ett varv till!

För er som undrar, så kommer en fullständig ”racerapport” inom några dagar med fler detaljer om hinderbaneloppet. Är det något särskilt ni undrar, så ställ frågan under detta inlägg.

Om några timmar är jag blöt, lerig, andfådd och svettig

20140830-063246-23566489.jpg

Lofsangruppen är en onlinetjänst där coach och kund integrerar med varandra via en app. Träningsprogram, kostråd och den mesta kommunikationen sker genom appen. Jag passade på att testa appen när jag tränade igår och körde ett pass som jag kommer få döpa om till ”Pannbensträning på roddmaskin” eller något liknande. Passet fungerar både för en nybörjare och en träningsvan, med skillnaden att den genomförs olika snabbt beroende på utgångsläge. Programmet är tufft, kul och har ett härligt överraskningsmoment på slutet!

Nä, snart åker jag in till stan, snurrar omkring på Gärdet, hämtar nummerlapp, laddar upp lite och kör Tough Viking. Vi hörs!

NEWS! Jag är coach i Lofsangruppen!

Lofsangruppen
Sju av tio coacher i Lofsangruppen

Nu är det äntligen officiellt! Jag är så glad över att få berätta om det här för er nu, efter små hintar i bloggen om några möten, projekt som är på gång och så vidare. Nu ska ni få veta. Jag är handplockad av Lovisa ”Lofsan” Sandström att ingå i teamet som coach i Lofsangruppen.

Lofsan kanske några av er känner igen genom sociala medier, i hennes medverkan som träningsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, tidningar eller i något annat träningssammanhang. Hon lanserade i alla fall en onlinetjänst vid namn Lofsangruppen nu i juni. Tjänsten fick snabbt många kunder och har expanderat hela tiden sedan dess. I takt med detta har fler coacher fått kliva in i teamet.

Lofsangruppen är unik i sitt slag, som den enda kompletta onlinetjänst med personliga tränare, kostrådgivare, leg dietist, leg sjukgymnast mfl. Var och en har sitt eget specialområde med allt från konditionsträning till styrkeökning, men också rehab, efter graviditet-träning, kostrådgivning och hjälp att komma igång eller finna balans i vardagen. Varje kund blir tilldelad den coach som matchar ens egna behov bäst. Det fina är att coacherna har daglig kommunikation med varandra för att på bästa möjliga sätt hjälpa varenda kund, därav vikten av den breda kompetensen i teamet. Här kan ni gå in och läsa mer om Lofsangruppen.

Att få ingå i detta team med kompetenta kvinnor är så himla kul! Hela teamets förhållningssätt går i linje med vad jag står för, nämligen en hälsosam livsstil där träning, kost och vila är i balans, där välmående kommer inifrån och träning är till för att må bra. Trevlig helg, mina vänner!