En dag på Gärdet

Barnen har varit lite nyfikna på var det är jag ska börja jobba och hur det ser ut där, så igår passade vi på att nyttja en ledig dag och åka till Slagskeppet. Eftersom jag mer eller mindre har jobbat på tre olika träningsanläggningar de senaste åren och de har fått vara med och besöka varenda ett av dem, så är det inga konstigheter för varken mig eller barnen att de hänger med till gymmet. 

Slagskeppet är det absolut barnvänligaste gymmet av alla jag jobbat på so far. Jag tror jag har sett barn där varje gång jag varit där hittills? Att träna ska vara lika naturligt som att andas och att träning är för alla – det är en självklarhet för mig. Därför gillar jag när atmosfären är öppen och välkomsnande för ALLA.

Till höst är planen att jag dels jobbar som PT men också håller CrossFit för barn på Slagskeppet, så håll ögonen öppna om ni (eller någon i familjen) vill komma och träna med mig! 

Alice hittade en bom att hjula på och hängde i räck

Barnen fick bänka (what else?) och när de tröttnat på att själva träna, så passade jag på att lyfta lite medan de roade sig med att lära sig jonglera.

Inne i boxningshallen finns det gott om yta för att leka gymnastik, YEAY!

Efter ett par timmar i Slagskeppet tog vi ek promenad över Gärdet och bort till museiparken.

Vi besökte en utav Antonios favoriter; Polismuseet. Där löste vi brott och tog en närmare titt på hit poliser arbetar.

Självklart testade vi polismotorcykel och polisbil också (och upptäckte det roliga i att sänd budskap till varandra vi radion….)

Men viktigast av allt… Vi testade mustascher! Eller rättare sagt, hur vi klär i unibrow.

Okej, kanske lite mustascher ändå.

Stå på händer behöver man också om man hittar en bra plats för sånt.

Nu har mina barn åkt ut till landet med mormorsgänget och de stannar där i fem nätter. En eller två nätter ifrån varandra lite då och då är jag van vid, men fem är nog årsrekord. Det är lite blandade känslor, dels saknad men också en viss gnutta av den där stillsamheten som infinner sig när man har tid för enbart sig själv. 

Vad jag ska göra under mina barnfria dagar? Träna, äta, sova och umgås med människor som jag tycker om. 

Ena stunden sol och bikini, andra stunden moln och luvtröja

I brist på sol finns ju simhallen för badsugna barn (och vuxen)

Antonio visar upp skillz på sin BMX

Hallå där! 

Det blev både Badberget och simhallen igår. Vad gör man inte när suget efter bad är stort, men solen går i moln? 

Idag har jag tränat på Friskis i Skanstull. Det har hänt på sistone att jag har besökt en del olika gym på just Södermalm. Hög volym på knäböj stod på schemat för min del och jag avslutade med förvånansvärt lätta 12 reps på 80 kg. Det kändes mest flåsigt och jag hade egentligen kunnat fortsätta med många fler reps. Eller ännu hellre lagt på mer vikt.

Resten av dagen ska jag ägna till att jobba lite och därefter hälsa på hos mormorsgänget. 


Härom veckan följde mina barn med ut till landet med mormorsgänget och på vägen dit stannade de vid Max (eller något annat snabbmatsställe). Barnen fick välja varsin leksak och Antonio hade valt en flodhäst och motiverat med ”för jag tänker på mamma när jag ser den”. Jag går nämligen under namnet ”Hungry Hippo” i familjen eftersom jag tydligen har enorm aptit på mat. 

Sommar 2017

Vi har sådan himla tur att vi bor nära vatten. Några morgnar den här sommaren har jag med grus i ögonen knatat bort till Badberget och startat dagen med ett morgondopp. Det är mäktig känsla hur ett dopp får mig att piggna till och bli redo för en ny dag! 

Jag nämnde ju att jag har valt att lämna Concor och ska börja jobba på Slagskeppet istället. Just nu är jag dock i en ”semi-semester”-period som innebär att jag jobbar på halvfart. Jag har ingen ”på golvet”-PT mer i sommar, utan jobbar enbart med onlinecoachningen hos Lofsangruppen. 

Att jobba hemifrån lämnar tid över till att hinna med mycket annat: träna, slappa, bada. Barnen är lediga hela sommaren, så det är guld värt med dessa sommarmånader med ungefär noll tider att behöva passa. 

Det är tisdag idag, ungefär 20 grader och mestadels sol här ute i orten. Vi gör som man bör en dag som denna; går till Badberget! 

Efter ett blogguppehåll

Det var minsann på tiden att det dyker upp ett nytt blogginlägg. Det var ju inte igår, eller förra veckan eller ens förra månaden… Här har tiden stått stilla medan livet har rullat på i vanlig ordning. Jag ska försöka snabbt summera ihop året som gått. Strukturerad som jag är, så tar vi det i olika stycken.

BLOGGEN
Under början av förra året tappade jag motivationen att blogga. Det dök upp lite sporadiska inlägg under årets första halvår, men sedan har det varit helt tyst. Jag vet inte riktigt varför, men jag antar att jag inte fann något behov i att dela med mig av saker utan har istället hållit mig utanför sociala medier. Det är knappt så att jag ens har varit särskilt aktiv i övriga kanaler heller även om det har dykt upp något livstecken lite då och då på typ Instagram och på Facebook. För min del har det känts ganska märkligt att inte skriva varje dag med tanke på att bloggen har varit en del av min vardag under många år. Det tog tid för mig att acceptera att lusten plötsligt försvann men å andra sidan har en lång bloggpaus varit välbehövligt för att jag har kunnat landa i mina tankar på andra sätt och ventilera åt andra håll.

Barnen är inte små längre, så det har känts helt irrelevant att dela med mig av vår vardag – Alice och Antonio är två stora barn nu, som fyller 10 och 12 år i höst (!) vars integritet jag respekterar och inte vill utelämna offentligt utan att de själva godkänt det.

Sedan tror jag faktiskt att det faktum att jag hade sönder min dator 2 gånger inom loppet av 5 månader gjorde att jag lessnade lite på allting som har med teknik och datorer att göra… Det räckte liksom att ha mina online-klienter och hålla reda på alla mappar och dokument som har att göra med mina kunders träning och mitt företag.

Allt eftersom har blogglusten dykt upp igen och jag tror och hoppas på att bloggen snart är vid liv igen.

IMG_2710

RESOR
I vår familj gillar vi att resa, men eftersom jag har varit nyföretagare så har fokus inte varit där på sistone. I fjol tog jag äntligen ledigt och vi åkte till Italien. Det var inte den lugnaste och mest avkopplande resan då vi var i Rom, Napoli och Amalfikusten, vilka givetvis allihopa var välbesökta under högsäsong. Trots att vi stötte på en del utmaningar, så tycker jag att jag och barnen hanterade saker bra och har Italien som ett ganska trevligt minne ändå. Vi är dock alla tre överens om att det gärna får dröja länge innan vi återvänder dit… När vi ska till Medelhavet, så är Grekland the place to be!

IMG_6033

TRÄNING
Min träning har periodvis gått riktigt bra. Iblnad har den prioriterats lie mindre på grund av mycket jobb och ibland har jag kunnat mysa mig igenom långa pass utan en tid att passa. Träning är för mig något som jag gör för att jag tycker att det är kul och tröskeln till att träna känns aldrig hög. Tack vare den starka grund jag byggt upp under 2015 och 2016, så har träningen varit både skadefri och jag har blivit fysiskt både starkare och uthålligare.

IMG_6567

JOBB
Det här är ett område som har stått högt i kurs under året. Jag är inne på mitt tredje år som egenföretagare. Jag coachar online via Lofsangruppen och har jobbat som PT och coach på ConCor CrossFit. Ganska nyligen gjorde jag dock beslutet att söka nya utmaningar, så jag kommer finnas på Slagskeppet (Gärdet) istället.

IMG_5640

VARDAG
Oh my, detta har rullat på som en tombola. Ju större barnen blir, desto större blir utmaningarna. Logistiken och allt vardagspussel är en utmaning varje dag, inte minst för mig som lever som ensamstående mamma på heltid och har haft rätt så oregelbundna arbetstider. Jag har mina grejer och barnen har sina grejer. Hemligheten ligger i god planering (som fallerar ibland). Vissa dagar är jag hur pigg som hest, andra dagar stupar jag i säng.

Sådärja, det var en liten update. Nu tycker jag att bloggen förtjänar att vakna till liv igen!

Hejdå Sverige – hej Italien! 

Sedan jag startade eget företag för ganska exakt två år sedan, så har jag inte haft ens en hel veckas sammanhängande ledighet. Några dagar hit och dit och som längst över julhelgerna. 

Därför har jag sett framemot dessa kommande veckor – jag ska vara helt bortkopplad från jobb i två veckor nu! Ledigheten ska jag och barnen njuta av i Italien och vi är på väg dit just nu. 


Från Sollentuna kan vi smidigt ta pendeltåget raka vägen till Arlanda. Idag var det lite ruggigt väder, så Antonio myste in sig i min mjukiskofta.

Glada och förväntansfulla barn. Antonio valde klädsel efter resmål.


På Arlanda! Semestern började med burgare och OS på O’Learys.


Vi köpte böcker och satte oss tills sist vid gaten för att vänta in boarding. Antonio älskar att kolla på plan som både landar och lyfter, och inte minst när planet som vi ska åka med lastas med resväskor. 

Yeay! Ikväll ska vi käka pasta och kolla Colosseum eller något annat turistigt.