MAT, GOLF OCH LITE CANCER

 

Måndag. Helgen har varit hektisk. Middag hemma i lördags. Någon slags Eurovisionstittande för barnen. Fast det är klart vi alla hamnade framför TV:n när det var 10 minuter kvar av röstningen.

 

Threst lagar all maten. Jag var i Sickla på deras matmarknad och Lennox på golfbanan. Det är nästan bäst att inte vara hemma när han förbereder maten. Hans kockfasoner sitter i och då är det bäst att hålla sig undan. Det  blev genomgående italiensk. Carpaccio till förrätt, delizie till huvudrätt och tiramisu till efterrätt.

 

Och så en mozzarella capresesallad men rostade pinjenötter, basilika och balsamico på.

Jag måste ta tag i det här med min röntgen. Minns ni att jag var på Stureby Vårdcentral och blev lovad en röntgen av buk och lunga? Det måste vara et halvår sedan snart. Måste ringa min husläkare och fråga hur det går. Jag tänker ju på det ofta. Att det är ett tag sedan nu. Och jag undrar hur min kropp mår. Om den håller sig cancerfri eller om något har börjar växa.

 

Sent blev det. Gästerna gick vid 2:30 och då började Lennox tvätta sina golfklubbor. Han tävlade i går. Har blivit helt besatt av golf vilket jag tycker är kalas. Mycket motion, frisk luft. I fredags gick han en 18-håls runda med en 11-åring och två vuxna som han aldrig träffat förut. Det tar ju ca 3 timmar nästan och man måste hålla reda på sitt scorekort, skriva upp, mental fokusering och allt det där. Jag satt på parkeringen klockan 21:30 i fredags kväll och väntade på honom på Ågesta. Lilla, stora Lennox.

 

JÄMSTÄLLDHET OCH FÖRÄLDRARLEDIGT

Det är mycket podcastande senaste tiden. Tre stycken på två veckor tror jag, Nu verkar ju ingen av er vara vidare värst intresserade av poddar. Igår träffade jag Natashja Blomberg, aka Lady Dahmer som driver Sveriges största feministblogg. Vi har ju setts tidigare, i andra sammanhang och ämnet igår handlade om jämställdhet och föräldrarledighet.

 

Det är inte första gången jag poddar för Joller och Philip Avent heller. Och de har många lyssnare fick jag höra. De hade nog hoppas att Ladyn och jag skulle vara mer oense, hamna lite i luven på varandra. Jag var hemma med barn 9 månader. Sedan tog Threst över och var pappaledig. Natashja har varit hemma med båda sina barn hela tiden, hon frilansar och är en riktig hemmafru. Så vi kommer från helt olika utgångslägen.

 

Det enda problemet med Beppo som inspelningstudion heter är att den ligger så dumt till. Vackert men dumt. Bakom Münchenbryggeriet. Man får gå en jädra bit och jag är ju en lat jävel så..

 

Ikväll blir det middag hemma. Tessan, Patrick, Leo, Anna, Christer, Maria, Staffan, Estelle, Christoffer. Threst får laga mat hela dagen. Själv får jag på min höjd som vanligt duka eller diska. Men det är cool.

 

VI GÖR VÅRT BÄSTA

 

 

Vi har alla massa oskrivna brev liggandes inom oss. De kommer aldrig iväg. Det finns ingen  tid, inget engagemang, ingen ork. Jag har hållit på med ett liten sak ett tag. Eller hållit på och hållit på är väl kanske inte rätt ord. Jag har hjälpt min kompis Jonathan med hans projekt. Ett väldigt fint och ärligt projekt. Han ville göra en film till sin mamma som alltid funnits där och slitit och kämpat  för hans skull. Sett till att han och hans lillebror fått det bästa trots flera jobb och två skilsmässor när barnen var små.

En hyllningsfilm. Så hon ska förstå hur bra hon lyckades även om hon inte tror det. Det vanliga mammadilemmat. Att vi känner oss så jäkla misslyckade ibland men att vi ända alltid är ”good enought” . Så han överraskade henne med det här brevet, Jag har intervjuat honom. Han har skrivit sin text på sitt håll och jag på mitt. Och sedan har vi fått ihop någon slags gemensam text tillsammans. Micael Engström har filmat och ja. Den är väldigt stark och naken och genuin då Jonathan bara hade en tagning på sig att filma. Det går ju inte att fejka något sådant här.

 

 

Jag ska lägga upp hela filmen här om några dagar och det vore roligt om du ville sprida den i dina kanaler. Lagom till Mors dag. För vi är bra, de allra flesta av oss. Som mammor. Här kan du se den korta versionen.

 

 

MR MELIN


Martin Melin. Jag intervjuar honom för Lotta möter. Den här längre artikelserien som är min. Vi känner varandra privat. Har hyrt hus på Gotland med han och hans ex Camilla samt hängt tillsammans i Thailand. Så det är lite som att intervjua en kompis. Hela intervjun kan du läsa om någon vecka i kulturtidskriften Hänt i Veckan.

Han har ett stort hjärta, den där Martin. Storsint. En av de bästa egenskaperna en människa kan ha.

Torsdagen kan bli bra. Ikväll firar Creative Headz 10 år och det bjuds på skumpa och tårta. Bara en sådan sak en simpel vardag.

 

DEN BÄSTA LÖRDAGEN

 

Vi ligger i Lennox säng. Den som Threst så fint snickrat själv.

”Mamma, om du fick säga den bästa lördagen vad skulle det bli?”

”Hmmm. Jag skulle sova till 11, sedan baka scones till frukost och kaffe och smoothie som vanligt. Sedan skulle jag gå på bio, köpa jättejättemycket godis och popcorn och hitta en bra rysare eller zombiefilm. Sedan skulle jag åka till Yasuragi och bada i de varma källorna och sedan åka till ett stall och rida om jag hann.

Sedan åka hem, och OM vi haft TV i sovrummet hade jag lagt mig i sängen med ännu mera godis och tittat på en bra film på kvällen. Så skulle min bästa lördag se ut”.

Hur skulle din vara Lennox?

”Jag skulle sova till 9, och sedan spela golf och sen gå på bio. Det skulle vara min bästa.

Jag älskar de här små förtroliga samtalen. Som diamanter som glittrar i mörker.

annonser