DA SCARS

Thailand 2010

De här ärren. Jag älskar mina ärr tre ärr. De har räddat mitt liv. Numera solar jag utan tejp. Och de är ju inte skitsnygga förstås. Det är inte det jag menar. Men jag är stolt över dem. Ser dem som krigssärr. Visst tittar folk.  På stranden. I den allmänna duschen. Jag skiter i det. De tror att det är en trafikolycka kanske. Eller  en operation av någon slag. Cancer. I tarmen. Och min lever den lever sitt eget liv efter operationen. Jag känner den när jag böjer mig ner. Sitter i soffan med uppdragna ben eller knyter skorna. Då tar det emot på höger sida. Känns som en stor böld. Den har bestämt sig för att växa sig lite större än sin ursprungliga storlek, den lille rackaren. Läkaren visade det på röntgenplåtarna. Hur den fyller ut hela mitt hålrum. Jag undrade lite om den vet när den ska sluta växa. Så den inte fortsätter ner i benet.

 

Det finaste ärret av dem alla är mitt kejsarsnitt förstås.

 

Ni undrar förstås hur jag har det i  här Grekland. Det kan ni göra ett tag till. I morgon dammar vi in med lite hot news.

IN THE AIR

Jodå. Om man kunnat veta hur varmt det ska vara hemma hade man kanske inte bokat den här resan för flera månader sedan. Att resa för mig är livsviktigt. Om jag fick drömma fritt skulle jag vilja ha ett jobb som tog mig över världen. Jag är ju ett fan av Sverige men inte av dess klimat. Klockan är 6 på morgonen. Arlanda väntar. Jag har ingen aning om nätet där vi bor men bloggar som alltid varje dag.  Det är alltid min förutsättning oavsett om jag befinner mig i Afrika, Thailand, eller hos mamma i Fjugesta. Nu kommer snart taxin. Och min jobbarkompis Lina som ska bo här hos Tjockkatten.

 

Vi ses snart.  Bara från en annan destination.

VUXENFEST

 

Sättet man festar på nuförtiden. Det är väldigt annorlunda mot förr. Christian fyller år och har trädgårdsfest för 40 personer hemma. Alla våra vänner är där. Farmor är barnvakt hemma. Det är barnfritt denna kväll. Både Threst och jag gillar ju att partaja. Och dansa framför allt. En kväll utan dans är liksom inte riktigt fullbordad. Igår blev det mycket Michael Jackson. Jag har ju aldrig varit en tjej som hängt på krogen. Mest för att jag har varit i en relation i nästan hela mitt könsmogna liv och för att jag är rätt präktig och lte tillrättalagd. Det finns alltid en morgondag för mig. Även innan jag jag fick barn. Önskar att jag vore lite mer wild & crazy. Let my hair down som Camilla brukar säga.

 

 

 

Jag kan sakna det där ibland. Speciellt sedan Lennox klivit vidare och man som mamma inte längre behöver vara där så handgripligt där med matning, blöjor. De tar naturliga steg ifrån oss. De där småbarnsåren när faktisk mycket fokus ligger på barnet och dess grundläggande behov. Jag märker det tydligt hos mig själv. Han är förstås prio ett men jag börjar längta efter den där Lotta innan barn. Att vi kan börja gå ut och dansa, lättare att ha barnvakt när de blir äldre. Att man inte bara är mamma hela tiden.

 

 

 

Det var fantastiskt trevligt igår. Vi stängde stället. Tog en taxi hem vid 02. Lennox låg i soffan och sov. Farmor orkade ju inte bära upp honom förstås. Själv försöker jag packa inför Grekland i morgon. Det går väldigt, väldigt långsamt.

 

 

Nåja. Två veckor i Grekland. Kattvakten flyttar in i morgon. Planet lyfter 9.

Chappen

 

 

Åh, det är stekhett. Över 30 grader varmt. Jag älskar det. High Chaparal bjuder inte på några överraskningar. Det tar cirka 4 timmar och åka. Vi stannar och äter lunch. Och åker lite fel i Gnosjö.

 

 

Vi har hyrt en liten stuga på campingen. Fyra bäddar. Eller bäddar och bäddar. Det är plywoodskivor med en tunn madrass på, ett bord och två stolar. Men  det ligger två meter från en anlagd liten sjö men tyvärr väldigt nära själva scenen där en trubadur kör fram till 24. Min lillebror och hans dotter Elsa skulle hit samma dag. Snacka om tillfällighet! De bor ju i Örebro och hade planerat en dag här.

 

 

Så vi möts upp och äter middag ihop. Sedan följer de med till vår stuga en stund. De har hyrt boende i Hillerstorp, ett litet samhälle en mil härifrån. Lennox älskar ju det här. Det är för hans skull förstås vi gör det. Han träffar massor av nya kompisar och går inte att få in när det är dags att sova.

 

Vi tittar på lite shower och försöker hålla oss i skuggan.

 

Skönt att få doppa sig efter en svettig dag inne på High Chaparal.

 

 

Och på morgonen tar man sina pinaler och går och tvättar sig på den allmänna toan. Jag har inga större problem med det så länge det är rent och fräsch. Sedan är det ju alltid jobbigt att inte ha egen toalett förstås. Och att borsta tänderna ihop med ett gäng andra är ju också lite speciellt.

 

 

 

 

 

Vi går halva dagen igår. Åker vid 16. Kör förbi den svindlande vackra Jönköping som just igår kväll såg ut som den Italienska kusten. Hänförande vacker. Tänker på Linda. Snabbt ilar hon förbi. Kör halva vägen var. Det enda jag har problem med är alla lastbilar som man måste köra om. Varenda gång får jag sug i magen och svaj på ratten. Och man måste ju förbi dem.

 

Mr triggerhappy har varit i sjunde himlen. I dag väntar en dag på stan för mig. Måste uträtta några ärenden och sedan väntar trädgårdsfest hos Christian och Cristina. Christian fyller år och har bjudit 40 personer. Farmor är barnvakt och man kan ju inte säga annat än att de får tur med vädret.

 

 

Radio

Vi är på High Chaparal i mörkaste Småland. Det har blivit lite av en tradition. Jag har själv minnen härifrån som liten. Sedan är det väl bättre om man minns finkulturella saker som museum och kända tavlor. Det här är ju Ikeas och Svenssons paradis. Foppatofflens mecka och vesuvio med extra allt. Jag älskar det, Lennox också även om jag hade mina funderingar med det här att skjuta och pistoler.

Men så tänkte jag att det är väl bara att låta honom go bananas en gång per år. Get it over with. Låta honom sikta och skjuta tills det står honom upp i halsen. För det är lite som att säga knulla hundra gånger. Till slut har det tappat sin laddade innebörd. Min lillebror och hans dotter råkar vara här samtidigt. Kusinträff i vilda västern. Och sedan åker vi hem och lämnar den här isolerade händelsen bakom oss. Bildregn utlovas i morgon.

Själv är jag sugen på att göra mer radio. Gillade det. Har ju poddat samt varit gäst i olika program. Att få äran att vinterprata var helt fantastisk. Som jag slet i månader med min producent för att få till det. Du kan lyssna på det här om du vill.

Just nu sitter jag i en bil på väg hem.

 

 

20140722-003630-2190049.jpg

annonser