GO RED

Jag brukar alltid gå den årliga visningen för 2,6-miljonersklubben Go red som handlar om att främja kvinnors hälsa. Så också igår på Oscarsteatern. Där träffade jag Katerina Janouch. En härlig människa på alla sätt och vis. Innan var det vimmel på Auktionsverket och på förmiddagen besökte jag Lisen i hennes fantastiska 17-tals gård på Lidingö.

 

Och så har jag gjort en Lotta möter med Richard Herrey. Den finns i butik nu för den som vill läsa. Jag är på språng. Ska intervjuas för finsk tv på eftermiddagen men först träffa Thomas Hedengran på Dramatentrappen om en halvtimme.

Woop Woop.

Foto: Micael Engström

OCH HÄR KOMMER ALLA KÄNSLORNA PÅ EN OCH SAMMA GÅNG

Så mycket känslor och minnen. Värmen, det ser molnigt ut på filmen. Alla fina barn som väntade. Kurret i magen, fukten i nacken. Dofterna. Leendena och tacksamheten som inte riktigt går att förklara men som man kan ana på filmen. Längtar så tillbaka. Än en gång. Tack Specsavers för det ni gör och gör mig en del av också.

VÅRENS MUST HAVES

 

Jag var på mässan för en tid sedan, Ville dit för att titta på Frontrows nyheter. De sprang jag på för ett halvår sedan av en slump och har sedan dess gillat dem mycket. De är kanske framför allt kända för sina väskor men har så mycket annat fint i sortimentet. Frontrow finns i Höllviken, eller det är där de har sitt huvudkontor och jag har ju en speciell relation dit då vännerna Anna och Christer Hammar bodde där några år och vi var ofta på besök. Lennox lärde sig cykla minns jag första gången utan stödjhul på deras villagata (under uppsikt kanske ska tilläggas)

 

 

De här skira romantiska tunikorna är ju fantastiska Jag är ju inte speciellt förtjust i det ryschiga, romantiska men den vänstra blir fin till skinn och boots tänker jag.

 

 

 

 

Och hur coolt är inte det här? En hel outfit i det här rockiga mönstret och höga svarta stövletter.

 

 

Den här magiska jackan med snörning är en annan favorit. Jag är ju som sagt en jeans och bootstjej. Inte mycket för färg och detaljer. Och hur gammal jag än blir kommer jag alltid gilla leoprint  och turkoser. Jag försöker i omgångar klä mig efter min ålder men återkommer alltid till mina favoriter. Spetsiga boots, jeans, skinnjackor, enkla t-shirtar. Till våren kommer ju bootcut/flare tillbaka stort. Alltså de utställda byxorna, 70-tals stuket. Jag kan gilla det om man bär dem till enkla tunikor, collegetröjor och smala boots. Värdsliga ting men ändå kul med kläder ibland.

 

LÖRDAG-SÖNDAG

Vi har varit på Farstabadet. Mysigt, 29 grader varmt i luften. Jag kunde sitta och hålla koll på Lennox och klasskompisen Oskar som var med. Och jag badade faktisk, tro det eller ej. Och så bubbelpoolen förstås. Jag är väldigt obrydd i det där. Att massa människors gamla hudavlagringar åker omkring, jag är en sådan som i princip kan låna någons tandborste. I princip. Nej, någon prinsessa är jag inte. Sedan har jag andra flaws förstås.

 

”Let´s Dance” i fredags och snacks samt ”Melodifestivalen” i lördags och godis. En helt vanlig helg med andra ord.

 

Foto: Malin Bondeson

Arne Weise har fyllt 85. Det firade han flott på Ulla Winbladh och jag var där några timmar för att göra vimmel på i lördagseftermiddag. Men nu är det måndag och veckan ligger dallrande framför mig.

GRATTIS DR DENIS

 

Idag fyller Dr Denis Mukwege 60 år. Denna otrolige man är chefsläkare på Panzisjukhuset i Kongo, som stöttas finansiellt av bland annat Läkarmissionen. Jag ska inte bli långrandig men Dr Denis opererar kvinnor på löpande band. Vars underliv blivit söndertrasade i de väpnade konflikterna i kriget. För det arbetet har han blivit mordhotad flera gånger, och varit tvungen att fly landet. En sann hjälte. Och jag kommer förmodligen tjata hål i huvudet på Eva för att hon ska släppa iväg mig till Kongo och Panzi.

Ni undrar hur ni firar honom bäst? Genom att att teckna ett autogiro med valfritt belopp som öronmärks specifikt till Panzi. Enkelt gjort här.

Nu ska vi åka och bada.

annonser