Aktivitetsguiden » Åbergs Museum
Åbergs Museum

Åbergs Museum

Lasse Åbergs museum i Bålsta
är ett museum för hela familjen


En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna och en av världens främsta antika Disneysamling.
Trazankoja är byggd i tre våningar och är full av Trazangrejer och djur av alla slag. Där har barnen jättekul med skutt, bus och kurragömma i de små hyddorna. De åker kana i rutschbananen, bankar och pillar på grejer i Olyckans garage eller i Hemlige Arnes labb och vågar sig över stora stupet på hängbron. Vill man ta det lite lugnt kan man titta på Trazan & Banarne i filmhörnan och i en annan hörna sitter man och ritar.
 

 
Du kan boka masKOten kossan Daisy som värdinna på ditt kalas på Åbergs museum. I restaurangen, som har bord både  inne och på en härlig uteservering, kan du äta gott och fika. Allt är lagat på plats och hembakat. Utanför muséet finns en stor, härlig lekplats för alla barn och två snälla kossor som aldrig gör en fluga förnär.
 
 

Kontaktuppgifter till Åbergs Museum

Telefon: 08-411 00 40
Telefon restaurangen: 08-408 08 550

Adress till Åbergs Museum

Åbergs Museum, Kalmarvägen 10, 746 25  BåLSTA