Aktivitetsguiden » Akallaby
Akallaby

Akallaby

I en gammal fin bymiljö med många små hus och större stallbyggnader ligger denna lekplats och plaskdamm tillsammans med en 4H-gård med djur. Här finns även café, minigolfbana, stor fotbollsplan, keramikverkstad och annan verksamhet.

Caféet har öppet mån-torsd 10-21 fred 10-17 lör-sönd 10-16 och har en liten handikapp-toalett. Det är inte tillåtet att parkera vid gården utan man får parkera på gatorna i bostadsområdena en bit bort, men det går att köra fram och släppa av om man har en bil med hkp-tillstånd. Det är vissa lutningar på gångvägarna till byn.

Lekplatsen är uppdelad på fler ställen med byggnader mellan. Det finns en del inspringningsskydd, men lekplatsen är inte inhägnad.

Det finns en klätterställning som står på fallskydd, en gungställning med olika typer av gungor och en hkp-gunga där man kan spänna fast barnet om man har med sig egna band. Det finns även en månggunga. Det finns olika vippgungor och en mängd detaljer och lekredskap som kan vara roliga att upptäcka. Det finns flera sandlådor med sand i olika höjd och under tak. Lekredskapen är till största del tillgängliga för rullstolsburna. Plaskdammen har en trappa med handledare.

Det finns många sittplatser i sol och skugga och en grillplats med flera grillar.

Kontaktuppgifter till Akallaby

Telefon: 08-508 010 00

Karta