Aktivitetsguiden » Capoeira för Barn
Capoeira för Barn

Capoeira för Barn

Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem.
 
Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar.
 
Tips: Kampsport är ett utmärkt sätt för barn att lära känna sin kropp. Capoeira för barn 4-6 år finns på Senzala på Södermalm i Stockholm. Prova första gången gratis, gäller fram till 10:e maj.

Kontaktuppgifter till Capoeira för Barn

Karta