Aktivitetsguiden » Cosmonova
Cosmonova

Cosmonova

Sveriges största filmupplevelse! På Naturhistoriska riksmuseet ligger kupolbiografen Cosmonova som visar filmer i världens största filmformat IMAX och i digital 3D. Under den enorma kupolen på 760 kvadratmeter tas du med till fascinerande platser på jorden, nere i haven och ända ut i yttre rymden.

Cosmonovas filmutbud kombinerar kunskap och underhållning och du får en upplevelse som sitter kvar länge.

Aktuella filmer:

Osynliga mysterier
Det finns i din vardag, mitt framför dina ögon. Du kan bara inte se det. Antingen är det för snabbt, för långsamt eller för litet för att du ska kunna uppfatta det. Det här är filmen som handlar om hur det skulle se ut omkring oss om våra ögon kunde se allt, till exempel det som ligger utanför regnbågens färger. Med hjälp av höghastighetskameror, intervallfotografering, elektronmikroskop och nanoteknik blir det osynliga synligt.

En fartfylld film för hela familjen med spännande specialeffekter.

Galapagos 3D
Mitt ute i Stilla havet ligger de ensliga Galapagosöarna, ett paradis som inte liknar något annat. Här har livet under miljontals år utvecklats isolerat från omvärlden. Det har resulterat i ett naturens sagoland med fantastiska växter och fascinerande djur som har anpassat sig till den unika miljön.
Här kommer du nära de karismatiska djuren som finns i vulkanöarnas dramatiska natur. Det är också en berättelse om att överleva mot alla odds och om naturens förmåga att hitta lösningar.

  

 

En resa bland korallreven
Följ med till korallreven i det avlägsna Västpapua. I detta paradis under havsytan finns fler marina arter än någon annanstans på jorden. Vi följer med öbon Jawi på hans upptäcktsresa och upplever hur utsatta rev blir livskraftiga igen. Vi möter valhajar, havsköldpaddor, rockor och andra fascinerade djur i havet.

En resa bland korallreven är en berättelse om hopp och förundran, och om vikten av att leva i balans med haven på vår planet.

Astronomi x2
Res ut i vårt solsystem och upplev häftiga väderfenomen och enorma kollisioner. Se orkaner som rasat i 400 år och dammstormar stora nog att uppsluka hela planeter i Solsystemets värsta väder.
Kollisioner i kosmos låter dig känna hur våldsamma krafter skapade nya stjärnor och världar, men också månens mjuka sken och våra årstider. Se, på nära håll, kraften i kollisionen som satte punkt för dinosauriernas tidsålder.

En animerad film med en känsla av att vara mitt i rymden.

 

http://www.nrm.se/cosmonova

 

Kontaktuppgifter till Cosmonova

Kontakt/Bokning:
Bokning: 08-5195 4000
[email protected]

Adress till Cosmonova

Naturhistoriska Riksmuseet, Frescativägen 40,   STOCKHOLM