Aktivitetsguiden » Friluftsmuseet Gamla Linköping
Friluftsmuseet Gamla Linköping

Friluftsmuseet Gamla Linköping

Hur var det att leva för hundra år sedan? Följ med på en tidsresa och upplev med egna ögon! I Friluftsmuseet Gamla Linköping finns mycket kul att göra för barn och deras familjer hela året. Gå på upptäcktsfärd i stadskvarteren, hälsa på djuren på Valla gård, ta en fika, besök ett museum (det finns fler än 20 stycken) eller Fenomenmagasinet Science Center, köp karameller i strut i handelsboden eller choklad i Cloettas egen butik... Friluftsmuseet består av tre delar: stadskvarteren, med ett hundratal trähus som flyttats från Linköpings stadskärna, kullerstensgränder och trädgårdar, naturreservatet Vallaskogen och det lantliga Valla gård. Området är alltid öppet för besök och har fri entré. Läs mer om exakta öppettider för alla museer, butiker och aktiviteter på vår hemsida gamlalinkoping.info.
(http://www.gamlalinkoping.info/)

   

Upplev Tidernas sommar!
Under Tidernas sommar, från veckan efter midsommar till skolstarten i augusti, blir historien alldeles särskilt levande, med massor av dagliga aktiviteter för stora och små. Du kan åka häst och vagn, gå i luffarskola, se teater, slå ett eget rep hos repslagaren, skriva med bläck i den gamla skolan eller besöka Barnens bod och Byggaregården. Där är både barn och vuxna välkomna att delta i olika sysslor från förr, t ex bak och byk. Du kan även snickra en leksak, gå på styltor, tälja en barkbåt eller leka affärsbiträde i handelsboden.

På gator och torg möter du poliskonstapeln, gårdsmusikanterna, skolfröken och andra figurer från förr. Vem vet, kanske hamnar du mitt i ett bankrån...

På närliggande Valla gård finns traktor- och tågmuseum, hästar, getter, kaniner och andra djur att hälsa på. Det finns också en minigolfbana och en lekplats, Lill-Valla, där man kan hoppa, springa och klättra. Till Valla gård kan man gå, åka bil eller ta en tur med tuff-tuff-tåget (sommartid).

Även på övriga skollov erbjuds en rad aktiviteter, som skapande verkstad, teater, tipsrundor med mera.Utforska friluftsmuseet på egen hand med våra familjespår
Du kan uppleva stadskvarteren med hjälp av vårt familjespår Jakten på vätten, där du löser ett viktigt uppdrag. I naturreservatet Vallaskogen finns en upplevelsestig med spännande stationer där du lär dig mer om djur och natur. Läs mer på vår hemsida under Barn & familj, (http://www.gamlalinkoping.info/sv/barn-och-familj)

Äta, fika & shoppa
Blir du trött i benen eller sugen på något att äta och dricka kan du njuta av mat, glass och fika på någon av våra serveringar eller bara ta en rofylld paus i någon de kulturhistoriska trädgårdarna eller i Vallaskogen, med eller utan medhavd matsäckskorg. Ekologisk pannkakspicknick finns att köpa på plats. I stadskvarteren hittar du också ett antal butiker med traditionellt hantverk, modern design, egentillverkat godis och närproducerad mat.

Tips: övernatta mitt i museet!
Friluftsmuseet Gamla Linköping är väl värt ett längre besök och vill du stanna hos oss i flera dagar finns ett B & B i ett mysigt 1800-talshus mitt i stadskvarteren och ett enklare vandrarhem i lantlig miljö på Valla gård. Kontakta oss så berättar vi mer!

Hitta hit:
Friluftsmuseet ligger ca 2 km väster om Linköpings centrum och är lättillgängligt oavsett om du kommer med egen bil (avfart 111 från E4) eller med buss eller tåg till resecentrum, där du enkelt byter till lokalbuss. Detaljerad vägbeskrivning finns på vår hemsida. (http://www.gamlalinkoping.info/planera-besok-sp-5810/hitta-hit)

 

 

Kontaktuppgifter till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Telefon: 013-12 11 10
Instagram: @gamlalinkoping
 

Adress till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Kryddbodtorget 1,