Aktivitetsguiden » Hemlingby friluftsområde
Hemlingby friluftsområde
Foto: gavle.se

Hemlingby friluftsområde

Hemlingby friluftsområde är Gävles största rekreationsområde och ligger i ett stort naturreservat drygt tre kilometer söder om Gävle centrum.

Välkommen till en grön oas i Gävle, som på vintern är vit! Här finner du motionsspår och skidspår i olika längder, Hemlingbybacken och snowpark, grillplatser, raststugor, teambanor och en naturstig. Gästrikeleden passerar också genom området. Och på sommaren är utomhusbadet öppet.

Barnens Hemlingby
För barnen finns bland annat lekområde, upplevelsespår, pulkabacke, skidspår och skridskobana. I Hemlingbystugan kan du hyra utrustning.

Ardennerhästen Berta erbjuder åkturer och arbetar ibland i skogen. Här finns även andra djur som du kan bekanta dig med som kaniner, höns, får och bin.

Fika och må bra i Hemlingbystugan
För dig som är sugen på något gott finns Hemlingbystugans café och restaurang. Här kan du både äta och fika. På vardagarna serveras lunch och övrig tid går det att köpa fika, mackor och sallad.

Sopsortering
I Hemlingby friluftsområde har vi infört sopsortering för en förbättrad miljö. Det innebär att du tar med dig skräpet från utflykten tillbaka till sopsorteringshuset vid spårcentralen och sorterar det i rätt kärl där. Kom ihåg att ta med påse!

Kontaktuppgifter till Hemlingby friluftsområde

Telefon: 026-17 94 08

Karta