Aktivitetsguiden » Idre Fjäll - sommar
Idre Fjäll - sommar

Idre Fjäll - sommar

Samla på sommarminnen på Idre Fjäll

På Idre Fjäll finns allt du behöver för en riktigt svensk sommarsemester, ett stort aktivitetsutbud direkt utanför dörren och en hel fjällvärld på bekvämt utflyktsavstånd. Med lagom mycket vildmark och ett stort aktivitetsutbud är semesterfaktorn garanterat hög för både stora och små, dessutom så ingår många aktiviteter i boendet.

På vår fäbod finns bl.a. getter, kaniner, får och lamm som barnen kan klappa och gosa med. Här finns också ett mysigt café som serverar härliga våfflor. För de lite mer äventyrliga finns vår utmanande höghöjdsbana, klättervägg och skyttestig. Så klart finns en låghöjdsbana på en lagom spännande nivå för de minsta.

Under varma dagar är den tempererade utomhuspoolen ett populärt tillhåll. Vandra och njut av den storslagna fjällnaturen, eller varför inte upptäcka fjällvärlden från hästryggen? Du kan också upptäcka naturen från vattnet. Prova den populära bäversafarin där du glider fram i kanot och spanar efter blyga bävrar. En lite häftigare utmaning är forsränning där du får styra dig fram i brusande forsar. Forsränning, ett äventyr som passar alla, stor som liten. Norges bästa forsränning finns i Trysilälven och är en lite tuffare heldagstur. Lugnare forsränningsturer för de minsta arrangeras i Österdalälven.

Våra cross country-leder tar dig igenom vackra miljöer och du väljer själv tempo.
Lederna finns i olika svårighetsgrader och passar hela familjen. Den blå cross country-leden är inspirerad av downhill och trailcenters i Skottland. Leden består av ett antal sektioner med olika karaktär och går runt fjället. Leden är designad för att vara extra kul, men ändå lite mer utmanande att cykla. Föredrar du asfalt under hjulen finns åtskilliga mil med vackra vyer och tuffa backar för den som vill.

Om vädret skulle vara lite mindre bra är vårt aktivitetscentra ett bra alternativ.Här finns ett inomhusbad, en hall för alla möjliga bollsporter, bowling, gym, biljard och lekrum. I Idre finns även Idrefjällens golfbana som blivit utsedd till Sveriges vackraste.

Bor gör du i våra välutrustade stugor och lägenheter, eller på fjällvärldens mysigaste hotell, Pernilla Wiberg Hotel. I stugorna hittar du allt du behöver för att laga din egen mat och allt boende har gångavstånd till aktiviteter och restauranger.

På Idre Fjäll finns flera olika matställen med allt från caféer till förstklassig mat på Pernilla Wiberg Hotel. Vildmarken ligger precis runt hörnet, välkommen till sommaren på Idre Fjäll.Idre Fjäll ligger i norra dalarna ca 46 mil från Stockholm.

 

Kontaktuppgifter till Idre Fjäll - sommar

Telefon växel: 0253-400 00
Telefon bokning: 0253-410 00
E-post: [email protected]
Hemsida: http://www.idrefjall.se/

Adress till Idre Fjäll - sommar

Idre Fjäll, , 790 91