Aktivitetsguiden » Junibacken
Junibacken

Junibacken

Upplev en magisk dag på Junibacken, det sagolika huset på Djurgården!

 

På Junibacken sprudlar det av sagor, magi och fantastiska upplevelser. Här får du åka Sagotåg genom några av Astrid Lindgrens fantastiska sagor, möta klassiska krabater som Alfons Åberg, Pettson & Findus och Mamma Mu. Bli en sagohjälte du också när de underbara historierna får liv i våra populära utställningar och teaterföreställningar. På Junibacken dramatiserar vi det bästa vi vet – barnbokens magiska värld. Varje dag framför vi fem teaterföreställningar. För att veta vad som händer just idag, kika gärna i Junibackens kalender. Den hittar du här!

 

Muminfamiljen har flyttat in på Junibacken! Här, i Mumindalen, får du hälsa på i Muminhuset, betrakta stjärnhimlen i observatoriet, åka rutschkana nedför ett omkullvält träd, åka karusell, fiska, steka plättar, gömma dig i en snäcka, akta dig för Hattifnattar och mycket mer! Föreställningen Hur gick det sen? som bygger på Tove Janssons klassiska bok framförs dagligen på teatern i utställningen. Här kan du se en video från Muminutställningen!

Missa inte vår stora och välsorterade bokhandel. I bokhandeln finns ett stort utbud av kvalitetsböcker för barn. Alla som jobbar i bokhandeln brinner för att få barn att läsa och uppleva allt det fina som böcker kan bjuda på. Här finns även ett stort urval av musik, filmer, spel, kläder, leksaker, mjukdjur, vykort och affischer från böckernas värld. Här kan du läsa mer om Junibackens Bokhandel!

Hungrig på mer än härlig barnkultur – här bjuder vi även på en smakfull matkultur för både små och stora magar. Matfilosofin är enkel – det ska smaka gott och hemtrevligt, därför har vi ett eget bageri och serverar ekologisk och kravmärkt mat.  

 

Kontaktuppgifter till Junibacken

Telefon: 08 587 230 00
E-post: [email protected]
Hemsida: www.junibacken.se

Adress till Junibacken

Junibacken, Galärvarvsvägen , 115 21  STOCKHOLM