Aktivitetsguiden » Retoy
Retoy

Retoy

I leken är allt möjligt! Hos Retoy möts barn över rådande samhällsgränser och upplever hur kul det är att vara miljövänlig samtidigt som de lär sig om sina rättigheter genom att byta, låna, skapa och ge leksaker. Utan normativa uppdelningar medvetandegörs de om sin egen kraft till förändring på ett lekfullt sätt.
 
Vi anordnar bland annat leksaksbytesaktiviteter i Stockholm, Göteborg, Malmö. Lerum, Helsingborg, Jönköping, Hässleholm och Ystad. Barnen får ta med leksaker som de inte leker med längre och byta till roligare hos oss!
 
Så här enkelt är det:
1. Checka in leksaker och få stämplar.
2. Lek dig fram till nya favoriter.
3. Visa upp stämpelkortet och checka ut leksakerna.
Hos oss kan du alltid leka och lära dig mer om dina rättigheter. Kul för både barn och miljö, och dessutom gratis! Läs mer om Retoy och hur du förbereder dig på www.retoy.se
 
Vi jobbar även aktivt med att sortera bort leksaker som kan innehålla farliga kemikalier under bytesaktiviteterna. Sedan starten 2011 har vi nått över en halv miljon barn på våra olika aktiviteter. Om alla 70 000 leksaker som miljöhjältarna bytt genom Retoy istället skulle ha köpts nya hade det resulterat i cirka 210 ton växthusgasutsläpp. Det motsvarar cirka 28 varv runt jorden med bil. Retoys huvudpartners är Unicef och Blocket.
 
 

Kontaktuppgifter till Retoy

Telefon: 0763 209016
E-post: [email protected]
Hemsida: www.retoy.se