Aktivitetsguiden » Sjöhistoriska
Sjöhistoriska

Sjöhistoriska

Bland kartor & klot
Draken har fått ett problem. Han vill så gärna ha en fin jordglob, men sådana saker finns ju bara i människostorlek. Eller…? I utställningen Kartor & klot får barnen följa med museets maskotar på äventyr. Sagan berättas i en audioguide och illustreras av figurer och föremål i utställningen. 
 

 

Skapa loss
I skaparverkstaden Ruskpricken skapar vuxna och barn tillsammans. Vi utgår från museets olika teman: sjöfart, båtar och maritima miljöer och till en materialkostnad av 30 kr erbjuder vi massor olika kreativa material. Till er hjälp finns också museets pedagoger. Ruskpricken är öppen på helger och kortare skollov. 

 

Lek i Saltkråkan
Kör Ångbåten Ljusterö, segla Vedjakten Josefina av Södra Stäket eller handla i bodarna. I vårt populära lekrum Saltkråkan kan alla barn mellan 0–8 år leka under föräldraras uppsikt. 

 

Praktisk information
På museet finns café med lunch och på menyn finns alltid barnens favoriter: pannkakor! På vår nybyggda bottenvåning finns matsäcksrum för den som vill äta medhavd matsäck. Här finns också ett helt nytt amningsrum, toaletter med skötbord och förvaringsskåp. Vid huvudentrén finns ramp för barnvagnar. Museet har ett par sittvagnar till utlåning. Mellan våningsplanen finns möjlighet att åka hiss. 

 

Välkommen till Sjöhistoriska – och lär dig mer!

Kontaktuppgifter till Sjöhistoriska

Adress till Sjöhistoriska

Sjöhistoriska, Djurgårdsbrunnsvägen 24, 115 27  STOCKHOLM