Aktivitetsguiden » Teater Pero
Teater Pero

Teater Pero

Teater Pero är en liten teater i Stockholm som sedan 1983 producerar högkvalitativ teater för barn och unga. Under 2017 spelas flera olika pjäser både på den egna scenen på Norrmalm och på turné i hela landet.

- Vår absolut viktigaste målsättning är att skapa högkvalitativ scenkonst för barn och unga, scenkonst som i lika hög grad uppskattas av vuxna. Vi vill ge alla i publiken en konstnärlig upplevelse och berätta historier som ligger oss varmt om hjärtat, som är angelägna, säger teaterns producent.

För Teater Pero är det viktigt att barnen får tillgång till underhållning och kultur av bästa märke och därför arbetar de väldigt länge med varje produktion innan den går till premiär. De spelar över 500 föreställningar på ett år och de turnerar även utomlands. I februari spelade de på Festivalen Nordic Matters på Southbank i London och i maj åker de till Beijing för att spela 25 föreställningar på Beijing Tianqiao Performing Arts Centre.

-Ja, det är stort. Vi spelar vår uppskattade föreställning Astons stenar, baserad på Lotta Geffenblads bok. Samma föreställning har även spelats på bl.a. Operahuset i Sydney, i Tibet, Japan, Danmark, Skottland, Irland och USA.

Teatern arrangerar även musikkvällar en gång i månaden, Pero Älskar Musik, och fungerar som gästspelsscen för andra teatrar så håll koll på deras hemsida ifall du har vägarna förbi Stockholm.

  

Aktuellt på hemmascenen i Stockholm just nu:

Kan själv! - En rörande och rörlig föreställning för de allra minsta. Från 2½ år. En perfekt teaterupplevelse för förstagångsbesökare.

Kommissarie Gordon  - en vänlig och filosofisk och underfundig småbarnsdeckare efter Ulf Nilssons bok om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Från 4 år.

Ensamma krigare – en rafflande berättelse om utsatthet, hämnd och försoning. Från 10 år

 

Och till hösten kommer även

Räven i den kolsvarta natten - för barn från 2½ år efter en bok av Alison Green och Deborah Allwright

Vad vet man - en pjäs baserad på forskarnas tankar om vad som är sant just nu. Från åk 7

Julfrossa - en svängig julshow för alla från 5 år med en blandning av fartfyllda och poetiska scener till nyskriven musik.

Räven i den kolsvarta natten Illustration: Maria Westholm

 

Vi spelar även dessa föreställningar på turné:

Lyckans galoscher med moster Ester och hennes mimorkester – en musikalisk föreställning baserad på Lennart Hellsings fantastiska berättelser.

Nära Ögat - en spännande reseskildring för barn från 4 – 12 år, baserad på Ulf Nilssons bok ”De långa grå tänderna”.

Å andra sidan… - en klassrumsföreställning för ungdomar från 12 år, baserad på Stefan Einhorns böcker om konsekvenser och goda intentioner

Efter vågen - en gripande och sann berättelse baserad på Charlotte Alfvins bok ”För då minns jag kärleken” om att våga överleva efter en katastrof. Från 13 år.

Kontaktuppgifter till Teater Pero

Telefon, biljettbokning: 08-612 99 00

Kontoret: 08-458 92 10

E-post: [email protected]

Hemsida: www.pero.se

Facebooksida: https://www.facebook.com/Teater-Pero-138223327513/

Adress till Teater Pero

Sverige, Sveavägen 114, 114 38  STOCKHOLM