Aktivitetsguiden » Vasamuseet
Vasamuseet

Vasamuseet

Upptäck Vasa med hela familjen!

Under helger och lov har vi aktiviteter som passar hela familjen, till exempel familjevisningar med olika teman och för olika åldrar. Här kan det handla om hur det var att leva ombord på ett skepp, hur 2 000 ekar blev ett skepp och så undersöker vi skelettens hemligheter… Du kan också upptäcka Vasa på egen hand med hjälp av familjespåret. 

 

 

Ny barnfilm
Varje dag vid flera tillfällen visar vi också filmen Vasagrisen, baserad på boken med samma namn, skriven av Björn Bergenholtz. I filmen får vi följa den prickiga grisen Lindbom som en dag fick lämna sin lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr. Han skulle få segla med Vasa. Filmen är lämplig från 3 år. För de äldre barnen finns filmen om Vasa som visas flera gånger varje dag.

 

 

Praktisk information
I museet finns restaurang och café. På menyn finns barnens favoriter: pannkakor eller köttbullar. Det finns också matsäcksrum för den som vill äta medhavd matsäck. Till Vasamuseet är det enkelt att ta med barnvagnen, det finns hissar och ramper till museets alla våningar. På entréplan finns skötrum. Och kom ihåg, Vasamuseet är gratis för barn till och med 18 år.

Om Vasa
Skeppet Vasa sjönk på sin jungfrufärd 1628. 333 år senare bärgades ett stycke orört 1600-tal. Idag är Vasa världens enda bevarade skepp från 1600-talet och visas på Vasamuseet. Genom skeppet, som till 98 % består av originaldelar, och de många tusen andra fynd som gjordes runt skeppet kan vi lära oss mer om en tid för länge sedan. Runt skeppet finns utställningar som berättar om allt från bygget av skeppet till bärgningen och hur Vasa mår idag.

Välkommen att gå på upptäcktsfärd i Vasamuseet med hela familjen!

Tips!

Vasas historiska tidslinje ger dig en sammanfattning av Vasas historia:
Tidslinje

Det går också bra att lyssna på vår audioguide i förväg:
Audioguide

Och om barnen efter besöket (eller redan innan) vill pyssla med Vasa eller lära sig mer går det också bra:
Aktiviteter

Kontaktuppgifter till Vasamuseet

Telefon: 08-519 548 00

Bokning: 08-519 548 70

E-post: vasamuseet@maritima.se, bokningen.vasa@maritima.se

Hemsida: www.vasamuseet.se

Adress till Vasamuseet

Vasamuseet, Galärvarvsvägen 14, 114 38  STOCKHOLM