Vilken är din favorit jullåt?
Vilken är din favorit jullåt?

20 klassiska låtar som måste spelas i jul

Julen närmar sig och vad vore denna högtid utan de klassiska låtarna som väcker minnen och skapar stämning? Här är en lista på 20 odödliga julmelodier som förgyller varje jul.

 1. "Tänd ett ljus" av Triad - En stämningsfull låt som påminner oss om julens värme och gemenskap. Den mjuka melodin och det hjärtliga budskapet gör den till en given favorit. 

 2. "White Christmas" av Bing Crosby - En nostalgisk klassiker som för tankarna till en traditionell vit jul. Crosby's lena röst och den drömmande texten är som gjord för juletid.

 3. "Jul, jul, strålande jul" av Gustaf Nordqvist - En svensk julklassiker som med sin majestätiska kör och kraftfulla melodi ger en känsla av traditionell julstämning.

 4. "All I Want for Christmas Is You" av Mariah Carey - Denna moderna julklassiker har blivit en global favorit och sätter fart på julstämningen med sin medryckande melodi och glada text.

 5. "Nu tändas tusen juleljus" av Emmy Köhler - En stillsam och vacker sång som reflekterar över julens lugn och ljus.

 6. "Last Christmas" av Wham! - En popklassiker som blivit en oumbärlig del av julens ljudbild. Perfekt för att liva upp stämningen på julfesten.

 7. "Stilla natt" - En av de mest kända och älskade julsångerna världen över. Den enkla, men kraftfulla melodin ger en känsla av frid och harmoni.

 8. "Feliz Navidad" av José Feliciano - En uppiggande och rytmisk låt som förenar tradition och festlighet.

 9. "Sjömansjul på Hawaii" av Yngve Stoor - En svensk klassiker som med sin exotiska känsla tillför en annorlunda touch till julens musik.

 10. "Driving Home for Christmas" av Chris Rea - En låt som fångar känslan av att vara på väg hem till nära och kära under julen.

 11. "Merry Christmas Everyone" av Shakin' Stevens - En sprudlande och glad låt som direkt skapar en festlig stämning.

 12. "O helga natt" - En kraftfull och känslosam sång som ofta framförs vid midnattsmässor och julspel.

 13. "Rockin' Around the Christmas Tree" av Brenda Lee - En rockig och energisk låt som ger julen en extra dos av glädje.

 14. "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!" av Dean Martin - En lekfull och mysig låt som passar perfekt när snön faller.

 15. "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas" av Michael Bublé - En modern tolkning av en tidlös klassiker som skapar en underbar julstämning.

 16. "Christmas (Baby Please Come Home)" av Darlene Love - En hjärtevärmande låt om längtan och kärlek under julen.

 17. "Happy Xmas (War Is Over)" av John Lennon och Yoko Ono - En låt med ett djupt budskap som påminner oss om fred.

 18. "Jingle Bell Rock" av Bobby Helms - En fartfylld och glädjespridande låt som ingen jul är komplett utan.

Dessa 20 klassiska julmelodier kommer utan tvekan att höja stämningen och bidra till en oförglömlig jul. Så slå på spellistan, luta dig tillbaka, och låt julens toner fylla ditt hem.

Läs mer:

Powered by Labrador CMS