vad du kan använda istället för diskmedel
Vanliga saker du kan använda istället för diskmedel

8 naturliga alternativ till diskmedel

Slut på diskmedel? Här har vi 8 naturliga och effektiva alternativ som du säkert redan har hemma.

Står du där med en tom diskmedelsflaska och en hög med smutsig disk? Oroa dig inte – ditt hem kan innehålla oväntade alternativ. Här är 8 naturliga ersättare till diskmedel.

1. Fräsch citronblandning

Tack vare citronsaftens surhet och dess härliga doft blir det ett utmärkt alternativ till diskmedel. Krama saften ur en citron, bland med vatten och använd för att skölja disken.

2. Bubbelvatten

Bubbelvatten kan överraskande nog hjälpa till att lösa upp envisa matrester med sina naturliga bubblor. Använd sodavatten direkt på de smutsiga ytorna eller som ett sköljvatten.

3. Bakpulver-pasta

Bakpulver, när det blandas med vatten, skapar en effektiv rengöringspasta för svåra fläckar. Kombinera bakpulver med vatten till en pasta och gnugga sedan direkt på disken.

4. Naturlig vinägerlösning

Vinägers sura natur gör det till ett effektivt medel för att bekämpa kalk och andra beläggningar. Blanda vinäger och vatten i lika proportioner och använd som sköljvatten eller diskmedel.

5. Rengöringsduo av kokosolja & bakpulver

Denna blandning är perfekt för att bekämpa de svåraste av fläckar, särskilt de som finns på kokkärl. Blanda kokosolja och bakpulver till en smet och applicera direkt där det behövs.

6. Milt tvålbad

En vanlig handtvål kan i en nödsituation agera som ett temporärt diskmedel. Lägg till en smula tvål i varmt vatten, skumma upp, och börja diska.

7. Salt och varmt vatten

Salt kan agera som ett mild abrasivt medel, hjälpa till att skrubba bort matrester och fläckar, och dessutom har det antibakteriella egenskaper. Lös upp grovt salt i varmt vatten. Blöt en svamp eller trasa i blandningen och skrubba din disk. För mer envisa fläckar kan du strö salt direkt på ytan och skrubba.

8. Majsstärkelse

Majsstärkelse, förutom att vara ett förtjockningsmedel i matlagning, kan också användas för att rengöra och ge glans, särskilt till glas och porslin. Gör en pasta genom att kombinera majsstärkelse med lite vatten. Använd detta för att polera ytor och skölj sedan noga.

Powered by Labrador CMS