Allt i hemmet

Bedside crib
Bedside crib

Bedside crib – så väljer du rätt säng till bebis

Det finns många fördelar med att välja en bedside crib till bebisens första tid. Med en bedside crib ligger bebisen nära föräldrarna i sängen men har ändå ett eget utrymme. Det kan kännas tryggt då man samsover utan att dela sovyta. Allt för föräldrar har samlat fem bedside cribs att klicka hem.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Vad är en bedside crib?

En bedside crib är en typ av spjälsäng som fungerar som en påbyggnad av föräldrarnas säng. En bedside crib gör det möjligt för barnet att ligga tryggt och bekvämt i en egen säng men ändå ha närhet till föräldrarna. De flesta bedside cribs har även en sidovägg som man kan fälla upp och ner vilket gör det möjligt att använda den som en fristående säng. Det är en supersmidig lösning som ger föräldrarna lite extra utrymme, samtidigt som man enkelt kan nå barnet under natten utan att behöva resa på sig eller bära upp barnet i sängen. När du köper en bedside crib så bör den vara höj- och sänkbar så att den enkelt kan anpassas efter höjden på föräldrarnas säng.

Fördelar med en bedside crib

  • Närhet till barnet utan att du behöver kliva upp ur sängen
  • Bra storlek – mindre än en vanlig spjälsäng
  • Smidig att flytta runt

Bedside crib – bäst i test

Det finns bedside cribs i olika stilar och storlekar. Allt för föräldrar har hittat fem storsäljande favoriter.

1. Troll Bedside Crib Sun, Vit

En superfin bedside crib från Troll. Sängen kan ställas in i tio olika lägen och är delvis fällbar. Hjulen gör det möjligt att enkelt flytta runt sängen mellan olika rum. Finns i flera olika färger. Spana in den här!

2. Moweo Bedside Crib, Grå

En höj- och sänkbar bedsidecrib som är väldigt stabil. Sängen går även att fälla ihop och stuva undan enkelt. Klicka hem den här ifrån!

3. Fillikid Bedside Crib

En extra säker bedside crib som levereras med fästrem som sätt fast i föräldrarnas säng. Stort plus för det grymma priset, klicka hem den härifrån!

4. Babybay Bedside Crib Original

En fin bedside crib i bokträ med rundade hörn som går att justera på höjden. När barnet vuxit ur sängen går den att använda som barnstol eller en skön soffa för mindre barn. Spana in den här!

5. JLY Dream Bedside Crib

Skandinavisk design när den är som bäst! Denna bedside crib går att låsa fast i föräldrarnas säng så att den inte riskerar att glida iväg. Hjulen på sängen kan både plockas av och låsas fast. Klicka hem den här!

Hur länge kan man använda en bedside crib?

Användingstiden för en bedside crib är kortare än en vanlig spjälsäng. Vanligtvis kan man använda en bedside crib under barnets första sex månader. Man brukar även rekommendera att man byter från en bedside crib till en annan typ av spjälsäng när barnet kan sätta sig upp på egen hand.

Artikelbild: Pexels/ William Fortunato

Läs mer:

Guide: 10 smartklockor för barn

Resväskor för barn: 10 praktiska väskor barnen älskar

Powered by Labrador CMS