Allt i hemmet

Bra-saker-att-ha-hemma-nar-det-ar-dags-att-pyssla

Bra saker att ha hemma när det är dags att pyssla

Trött på små barn med nackspärr och fyrkantiga ögon? Släpp lös ungarna och låt dem pyssla istället. Låter du dem hållas och bjuder på utrymme, spelrum och material, har de snart byggt hela världar till sina små Disneyfilmfigurer och Star Wars-soldater.

Låt till exempel ett bord i barnkammaren få stå "ostädat" med alla deras uppfinningar och kreationer, eller håll en skåphylla ren för de aktuella projekten. Vartefter brukar det gå bra att få arkivera alstren i en kasse på vinden. Men när det kommer till pyssel, vad bör man ha hemma egentligen?

Dessa saker är bra att ha hemma om du ska pyssla med barnen

Saxar

Gärna flera barnsaxar och någon som märks för "grov-användning" (ståltråd och allt vad de kan hitta på att klippa i). Rolig är också en "sick-sack"-sax, som klipper kul sick-sack-kanter.

Tejp

Vanlig tejp och målartejp. Sårtejp och frystejp är också kul men kan vara lite dyrt.

Aluminiumfolie

Enklaste sort passar bra. Köp en separat rulle ugnsfolie till köket för att hålla dig väl med kocken.

Massor med papper!

Allra bäst och billigast brukar det vara att köpa buntvis med kopieringspapper i t ex bokhandel eller på varuhus.

Tygbitar

Små eller stora, grova eller fina spelar ingen roll. En liten poncho eller en gammal kjol är perfekt om barnen vill pyssla!

Klister

Både som stift och på flaska, kolla att de är giftfria och försök ta reda på vilket märke som är bra. Skola och förskola brukar känna till guldäggen. Pappershandeln översvämmas annars av de värdelösaste klisterattrapper som varken fäster eller torkar!

Kartonger

Kartongbitar kan användas till mycket. Flingpaket, urdiskade mjölkpaket, skokartonger, äggkartonger och läckra små sminkaskar är populärt.

Bomull

Fina bollar från kosmetikahyllan eller apotekets. Blir bland annat hår, madrasser och tomteskägg.

Smörpapper

Smörpapper är tunt och spännande, förutom att det kan användas för kalkering går det att göra massor av annat roligt.

Tandpetare

Kan användas till bland annat ben, armar och att göra igelkottar av.

Bonuspyssel för barn med tillgångar

Finns det någonstans för barnen att hålla till och snickra så låt dem göra det! Några brädstumpar, en ask spik och kanske några häftstift (jättesnyggt att banka på "mässingsfärgade" häftstift, alltså utan den där vita plastmössan). En såg och helst ett par hammare så alla kan hålla på samtidigt. En handborr, en sån där man vevar är också rolig. Några skruvmejslar att skruva litet med hör till, även om man inte har några skruvar. Vanlig vattenfärg eller tuschpennor passar bra till slutfinishen av uppfinningarna.

Foto: SeventyFour/Shutterstock.com

LÄS ÄVEN: 8 aktiviteter att göra hemma med små barn

Powered by Labrador CMS