Allt i hemmet

Istället för kaffefilter

Brygga kaffe utan filter: 7 tips att använda istället för kaffefilter!

Slut på kaffefilter och kaffesuget plötsligt kickar in? Ta det lugnt, Allt för föräldrar ger dig 7 tips på olika alternativ som du kan använda istället för kaffefilter när paniken uppstår.

Är kaffe heligt för dig med? Det är lätt att förstå att panik kan uppstå när kaffesuget kickar in och det visar sig att kaffefiltret är slut. Vad kan man göra när det akuta kaffesuget slår till och man står utan filter? Det finns faktiskt flera olika husmorsknep som ger dig superbra alternativ som du kan använda dig av istället för kaffefilter.

Det här kan du använda istället för kaffefilter

1. Hushålls- och toalettpapper

Ett av de vanligaste knepen som fungerar utmärkt är att använda sig av vanligt hushålls- eller toalettpapper istället för kaffefilter. Ta några ark (gärna lite tjockare) och forma så att de passar din kaffekokare.

2. Bomulls- och nylonstrumpor

Det kanske inte låter superfräscht att använda dina gamla strumpor som filter? Men nöden har ingen lag och så länge strumporna är rena är detta ett miljövänligt och effektivt sätt att koka kaffe på. Häll i kaffet i strumpan, håll strumpan över koppen och häll sedan varmt vatten på strumpan. Voilà, en rykande god kopp kaffe där du använt strumpor istället för kaffefilter!

3. Bomulls- eller linneduk

Du kan faktiskt använda tyg istället för kaffefilter! Använd en gammal kökshandduk eller någon annan tygbit i bomull eller linne som kaffefilter. Glöm inte att handduken måste vara nyinköpt eller nytvättat, så att du inte av misstag använder dig av den smutsiga diskhandduken.

4. Återanvändningsbara kaffefilter

Om du ofta står utan kaffefilter så är det kanske en bra idé att investera i återanvändningsbara filter i metall eller nylon. Ett miljövänligt alternativ som du enkelt kan skölja ur och använda gång på gång istället för kaffefilter.

5. Kaffe rakt ner i koppen

Lägg malt kaffe i koppen, häll på varmt vatten och rör om. Det som kommer att hända är att kaffet kommer att sjunka till botten och du kan avnjuta en god kopp kaffe. Obs! Vänta med att hälla i mjölk tills att kaffet sjunkit till botten och rör inte om efter att du hällt i mjölken för då kan kaffet bli grynigt igen.

6. Snabbkaffe

Ett bra tips är att alltid ha ett paket snabbkaffe hemma i skafferiet som nödlösning. Med snabbkaffe hemma så behöver du aldrig oroa dig för att bli utan din älskade kopp kaffe.

7. Finvävd silduk

Om du någon gång kokat saft och har en silduk över så fungerar silduken lika bra som kaffefilter. Miljövänligt och ekonomiskt då det går att använda flera gånger och till flera olika ändamål.

Så till nästa gång du har slut på kaffefilter behöver du inte få panik, det finns mycket du kan använda istället för kaffefilter! Har du fler tips att dela med dig av? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

FLER VARDAGSTIPS:

7 effektiva tips för att få bort tomatfläckar

Bästa knepet för att få bort kaffefläckar

Istället för ströbröd

Istället för bakplåtspapper

Powered by Labrador CMS