Städa med barn.
Vi har samlat våra bästa tips på hur du håller hemmet städat trots att barnen härjar runt.

Hålla hemmet städat när man har barn – enkla knepen

Att hålla hemmet städat med barn i huset kan vara en utmaning, men med rätt strategier och rutiner kan du göra det lättare för dig själv. Vi listar tio knep för att hålla ditt hem rent och organiserat även med små barn runt.

 1. Skapa rutiner och dela upp städningen
  Sätt upp dagliga och veckovisa städrutiner. Till exempel kan du dammsuga varje dag, torka ytor varannan dag och göra större städuppgifter, som att tvätta fönster, en gång i månaden.

 2. Lära barnen städa undan sina egna saker
  Även små barn kan hjälpa till med enklare sysslor. Lär dem att plocka upp sina leksaker när de är klara, hänga upp kläder och sätta smutsiga kläder i tvättkorgen.

 3. Organisera med bra förvaringslösningar
  Använd förvaringslösningar som hyllor, korgar och lådor för att hålla ordning på saker. Märk förvaringslådor och hyllor så att barnen vet var saker ska vara.

 4. Minimera antalet saker i hemmet
  Ju färre saker du har, desto mindre behöver du städa. Gå igenom ditt hem regelbundet och donera eller sälj saker du inte längre behöver.

 5. Fasta platser för varje sak
  Ge varje sak i ditt hem en fast plats. På så sätt vet alla i familjen var saker ska vara och det blir lättare att hålla ordning.

 6. Städa efter måltider för att undvika diskberg
  Se till att diska eller ladda diskmaskinen direkt efter måltider, torka av borden och svep golvet.

 7. 'Innan-sängen'-rutin innan läggdags
  Innan läggdags, spendera 10-15 minuter tillsammans med barnen för att plocka upp saker och förbereda för nästa dag.

 8. Lättskötta möbler och material för lättare städning
  Försökt välja möbler och material som är lätta att rengöra. Till exempel, ett matbord med en glasyta kan torkas av mycket snabbare än ett obehandlat träbord.

 9. Involvera hela familjen i städningen
  Gör städningen till en familjeaktivitet. Sätt på musik och dansa runt medan ni städar. Det gör det roligare och effektivare.

 10. Realistiska förväntningar
  Förstå att ditt hem kanske inte alltid kommer att vara fläckfritt, särskilt med små barn. Prioritera vilka områden i ditt hem som behöver mest uppmärksamhet och fokusera på dem först.

Kom ihåg att ett rent och organiserat hem kan vara avkopplande och tillfredsställande, är det viktigaste att skapa ett kärleksfullt och lyckligt hem för din familj. Stök och oordning är en del av livet, särskilt med barn, men med rätt strategier kan du hålla det under kontroll.

Powered by Labrador CMS