Allt i hemmet

Vad man kan använda istället för bakplåtspapper

Istället för bakplåtspapper – 4 tips på vad du kan använda i skarpt läge

Slut på bakplåtspapper hemma? Här är 4 tips på vad du kan använda istället för bakplåtspapper – som du kanske har hemma. Bakplåtspapper är en förbrukningsvara. Men visste du att man kan återanvända dem? Vi tror dock att det är många där ute som svurit åt sig själv mitt i matlagning eller under bakningen, när de upptäcker att en essentiell vara fattas. Du kan vara lugn – allt för föräldrar har listat de bästa knepen som kan användas istället för bakplåtspapper.

Här kommer 4 tips på vad du kan använda istället för bakplåtspapper

1. Aluminiumfolie

Istället för bakplåtspapper kan du använda aluminiumfolie när du bakar eller lagar mat som ska in i ugnen. Dock är det viktigt att veta att risken är större att något fastnar. Använd ett tunt lager olja eller smör på aluminiumfoliet så kommer det fungera susen! En annan bra funktion istället för bakplåtspapper är att aluminiumfolie gör det lättare att städa upp. Dessutom håller aluminiumfolie in fukten i maten om du exempelvis tillagar kyckling eller kött. Aluminiumfolie for the win, helt enkelt!

2. Smör med mjöl

Har du glömt att handla både bakplåtspapper och aluminiumfolie? Istället för bakplåtspapper kan du smörja in och mjöla din plåt. Efteråt går det att använda en stekspade för att skyffla bort dina bullar eller köttbiten som du tillagat.

3. Bakduk

Är du den typen som gillar att planera och undvika situationer där du kan glömma bakplåtspapper? Då bör du införskaffa en bakduk istället för bakplåtspapper. En bakduk kan du använda om och om igen vilket såklart gör den miljövänlig. Du slipper även oroa dig för att ditt bakverk fastnar på plåten och du behöver heller inte köpa bakplåtspapper någonsin igen!

4. Bullformar

Beroende på vad du ska göra så kan du använda dig av vanliga, hederliga bullformar som du använder när du bakar bullar. Kanske har du sådana hemma som du kan använda i just det här fallet?

Har du fler tips på vad man kan använda istället för bakplåtspapper? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Läs fler vardagstips:

Vad du kan använda istället för kaffefilter

Vad du kan använda istället för ströbröd

Ta bort tomatfläckar

Powered by Labrador CMS