Så här kan du komma få mer julstämning hemma.
Så här kan du komma få mer julstämning hemma.

Julmys – 10 tips för att skapa en mysig julstämning 

Julen närmar sig med stormsteg, och det är hög tid att börja tänka på hur man skapar den där härliga, mysiga julstämningen hemma. Här är tio tips för att göra ditt hem extra inbjudande och julmysigt!

1. Ljussättning som skapar stämning

Ljus är nyckeln till mys. Satsa på stämningsfull belysning med ljusslingor, stearinljus och adventsljusstakar. Var inte rädd för att blanda olika ljuskällor för att skapa en varm och välkomnande atmosfär.

2. Doft av jul

Ingenting skapar julstämning som doften av kanel, apelsin och pepparkakor. Du kan enkelt skapa en härlig juldoft i hemmet genom att koka en kryddig dryck på spisen eller använda doftljus med juliga aromer.

3. Skapa en julig färgpalett

Använd färger som rött, grönt, vitt, guld och silver för att skapa en julig känsla i ditt hem. Textilier som kuddar, filtar och borddukar i dessa färger kan göra underverk.

4. Naturlig dekor

Ta in naturen genom att dekorera med granris, kottar och torkade apelsinskivor. En vacker julkrans på dörren eller en enkel granrisgirland kan göra stor skillnad.

5. Julmusik i bakgrunden

Spela julmusik för att sätta stämningen. Det behöver inte vara högt, lite bakgrundsmusik kan vara allt som behövs för att ge en känsla av jul.

6. Bak och matlagning

Baka pepparkakor och lussekatter, eller varför inte göra din egen knäck? Inte bara blir det gott, men det sprider också en härlig doft i hemmet.

7. Mysiga filmkvällar

Planera in några filmkvällar med klassiska julfilmer. Tänd ljus, gör i ordning något gott att äta och kryp upp under en varm filt.

8. Julpyssel med familjen

Julpyssel är ett roligt sätt att komma i stämning. Att till exempel göra egna julkort, juldekorationer eller pepparkakshus kan vara en mysig aktivitet för hela familjen.

9. Satsa på en vacker julgran

En vackert dekorerad julgran är ofta julens mittpunkt. Ta dig tid att välja ut och dekorera granen tillsammans med nära och kära.

10. Personliga traditioner

Skapa eller upprätthåll familjetraditioner. Det kan vara allt från att baka ett visst recept till att besöka en julmarknad varje år. Det är de här traditionerna som ofta blir mest minnesvärda.

Med dessa tips kan du förhoppningsvis skapa en magisk julstämning i ditt hem. Kom ihåg att det viktigaste är att skapa en miljö där du och dina nära kan känna er avslappnade och njuter av julens glädje tillsammans. God jul!

Läs mer:

Powered by Labrador CMS