Myror på filt.
Myrorna kan vara riktigt jobbiga i köket.

Kaffesump mot myror – tipsen för att hålla småkryp borta från köket

Sätt igång med kaffesumpen och säg adjö till myrorna. Här är några enkla och naturliga metoder så du inte längre behöver oroa dig för oinbjudna gäster i köket.

Ingen vill ha en invasion av småkryp i sitt kök, speciellt inte när det handlar om myror som kan hitta vägen till minsta smula. Här kommer några enkla husmorstips som hjälper dig att hålla de små inkräktarna borta med hjälp av något så vardagligt som kaffesump.

Hur hjälper kaffesump mot myror?

Kaffesump har visat sig vara en effektiv barriär mot myror, och dessutom ett miljövänligt alternativ till kemiska bekämpningsmedel. Myror tycks inte gilla doften av kaffe, vilket gör kaffesump till en utmärkt avskräckare. En bonus är att kaffesumpen även kan vara ett näringstillskott för dina växter om du väljer att strö ut den i trädgården.

Hur använder man kaffesump mot myror?

Att använda kaffesump mot myror är lika enkelt som att dricka din morgonkopp kaffe. Följ de här enkla stegen för att skapa en myrfri zon i ditt kök:

  • Samla kaffesump: Efter att du har bryggt ditt kaffe, låt sumpen svalna.
  • Sprid ut sumpen: Strö ut den svalnade kaffesumpen där du sett myror eller längs de vägar de brukar färdas.
  • Upprepa vid behov: Om du fortsätter se myror, upprepa processen tills du märker en förbättring.

För extra effektivitet kan du även blanda kaffesumpen med lite vatten och spraya blandningen där myrorna håller till.

Andra husmorstips mot myror

Utöver kaffesump finns det andra naturliga medel som kan hjälpa dig i kampen mot myrorna. Till exempel kan en blandning av vatten och diskmedel sprutas på myrorna för att stoppa dem. 

Myror ogillar även kanel, bikarbonat och bakpulver. Du kan med fördel strö ut något av dessa i rabatter runt huset för att hindra dem att komma in. Du kan även locka bort myrorna från huset med något sött, exempelvis honung eller sirap på ett fat i utkanten av tomten

Enligt experterna på Anticimex är det även viktigt att hålla köket rent från matrester och sötsaker som kan locka till sig myrorna.

Hur undviker man att myror kommer in? 

Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att försöka bli av med myrorna efter att de redan har etablerat sig. Se till att hålla köket rent, täta sprickor och skarvar där myror kan komma in, och följ våra enkla husmorstips för att skapa en miljö där myrorna inte trivs. På detta sätt kan du njuta av ett mysigt och myrfritt kök under hela säsongen.

Med dessa enkla och naturliga metoder behöver du inte längre oroa dig för oinbjudna gäster i köket. Sätt igång med kaffesumpen och säg adjö till myrorna!

Powered by Labrador CMS