Allt i hemmet

Tvätta fårskinn
Tvätta fårskinn

Så tvättar du ditt fårskinn – steg för steg

Många kan tror att det är svårt att sköta om och rengöra sitt fårskinn – men det stämmer inte. Allt för Föräldrar ger dig svar på hur du enklast tvättar ditt fårskinn.

Fårskinn är en vacker och funktionell inredningsdetalj som höjer mysfaktorn direkt. Om du tar riktigt bra hand om ditt fårskinn kan du njuta av det i många år. Fårskinn har flera användningsområden – det är både vackert och mysigt. Du kan ha ditt fårskinn i barnvagnen då det blir mjukt och gosigt för bebisen, ha det som en pläd i soffan eller hänga över en stolsrygg.

När ska man tvätta fårskinn

Om du spillt något litet på ditt fårskinn så räcker det med att torka bort fläcken med en fuktig trasa. Det är onödigt att tvätta ditt fårskinn för ofta då det sliter på kvalitén. Istället för att tvätta kan du vädra ditt fårskinn regelbundet. Fårskinn har naturligt rengörande egenskaper och om du hänger ut fårskinnet i fuktigt väder så öppnar sig fårskinnets ullfiber och släpper ifrån sig smuts. En självrengörande pläd – kan det bli bättre?

Så tvättar du ditt fårskinn

Om ditt fårskinn har blivit kraftigt nedsmutsat då är det självklart att du ska tvätta det – men försök att inte göra det för ofta. Det enklaste sättet att tvätta fårskinn på är att köra det i tvättmaskinen på ullprogram 30 grader eller att tvätta fårskinnet för hand.

Läs även: Badkarsbekymmer – 7 smarta tips för att göra kvällsbadet enklare

Produkter att använda för att tvätta fårskinn

För att du ska uppnå bästa möjliga resultat och få fina lockar på fårskinnet så är det bra om du använder ulltvättmedel. Om du tvättar fårskinnet för hand och inte har något ulltvättmedel kan du använda dig av vanligt milt hårschampo, vilket ger fårskinnet fina lockar.

Efter tvätt av fårskinn

Efter att du tvättat ditt fårskinn så ska det torkas och det enklaste sättet att göra det på är att låta skinnet torka på en plan yta. Du kan också torka ditt fårskinn hängande – men undvik tvättlina för då förstörs fårskinnet och förlorar sin form. Under tiden fårskinnet torkas så bör du sträcka och dra i skinnet. På så sätt mjukas skinnet upp och blir smidigt istället för att stelna och bli hårt.

Ta väl hand om ditt fårskinn så kan du njuta av det i många år framöver!

Bildkälla: Shutterstock/ Ludmila Ivashchenko

Läs även:

Så får du ditt barn att städa rummet

Powered by Labrador CMS