Annons:
10 bebisnamn inspirerade av amerikanska städer

10 bebisnamn inspirerade av amerikanska städer

Bebis på gång, men namninspirationen tryter? Att komma fram till ett namn som känns ”rätt”, är verkligen ibland det motsatta! Ibland kan det hjälpa att ta hjälp från lite mer oväntade ställen. Vad sägs om amerikanska städer, till exempel?

Här kommer 10 namn som är inspirerade av städer i U S and A.

LÄS ÄVEN: Namninspo: namnen från succéserien Game of Thrones 

1. Brooklyn

Victoria och David Beckham var först på bollen för hela 18 år sedan och döpte sin äldsta son till Brooklyn. Vi tycker att namnet funkar lika bra på en flicka som en pojke, och fortfarande känns coolt!

 

2. Boston

Vad sägs om en mer amerikansk variant av Bo?

 

3. Cheyenne

Unikt och rent av filmiskt, Cheyenne är ett mångkulturellt namn som klingar riktigt fint!

 

4. Dallas

De flesta som var unga på 80-talet hade någon form av koppling till denna Texas-pärla. Om du gillade tv-serien så mycket, varför inte även döpa ditt barn till Dallas?

 

5. Diego

Även om vi kanske har tröttnat rejält på De-spa-cito nu, så är spansk-trenden är riktigt het just nu! Och Diego är ju faktiskt riktigt gulligt, eller hur?

 

6. Houston

Staden som har gett oss storheter som Beyoncé, kan ju inte bli annat än succé även som namn? Unisex dessutom!

 

7. Memphis

Bor ni i en hipp stadsdel, gillar att lyssna på Johnny Cash och har en stor samling gitarrer hemma? Då borde ni döpa er lille till Memphis.

 

8. Nash

Ytterligare en musikreferens, till countrymusikens mecka Nashville. Har ni fått nog av Noah och Neo? Då kanske Nash kanske kan passa er!

 

9. Phoenix

Ett kraftfullt och mäktigt namn som passar åt en liten flicka eller pojke som kommer att utföra stordåd i livet, om det så är i sandlådan eller i karriären.

 

10. Savannah

Ovanligt, charmigt och vackert! Dessutom inte allt för långt ifrån våra svenska Susanna och Sanna, men med en mer mystisk klang!  

 

LÄS ÄVEN: Ny statistik: Här är namnet flest nyfödda fick 2016

Annons