Annons:
10 internetfenomen vi minns från 90- och 2000-talet

10 internetfenomen vi minns från 90- och 2000-talet

Dansande bebisar, "snela hestar" och låtar på låtsassvenska.

Gamla internetfenomen finns det gott om, här har vi valt ut 10 stycken favoriter... minns ni? 

LÄS ÄVEN: 10 sällskapsspel vi älskade på 90-talet 

1. Dancing Baby

Dansandes tIll vår svenska låtskatt "Hooked on a feeling", dök den animerade bebisen upp redan 1996 (!) och syntes i mailtrådar och framförallt i tv-serien Ally McBeal. Vissa tyckte den var rolig, andra obehaglig. Vi kan mest inte förstå att det har gått 21 år sedan dess. 

baby internet GIF

2. The Hampster Song – hampsterdance.com

Det var underhållning på hög nivå när skärmen började fyllas av dansande hamstrar till den katchiga "Whistle stop" i en uptempo version. 1998 var internethamsterns år.

3. "Ansiktsburk"

Tidigt 2000-tal sjöng vi ikapp till "Ansiktsburk, ansiktsburk, han fick vad han ville för haaaaatt" och skrattade så vi kiknade. Även videoklippen "Hatten är din" och "Fiskpinnar" är klassiker i samma stil. 

4. Peanut Butter Jelly Time!  

Den dåligt animerade dansande bananen till texten "Peanut Butter Jelly Time" från 2002 blev en viral succé, och har synts i tv-serier som Family Guy. Totalt meningslös, men underhållande. 

jelly GIF

5. Vitas aka "weird russian singer"

Har ni någon gång halkat in på den här videon, lovar vi att ni blir som förtrollade. Vitas helkonstiga uppträdande från 2002 går inte att o-se och sätter sig på näthinnan... kolla klippet själva om ni inte tror oss! 

6. Badger Badger

På tal om meningslös: Videon med grävlingar som dansar och blir livrädda för svampar och afrikanska ormar var stor på nätet år 2003. 

badger GIF

7. Snel Hest

"Klad hest", "Snel hest", och så vidare - ni kommer ihåg, visst? Året var 2004 och "Snel Hest" spred sig som en löpeld via humorsidan flabba.nu.

8. Crazy Frog

Det känns som igår, men det har gått hela 13 år sedan den högst irriterande grodan gjorde debut. INGEN kan ha missat denna och hans "sång"! 

9. "Kom igen nu Britt-Marie"

Killen som hälsar till sin mamma i Linköping har spridit glädje sedan 2007. 

10. En hälsning till mamma och pappa

"Ha det så kul på restaurangen!" har närmast blivit en kultförklarad mening sedan pojken Philips hälsning till föräldrarna lades ut på Youtube. Fantastiskt genuint videoklipp innan Instagram-eran, år 2007. 

 

LÄS ÄVEN: Så ser barnstjärnorna från förr ut idag 

Annons